2009 Here we come..

Ett nytt år är på väg att nalkas i mörkret.. Vi går in i en ny tid med nya utmaningar och nya förutsättningar.. Räkneverket tickar på och ännu ett år har förflutit.. Siffrorna rullar på och tiden den går.. Det nya året firas in med pompa och ståt av svenska folket som alltid förr... Gemenskap och kärlek är konceptet för ett lyckligt slut på det gamla året och en lyckad start på det nya.. Vänner och familjer samlas för att tillsammans lägga ett år bakom sig med mot och medgångar.. För att tillsammans starta ett nytt år med nya äventyr och överraskningar vi aldrig kan ana.. Som alltid både med framgångar och motgångar.. Vi kämpar på tillsammans genom livets gång..

Jag vill utbringa en skål för mina underbara vänner och min fantastiska familj! Jag är lyckligt lottad med många fantastiska människor runt omkring mig.. Jag har människor som stöttar mig i vårt och torrt.. Jag har vänner och familj att vända mig till i mina mot och medgångar.. Människor som glädjs åt min lycka.. Som delar min sorg.. Underbara stöttepelare som jag kan vända mig till när helst jag än vill..

Men alla har inte det som mig.. Alla har inte vänner och familj att fira in det nya året tillsammans med.. Alla har inte något att se fram emot med det kommande året.. Vissa människor vandrar i mörker och har gett upp livets hopp.. Alla har inte den tryggheten jag har.. Människor gör sig själv illa.. Dem gör andra illa.. Barn sitter ensamma... Barn sitter med föräldrar som redan har druckit mer än ett par glas alkohol.. Människor bråkar.. Människor gråter... Många är ensamma i vintermörkret och ger upp en kväll som denna.. En kväll som för många fylls av glädje och lycka blir en ångestladdad och mörk kväll för andra.. Många saknar sina nära och kära en dag som den här.. Folk som har förlorat någon på ett tragiskt sätt.. Ett barn har ryckts ifrån sina föräldrar.. En kompis har gett upp när smärtan blivit för stor och har vandrat vidare ut från livets bana.. Ett barn ha förlorat sina föräldrar..
 Dessa människor sörjer en dag som denna..En årsdag som dem aldrig kommer glömma.. En dag som fylls av mer saknad och sorg än glädje.. Något fattas och kan aldrig ersättas med något/någon annan..
Det nya året är inte för alla en glädje att fira in..

Jag tänder ett ljus och skänker mina tankar till dessa människor!

Jag vill också önska alla
Ett Gott Nytt År!

Jobb Jobb och mera Jobb

Jaha då har man jobbat idag oxå. Precis som igår =) Den sista tiden har det känts som om man bodde på jobbet.. Min ena sektionschef skrattade idag och sa att jag snart kan ta med mig täcke och kudde till jobbet så mycket jag har varit där.. Blir ju så när man jobbar heltid och sen dessutom jobbar en del extrapass.. Men det ger goa pengar man får se det så.. Januarilönen lär bli helt okej får jag säga så den ser man framemot.. Då har vi dessutom flyttat så man kan inhandla lite roliga och nya saker till lägenheten.. Har även beställt en hel del kläder till mig och lillkillen som kommer i Januari.. Sen blir det lite som ska förnyas på bilen oxå så pengarna går lika fort som dem kommer säkert! :D Men ibland ska man ju få kunna unna sig saker.. Det finns ju en anledning till att man jobbar extra.. Inte bara för att man trivs på jobbet ;)  

Ikväll blir det en lugn hemmakväll med pojkarna.. Ska passa på att mysa när man har jobbat dagtur så man har kvällen tillsammans,. Det Blir ju en hel del kvällar man jobbar och då går vi om varandra :S Tråkigt men så är det. Tur man jobbar hälften hälften med dag/kvällsturer.. Imorgon blir det ytterligare ett morgonpass sedan hem och fira in det nya året med hjärtat här hemma.. Blir en lugn och trevlig nyårsafton för oss i detta hushållet.. Har inte riktigt  kvällen planerad helt än men det blir nog bra ändå.. Sen jobbar man på nyårsdagen igen..

Nu blir det inte mer bloggande för tillfället.. Nu ska jag och familjen ta oss en kvällspromenad och få lite motion. När man har varit inne hela dagen på jobbet är det otroligt skönt att komma ut i friska luften.. Fritt från "bassilusker" :))

Godkväll alla läsare!

Julen över

Ja nu är julen över för detta året.. Går lika snabbt som vanligt.. Man ägnar mer tid åt att förbereda allt julfirande än vad man ägnar åt självaste julfirandet. Men så är det alltid. Lite charmen med det hela..

Jag har varit lite dålig på att blogga de senaste dagarna. Blir så när man jobbar.. Har dessutom jobbat kvällar så man har inte orkat sätta sig ner och skriva när man har kommit hem. Har varit så fruktansvärt mycket att göra på jobbet de senaste dagarna. Det bara strömmar in patienter! Nu känns det verkligen som att högsäsongen sätter fart.. Fast samtidigt så går tiden ganska fort när man är på jobbet och hela tiden har något att göra..

Nu har man äntligen lite efterlängtad ledighet.. Var ledig igår oxå men då fanns det en hel del som skulle göras så då orkade man inte sitta här. Och sen har jag inte mått helt hundra heller.. Känner att jag inte mår riktigt på topp idag heller men det är inget som vill bryta ut ordentligt verkar det som.. Vi får väl se vad som händer. Imorgon är det iallafall jobb som gäller igen. Blir jobb hela veckan för min del. Men Slutar 15 på nyårsafton och börjar 13 dagen efter så lite firande kan man hinna med innan man slänger sig i bingen.. Får väl se vart nyårsfirandet bär av.. Det lutar väldigt mycket åt att jag och älsklingen åker till Tivoli i Köpenhamn och tittar på Nordens största fyrverkeri.. *Mysigt mysigt* Blir verkligen en kanonstart på det nya året! Lugnt men ändå lite spännande och roligt firande..

Nej gott folk jag har inte så mycket vettigt att skriva om idag.. Kanske kikar in och skriver en rad lite senare..
Nu ska jag mysa med mina älsklingar här hemma

Hej hopp!!

Jul Jul Strålande Jul

Glans över vita skogar! Eller kanske inte men låttexten är fin iallafall..Här  är det glans över gröna skogar fortfarande.. Det är som vanligt i lilla Skåne vid den här tiden. Brukar komma lite snö en period innan jul och sen försvinner den igen för att sedan komma igen i Januari någonstans. Inte många vita jular man kommer ihåg här nere inte men det viktigaste är ju trots allt värmen och gemenskapen från vänner och familj..

Har varit dålig på att blogga under helgens gång. Blir så när man jobbar mycket.. Blev ett extrapass i helgen igen på grund av personalbrist.. Finns inte många marginaler när någon blir sjuk tyvärr.. Jag kan säga att medans ni andra längtar efter julledigheten som jag itne har någon så längtar jag efter en skön och efterlängtad semester i Januari. Samma veva som vi ska flytta tar jag ut en veckas semester. Det är välbehövligt.. Känner mig faktiskt ganska så förtjänt av den :)

Igår fick Max en av sina julklappar på kvällen.. I paketet låg det en spindelmannen-dräkt som tomten hade kommit med ;) Och vilken glad kille vi fick här hemma! Det blev ett riktigt glädjeskutt från honom.. Och ni ska se honom! (kommer bilder i slutet) Han är ju såå häftig vår lille kille! Helt underbar! Den dräkten var verkligen en bra julklapp.. Dt är ju spindelmannen och blixten som gäller för tillfället. Maxen sprang runt här hemma och lekte spindelmannen hela kvällen i sin dräkt med muskler och allt. Det första han hade sagt till sambon i morse var: "jag vill ha min spindelmannen-dräkt" Visst är han go vårt charmtroll!?

Idag har det varit fullt ös hela dagen! Började med att gå till jobbet imorse. Hade en väldigt lugn och skön dag på jobbet. En rolig dag med mina arbetskamrater! Kom in ett akutfall med ambulans oxå idag.. Det är alltid spännande även om det låter dumt att säga så. Man får en adrenalinkick som heter duga! Allt gick väldigt smidigt och vi jobbade bra ihopa idag. Kändes skönt.. Man kunde gå från jobbet idag och känna att man hade gjort en riktigt bra insats och allting gick som rinnande vatten.. När arbetsdagen var slut bar det av till affärerna här i stan för att inhandla dem sista julklapparna och  även den sista maten. Vi har ju firat vår julafton här hemma idag eftersom jag jobbar imorgonkväll. Så är det ibland tyvärr.. Vi har haft en jättemysig kväll med god mat och sällskap av mickes mamma/macke/emelie och mickes mormor/morfar + Ulla.. Max har fått massor av julklappar idag! Han satt vid bordet och var sååååååå trött och orkade inte ära sa han. När han gick från bordet satte han sig vid granen och tittade ett tag sen sa han: "Nu är jag jättepigg igen ska vi öppna julklapparna nu" Man kan ju inget annat än le åt vår lille gosse! Han fick massor av fina julklappar idag.. En bilbana som låter, blinkar och skjuter iväg bilarna (Cars/Blixten) En tankstation med cafe som låter och blinkar (Cars/Blixten) Sängkläder (Cars/Blixten) Puzzel (Cars/Blixten) Extra bilar till bilbanan.. Riddare, Modellbil, kläder (Cars/Blixten set) Hot wheelsbilar, Tavlor till sitt rum (Cars/Blixten) Stämpelpennor och lite annat smått o gott.. Har säkert glömt skriva nåt oxå, brukar vara så när det blir så mycket saker :) Hmm han är nog ganska bortskämd ibland trots allt den lille gobben :) Men det är ju bara jul en gång om året och än så länge är han ju enda barnet och då får man lov att bli lite bortskämd ibland..

Nu ligger lilleman och sussar gott i sin säng. Han var ganska trött efter en heldag med massor av bus hos farmor på dagen eftersom dagis inte hade öppet idag och både jag och micke jobbade.. Sen massa mat, gottis och julklappar här hemma. Vi satte upp bilbanan direkt och gjorde iordning cafet/tankstationen direkt så fick han leka lite och busa innan det blev sängen.. Vi hade lika roligt alla tre här hemma med dem sakerna *ler*

Nu ska jag krypa upp i soffan tillsammans med älsklingen och kolla in komedin ett päron till farsa i las vegas.. En Myskväll i lugn och ro efter en hel del stress dem senaste dagarna. Bara koppla av ikväll och få vara... Bara vara jag..


Då jag jobbar imorgon kväll vill jag önska alla mina läsare en riiiktigt god jul!
Hoppas ni får en trevlig kväll med god mat och trevligt sällskap!
Sussa gott inatt trots att julafton nalkas i gryningen!

GOD JUL

önskar

Familjen Svensson/Sandberg


                       



                          

        


     


Roligt =))

www.rixfm.com/webbradio/?type=audio&id=3529

Den här länken måste man verkligen lyssna på om man inte redan har hört den på Rix morronzoo.. Usch jag får fortfarande torka tårarna *skratt* Vet inte om det är för att jag är så himla trött att nästan allt är roligt eller om den helt enkelt bara tar priset *hahahaha* Katten och hundens dagbok, vem kommer på något sådant? För lite att göra om dagarna och livlig fantasi måste vara receptet på det här.. Oj oj oj vad roligt =) Och i slutet av detta inlägget ser ni en uppsats skriven av en mellanstadie-elev. Jag säger bara barn! Vad är mer underbart än dem och deras ord =)

Idag har man jobbat som vanligt.. Hem och hämta lilleman på dagis och sen köra o lämna honom. Det är så fruktansvärt tomt här utan honom och jag saknar honom så jag nästan blir tokig och då har han bara varit borta i 5 timmar.. Det är alldeles för tyst här hemma. Inga små fotsteg på golvet.. Ingen som kryper upp bredvid en i soffan och säger jag älskar dig.. Jo sambon  förstås men det är ju inte samma sak som när ens lille plutt gör det :) Har precis tagit en lååång varm och skön dusch så nu somnar jag snart.. Ska faktiskt hoppa i bingen efter detta inlägget tror jag.. Kommer nog somna som en stock.. Man blir trött på ett sådant skönt sätt efter en härlig kvällsdusch.. Ännu skönare ska det bli när vi flyttar och får badkar! Som man längtar.. Men men itne långt kvar nu ju.. Nu kommer storhelgerna och dem brukar gå undan sedan är det nästan dags för flytt.. Har inhandlat en del till gobbens rum oxå nu.. Bara en massa saker med Cars-temat.. Alltså blixten mqueen med flera.. Ännu mer ska det bli och en del får han i julklapp.. Har varit iväg och handlat lite julklappar idag sen handlar jag det sista på måndag när jag är ledig..

Nej hörru ni nu ska jag ge mig in till sängen för en förhoppningsvis skön nattsömn.
Önskar er läsare en trevlig kväll och natt ni oxå!




Fakta uppsats om ko, skriven av en mellanstadieelev :-)


Historian om Kon Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Mend et bestämmer den inte själv.


Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främresidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.


På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter vid sidan av hornen.


Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu. På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.


På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.Färgen på kon heter kulör. 


Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu.


Kon har fyra ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.


Kon äter inte så mycket, men är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har god lukt... Vi kan känna lukten av den på långt håll.
 
Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.


Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas tills nickaren. Det kallas återanvändning.


Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.


Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande


Jag är förbannad !!!

Jag är sååå arg! Något så fruktansvärt arg just nu!!!!!!! Vissa borde verkligen få en spark i röven! (ursäkta språket) Gå i terapi för att lära prata sanning någon enstaka gång i livet istället för att ljuga.. Tungan borde snart ramla av på dig så många lögner där ligger! Att du ens kan komma på allt!!!!!!! Ska du ljuga så ljug då för fan ordentligt! Det är ju så fruktansvärt uppenbart!!!!! Så trött på  människor som ska glida fram genom livet på en räkmacka! Leva på andra människor och aldrig göra någonting själva! Människor som tror att allting alltid  ska vara på deras villkor! Ahhhhh (slår handen i bordet) Nu är jag riktigt förbannad! Det var längesen kan jag säga men detta är ju bara droppen! Väx upp och börja ta ansvar för ditt liv!! Du har inte bara dig själv att tänka på! Fast i din lilla fantasibubbla så har du ju uppenbarligen bara det.. Vet ingen som är så självisk och självupptagen som du är! Kanske dags att börja ta tag i sitt liv nu! Alla dansar inte efter din pipa hela livet så kanske dags att komma ner på jorden och börja leva i verkligheten! Det hjälper inte att skrika och gapa, hota och vara otrevlig för att få som du vill.. Nej nej nej! Nu är det slut på det! Du kan gapa bäst du vill! Vara hur otrevlig och hotfull du vill! Nu är det bra! Nu är det inte på dina villkor längre.. Ska det bara passa ibland när det passar JUST DIG så passar det inte alls längre! Någonstans måste man sätta ner foten och visa att det har gått för långt! Hoppas du kan leva med dig själv och ditt samvete! Det hade inte jag kunnat göra om jag hade behandlat andra som du gör och levt som du gör..
Den ena lögnen efter den andra!

Bakat

Ja då har jag och Max ägnat eftermiddagen åt att baka pepparkakor.. Mysigt med lite pyssel och samtidigt lite julstämning. Har självklart haft lite julmusik i bakgrunden under bakandet. Det går ju inte göra bra pepparkakor annars =) Max har varit jätteduktig och gjort en massa fina och goda pepparkakor för dem blv faktiskt väldigt goda. Brukar alltid bli några som blir brända annars eller några som får några andra fel men idag blev alla bra *vi e stolta vi* Resten av dagen har vi bara myst som sagt. Legat på soffan och kollat lite tv tillsammans.. Lekt med bilarna och även duschat tillsammans.. Det är skönt att bara kunna ta det lugnt och mysa ibland. Tråkigt bara att vi inte kunde åka till syrran idag :S Hade sett fram emot det.. Men men det kommer fler gånger..

Nu siter vi här och tar det lugnt en stund igen efter allt kanade. Har även lagt en massa kristyr på en hel del av pepparkakorna. Några ska ju hängas i granen.. Vi tittar på Pettsson och Findus just nu.. Det är ett av få bra barnprogram som visas idag.. Sen blir det snart sängen för lillplutten och ganska snart för mig och hjärtat oxå. Man ska ju orka upp tidigt imorgon som vanligt för att köra till jobbet. Men det ska bli ganska skönt att jobba. Har varit ledig i 2 dagar nu så jag har hunnit hämta nya krafter..

Nej gott folk nu är det julkalendern med Max som gäller =)
Tjingeling!!


        

Onsdag

Ja då var onsdagen här och snart har ju halva dagen gått. Vet inte var den har tagit vägen. Har ju knappt gjort nånting.. Jag och Max har legat på soffan hela förmiddagen och piggat  på oss lite grann.. Max mår lite bättre nu som tur är.. Får se om vi bakar lite pepparkakor ifall lillkillen orkar.. Sambon tjatar och tjatar om att vi ska baka. Han är ett riktigt kakmonster den :) Blir till att åka iväg och köpa en gran senare ikväll oxå så vi kan klä den. Jag jobbar ju sen nästan varje dag fram till julafton och även juldagarna jobbar jag i så vi får pynta granen lite tidigare i år. Brukar vi göra på lille julafton annars i vanliga fall. Vi  ska spreya lite snö på fönsterna oxå. Tyckte Max var jättekul förra året så det får vi göra igen. Det är något min pappa alltid gjorde hemma när jag och mina syskon var små. Det var alltid lika fint och mysigt. Så den traditionen följer mig och mina barn.. Härligt när det kan leva vidare..

Imorgon är det jobb som gäller sen när man kommer hem så blir det iväg till verkstaden med min bil för att sätta på vinterdäcken. Man vet aldrig när snön och kylan överraskar nästa gång så nu har vi tagit oss i kragen jag o sambon så det blir gjort imorgon.  Måste även justera handbromsen och lämna in den på besiktning igen. Dessa bilar! Bra att ha men alltid får man problem på köpet :) Skönt att inte mina har varit allt för stora med min bil..

Nej nu ska jag mysa vidare med lillkillen här hemma!
Uppdaterar säkert en sväng till senare idag!

Ni som kikar in är dåliga på att kommentera
och skriva i gästboken tycker jag!
Skärpning ;)

Tjingeling!!!

Växtvärk





Ja min lille älskling har gått och fått växtvärk.. Åhh man blir ju så hjälplös för det är inte mycket man kan göra mer än att trösta och bara finnas där.. Lite alvedon har han oxå fått så vi får väl se om det hjälper.. Han var så himla ledsen här nu ikväll när han skulle lägga sig för det gjorde så ont i benet sa han.. Så han har fått sitta i min famn i soffan och mysa lite sen gick vi in och la oss tillsammans i hans säng så låg jag kvar tills han hade lugnat sig lite grann och det kändes bättre för honom. Det lär bli många fler sådana här kvällar. Så är det ju, barnen får växtvärk till och från o ingenting kan man göra precis.. Det är livet som har sin gilla gång.. Men det skär ju ändå i hjärtat att se sitt hjärta ha så ont.. Nu får vi hoppas att han somnar gott trots allt och slipper vakna inatt av värken.. Så vi båda är utvilade till pepparkaksbaket imorgon..

Middagen blev lax och potatis som jag skrev innan och gott blev det. Mina pojkar här hemma åt som bara den så det var ju ett gott betyg det oxå. Dem brukar visserligen gilla det jag gör. Maxen brukar säga att jag lagar bäst mat i världen för det är så gott! Visst e han go lille killen =))  Har förresten beställt en massa nya kläder till honom idag.. Har även kollat runt på lite fler julklappar till honom. Den busungen har det verkligen bra.. Jag och micke skulle kunna handla hur mycket som helst till honom. Massor av nya saker till hans nya rum blir det och en del leksaker.. Även farmor har köpt en del och dem kan ju oxå handla hur mycket som helst till honom så utan leksaker, kläder och inredning är han verkligen aldrig här hemma. Tvärtom han har nästan för mycket. Men är det jul så är det. Man får bara julklappar en gång om året och då ska man få lite extra. Man får passa på att skämma bort honom så länge det bara är han att skämma bort. Vem vet till nästa jul kanske vi är ytterligare en i familjen ;) Och med växtvärken förstår ni ju att han växer så kläderna behöver man köpa nya med jämna mellanrum. Nu var det som sagt dags igen.. Brukar köpa lite då o lite då men du fyndade vi en hel del jag och lillhjärtat så det blev en del. Går mycket kläder på dagsi och så oxå. Man ska ha ombyte m.m och sen sliter dem ju kläderna som jag vet inte vad på dagis. Ibland undrar man vad dem gör =)) Roligt har dem iallafall!  Tänk bara 1½ år kvar på dagis sen börjar han skolan!? Vart har tiden tagit vägen? Inte längesen han kröp runt på golvet och hittade på bus med sina nappar. Till sommaren fyller han 5.. Han är verkligen stora killen! Sååå mycket vi har varit med om och han har lärt sig på dem sista 3 åren! Jag kan inte förstå hur man för någonting i världen skulle vilja missa allt som händer omkring sitt barn i dessa åren! Det är underbart!!! Självklart en hel del stunder med trots oxå men dem ljusa stunderna tar över.. Åh vad vi längtar till nästa underverk kommer! Man vill inte missa en sekund av barnens liv! En sekund kan vara guld värd! Första steget själv t.ex..  Det finns ingenting som är så viktigt i livet som ens barn! Ingenting!

Nu ska jag gå in till trollet och se om han mår bättre och har lyckats somna sen ska jag se om jag kan ändra designen lite till på bloggen.. Den känns alldeles för mörk och dyster så det får vi ändra på :)

Önskar er alla en trevlig kväll!
Tjingeling

Ledig idag

Idag är man ledig och det är inte fel alls. Så mycket som man jobbar så uppskattar man verkligen dem lediga dagarna man har! Har faktiskt inte gjort allt för mycket idag.. Varit effektiv med små saker som har behövts göras men inget större. Har varit på banken och pratat med bankmannen man har. Han är så himla bra och rolig oxå för den delen! Man går alltid därifrån med ett leende på läpparna och tur är ju det :) Har ringt lite samtal och gjort lite praktiska saker idag sen har man mest tagig det lugnt. Njutit av stillheten och lugnet här hemma. Tagit vara på varenda ledig sekund att bara njuta och inte stressa. Behövdes efter gårdagens kväll på jobbet.. Nu känner man sig som en ny människa igen.Har hämtat lite nya krafter och fått ny energi.. Den behövs till imorgon då man ska åka till syrran och baka peppearkakor med henne och barnen..

Har inte så mycket att berätta idag då det inte har hänt så mycket.. Vem vet det blir kanske mer till kvällen. Tänkte jag skulle lägga in lite bilder här iallafall från idag.. Jag och lillälsklingen har busat lite med kameran. Man fotar ju som en galning nu  när man har kamera igen och inte har haft det på hur länge som helst.. Kommer nog komma in en massa bilder imorgon efter vårt bakande m.m.. Tills dess får ni hålla tillgodo med dagens/kvällens inlägg.. Nu ska den här tösen gå och förbereda lite inför maten. Se vad det kan tänkas bli för gott idag tro.. Lite citronmarinerad lax kanske med sås och potatis?  Det lät inte så dumt..

Tjingeling!!

        

        

............

   
'
Du finns i mitt hjärta vännen.. Du finns i mina tankar. Även om du är långt borta är du ändå så nära.. Så nära att jag nästan kan känna din hud.. Nästan kan känna dina andetag.. Känslan av dig nära käns så verklig. Så verklig att jag ibland inte vet om det är dröm eller verklighet. Är du verkligen borta för alltid? Du finns ju här, precis här! I mitt hjärta lever du för alltid kvar.. Minnet av dig bleknar aldrig.. Jag kan höra din röst ibland.. Nästan känna doften av dig.. Det ända jag önskar mig i julklapp är en knackning på dörren jag känner igen.. En knackning från dig.. Jag önskar mig något jag vet aldrig kommer slå in men ändå.. Om man tror, tror och tror ännu mer så kanske?! Vem vet.. Det enda jag vet är att någon dag så möts vi igen.. Ditt liv är inte slut.. Någonstans lever du kvar mer än i mitt hjärta.. Jag ser dig framför mig varje dag.. Jag minns dina ögon.. Ditt skratt.. Åh ditt skratt! Jag kan känna din närhet hos mig om kvällarna ibland.. När kylan tränger på kan jag känna din värme som sveper förbi.. Du följer mina steg jag tar.. Jag kan se dina fotspår i snön.. I drömmen möts vi ibland.. Vi skrattar ihop igen.. Precis som då..
För någon som du är hela världen underbar!

Som en lugn och stilla bris
Tröstande och varm
Som en moders hand på öppna sår
Som en kärlek utan pris
En tanke utan harm
Vill du följa mig vart än jag går
Är du här hos mig nu

Jag lever
Och du lever inom mig
Jag ser dig när jag blundar
Jag ber dig
Vill du vaka över mig
Och välsigna varje steg jag tar

Jag kan se att det som var
Leder till nåt mer
Jag kan känna hur min rädsla flyr, åhh
Det är du som ger mig svar
Och gråter när jag ler
Vill du stanna här tills dagen gryr
Kan du höra mig nu

Jag lever
Och du lever inom mig
Jag ser dig när jag blundar
Jag ber dig
Vill du vaka över mig
Och välsigna varje steg jag tar

Är du här hos mig nu

Jag lever
Och du lever inom mig
Jag ser dig när jag blundar
Jag ber dig
Vill du vaka över mig
Och välsigna varje steg




Vila tryggt som ett barn vid mitt bröst
Jag ska ge all min kraft och min tröst
Jag kan känna ditt bultande hjärta
Jag kan höra dess skälvande röst

Jag ska vagga din oro till lugn
Jag kan se att din börda är tung
För dina ögon bär skuggan av sorger
Alltför stora för någon så ung

Låt mig torka din tårade kind
Jag ska stå där vid trygghetens grind
Tills du vågar att åter gå genom
Tills du ser där din tro blivit blind

Vila tryggt som ett barn vid mitt bröst
Jag ska ge all min kraft och min tröst
Jag kan känna ditt bultande hjärta
Jag kan höra dess skälvande röst

Söndag

Helgen lider mot sitt slut.. Sitter här i soffan med datorn i knät och bara tar det lugnt.. Har Svenska hjältar galen igång i bakgrunden på tv:n.. Har precis ätit så nu är man mätt och belåten.. Vad gäller maten iallafall.. Har fruktansvärt ont i magen nu igen så får ta och ringa Gyn imorgon för att få en tid. Nu får dem se till att göra nånting om det är så att cystorna har kommit tillbaka igen. Tyvärr känns det så...

Dagen har bestått av bus med pojkarna här hemma. Jag Max och Robin gick upp vid nio-tiden idag. Micke däremot gick inte upp förren halv elva men det kunde han få göra idag..  Sen har dagen löpt på som en helt vanlig söndag.. Åkte ut och lämnade Robin vid halv tretiden sen fastnade jag där ute till efter fem nån gång. Alltid lika trevligt att sitta och prata där ute. Även om man trivs hemma är det ganska skönt att komma hemifrån ibland oxå :) Har lekt lite med maxen här hemmaikväll sen blev det lite mat och nu sitter jag här.. Så idag står här inte mycket spännande i denna blogg.. Ska nog hoppa i säng tidigt ikväll. Blir upp ganska tidigt imorgon så man hinner göra allt man ska innan det bär av till  jobbet. Nu har man varit ledig i 3 dagar så det ska bli skönt att jobba imorgon igen.. Se vad denna veckan har att bjuda på :)

Nu ska jag lägga mig ner på soffan och bara njuta av kvällen!

Tjingeling!

      måttligt road av att bli fotad

Robin och Micke

Robin och Micke pratar med varandra.. Om än fårordigt så kommunierar dem iallafall =)


Vanlig lördag med inslag av shopping

Idag är det lördag igen. Usch vad tiden går fort! Redan helg igen känns det som.. Men då man är ledig denna helgen så klagar man inte över att veckan har sprungit iväg..

Har varit en vanlig lördag för oss idag.. Förutom fruktansvärda magsmärtor imorse så har dagen flutit på.. Höll i sig nån timme sen blev det lite bättre igen med smärtorna. Har känningar men inte på samma vis. Imorse sökte det mig så jag blev svimfärdig och tårarna rann så ont det gjorde.. Men men jag ska inte klaga mer det gick ju över igen. Finns dem som har det värre..
När vi hade vaknat till oss här hemma bar det av ut till Pang och härliga hem i hyllinge. Där mötte vi Byggare Bob och det var en höjdare kan jag säga! Ni skulle sett Max ögon, stora som fikon blev dem när vi gick in i entren till affärerna som ligger på samma ställe och Byggare Bob satt där. Byggare Bob är favorit nummer två efter blixten Mcqueen för vår lille gosse.. Blev nåt kort som ni ser här nedanför.. Körde bort till familia och gick där inne en runda. Åt lite mat och mös.. Slutligen blev det en tur till Jula oxå. Hittade en trådlös mus till datorn så man slipper använda pekdonen, blir gaaaaaaaalen på den!! Så skönt det är att ha en ordentlig mus igen. Kanon skön är den att hålla i. Väldigt väldigt liten så det passar bra för mina små händer. Inte så jobbigt att andvända den. När man sätter sig vid den stationära datorn och använder musen där nu så kommer den kännas stor som ett hus :) Blev lite annat smått och gott idag oxå. Lite i varje affär känns det som. En del del sådana där bra att ha grejor som vi absolut inte har gott om =) Bra att ha saker då alltså..

Caroline kom med Robin bara fem minuter efter att vi hade kommit hem.. Kokade hans flaska och lite annat när vi kom in och sen fick lilleman lite gröt.. Längesen man matade nu ju *hihi* Myspys med en lillplutt här hemma igen =)) Nu sitter vi här i soffan och myser.. Jag bloggar lite och Robin grejar med sina fötter och filtarna här i soffan.. Lite sådär halvtrött och gosig är han.. Max leker med sina bilar här hemma på golvet och kör som bara den. Han fick lite nya piratsaker idag så snacka om att han var nöjd :) Första han gjorde när vi kom hem var att ta fram sina piratsaker och börja leka.. Han är för go. Och så går han här och hjälper till med Robin oxå. När han är nere och kryper på golvet så är Max  där han är och håller koll på honom så han inte rymmer som han säger =) Han blir nog en underbar storebror när det är dags :)

Max var för rolig när vi var på H&M idag.. Vi gick där inne och kollade då säger Max "Vad tyst här e?" Pappa säger vaddå? Max pekar på skyltdockorna och säger: Ja dem pratar ju inget människorna, dem måste ha slut på batterier"  Åh vad man får sig många härliga skratt ibland av dem små! Han sa det verkligen med hjärtat oxå :)

Nu ska jag pyssla lite med mina grabbar. Blir lite pepparkaksbak och sen tacos till middag..

Vi önskar alla en trevlig kväll!!
Tjingeling!


    har precis fått en kram och en klubba av byggare bob så nu är vår lillekille jättestolt =)                              

Lite fler bilder från gårdagen med mimmi

              

Idolkväll med Mimmi


Tack tack för en jättetrevlig kväll gumman! =) Har haft så roligt ikväll.. Skönt med en lugn kväll framför tv:n med god mat och lite gottis och trevligt eftersnack efter Idol..

Har tagit några bilder men dem komemr in imorgon istället. Klockan har passerat sängdags för längesen egentligen.. Men jag fastnade här vid bloggen som vanligt. Har nu äntligen fixat en gästbok till min kära blogg =) Om ni skrollar ner till allra längst ner i menyradenså ser ni under rubriken länkar en länk som heter "Vår gästbok" Klicka på den och skriv ett inlägg när ni besöker sidan.. Ett litet hej kan göra så mycket.. Kommentera det jag skriver, skriv en hälsningsfras eller vad som helst.. Även ni som har hittat min blogg i cybervimlet som besöker den utan att man känner varanda skriv i gästboken och gör oss glada! :) Vi är en familj som gillar nya vänner lika mycket som dem gamla godingarna till vänner man har :)
GLÖM NU INTE SKRIVA! ;)

Nej nu får jag gi in och krypa ner i sängen och försöka sova lite grann..
Sov så gott!!


Tjingeling

Julbak





Mmm ja nu luktar det så himla gott här hemma.. Har julbakat idag.. Blev lussesnäckor med mandelmassa och annat gott som fyllning.. Har tagit lite tid med dem så pepparkaksbakandet och våra cupcakes blir imorgon =) Efter vi har varit och kikat på byggare bog i hylling. Ska bli spännande att se vad maxen säger :) Har blivit en ny kamera idag så här kommer lite bilder på mitt och lillkillens bakande idag.. Bilder från kvällen hos mimmi kommer senare =)

Hoppas ni får en trevlig kväll!
Det ska den här familjen ha =)

Tjingeling!!

                     

Luciafirande




Då har vi varit på dagis och sett jättefina små änglar som har lussat för oss. Dem är lika söta allihopa men givetvis tycker man ju att sina egna är dem finaste av alla :) Man är ju så stolt när man ser  luciatåget komma gående och lillkillen går där så fint och sjunger med. Vi har övat mycke tpå luciasångerna här hemma så dem kunde han verkligen och sjöng det gjorde han trots allt folk som kikade.. Han kan ju vara lite blyg ibland annars när det är mycket folk.. Gick kl 07 imorse när klockan ringde och det var ganska segt kan jag tala om. Så efter ett tag somnade jag gott inatt  mamma och har sovit som en stock dem timmarna jag sov :) Hoppas du, jan och abbe oxå har det bra och har sov gott :)
Vi  åt lite frukost här hemma och tog på lussekläderna sen vandrade vi bort till dagis. Var mysigt i mörkret med snön som föll, att se hur dem små ljusen kom skridandes fram till vackra toner..

Idag blir det julmys och julbak. Ska strax köra iväg och handla till våra julcupcakes vi ska göra och allt annat godis. Blir Pepparkaksbak och även lussebak idag oxå så vi har mycket att stå i jag och min ängel.  När gubben kommer hem så knallar vi bort till Max farmor för att  lussa lite där.. Max som stjärngosse och jag som lucia.. Pappa tänkte vi tvinga på en tomtemössa oxå =) Hoppas på att få lite bilde rpå det som kommer senare under kvällen.. Har tagit en del på max dagislussande men då kameran är sönder så man inte kan ändra inställningarna så blir bilderna sådär. Man ser inte heller vad man tar kort på för displayen funkar inte så man får gå på känslan. Tur man är van vid att fota så man vet hur man ska hålla kameran :) Men som sagt har nog köpt en ny till ikväll så lite bilder från lussandet hos farmor hoppas vi på.. Sen kommer den vara med hos mimmi ikväll oxå till vår idolkväll :D

Nu ska jag gå och mysa lite med snutten innan vi kör iväg och handlar och sätter igång. Får se om här kommer några fler inlägg under dagens gång annars får ni hålla tillgodo med detta så länge. Åtminstone till ikväll :)

Jag och Max önskar alla en trevlig Lucia!

Tjingeling!


        

     

Natten är här

Ja då sitter man här vid datorn och klockan har slagit över till nattimmarna. En ny dag är här även om det är väldigt tidig morgon..

Vaknade upp i morse till väckarklockan som vanligt när det är jobbdag. Kände mig väldigt seg efter en störd natt med endast några få timmars sömn så jag snoozade klockan i vanlig ordning och gick upp efter ca en halvtimme. Oj oj vad morgnarna är förstörda om man inte får morgna sig ett tag.. Gick upp och gjorde mig iordning för att sedan kunna slappa i soffan resten av tiden innan det var dags att köra till jobbet. Hade en riktigt skön morgon idag och det behövdes. Nu har man jobbar ganska många dagar i streck så helgledigheten är varmt välkommen.. Körde till jobbet lite efter 12 som vanligt och 12.45 stegar man in på jobbet redo för ännu en kväll med sina arbetskamrater och sina patienter. Alltid lika spännande att få se vad just denna kvällen ska bjuda på. Får säga att vi har haft en bra kväll med mina trevliga arbetskamrater och mina helt underbara och gosiga patienter..  Vissa faller man för mer än andra :) Haft saker att pyssla med men man har kunnat göra det i lite lagom tempo. Inte mycket stress utan allt har helt enkelt bara flutit på. Sådana dagar tackar vi för :)

Nu sitter jag här och har pillat lite grann med utseendet här på bloggen. Ska bege mig mot sängen alldeles strax så man orkar upp imorgon. Lillkillen har Luciafirande på dagis så trots ledigheten blir det upp tidigt. Sen är det julbak för hela slanten resten av dagen innan jag beger mig iväg på kvällen.. Kommer säkert ett litet inlägg här oxå med lite bilder på lillsnuttens luciatåg..

Max och Mickes dag har bestått av jobb respektive dagis. Båda har haft en bra dag. Max var så trött så han hade gått in och lagt sig i sängen redan kvart i sex och somnade.. Han var uppe och kissade nu när jag kom hem så då passade man på att pussa honom ordentligt godnatt och ge en bamsekram. Blir ju bara en puss på pannan annars i vanliga fall när man har jobbat kväll då man är hemma så sent och han sussar gott i sängen sedan flera timmar tillbaka. Har jobbet lite kvällar nu så man har inte träffat pojkarna här hemma så mycket men i helgen är det full rulle med dem. Imorgon är det mysdag för mig och Maxen efter Lucian. Skönt att få vara ledig och ha honom hemma.. Man njuter av varje sekund när man är med honom. Även om det många gånger blir en del "disskutioner"  då han är en envis liten pojke som gärna testar gränserna här hemma som alla andra barn. Det är inte bara gull i gull och en dans på rosor med barnen.. En hel del svett och tårar kommer ur det oxå. Men vi har det bra ändå  =) Alla måste vi få uttrycka oss och inte kan vi tycka lika alltid. Och lite bråk. tårar och hinder gnäller vi inte över.. Man blir starkare för varje hinder man lyckas komma förbi :)

Nej gott folk nu får jag ta mig i kragen och hoppa i säng!
Hoppas ni alla sover gott där ute!

Tjingeling!

Utmanad

UTMANAD!!!


Jag har:


(x) hånglat med någon av samma kön
(x) varit kär
() fått sparken
() varit i knytnävsslagsmål
() rymt hemifrån
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
() blivit arresterad
(x) hånglat med en främling
(x) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
(x) varit kär i en lärare
(x) skolkat
() sett någon dö
(x) varit kär i en av mina internetkompisar
( ) varit med på TV
(x) flugit
( ) spytt i en bar
( ) sett en del av dig själv brinna
() ätit sushi
(x) åkt snowboard
() varit i ett våldsamt förhållande
(x) tagit smärtstillande
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
( ) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott
(x) lekt uppklädd
(x) åkt släde
(x) fuskat när jag spelat spel
(x) somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id
(x) tittat på en solnedgång
( ) varit med i en jordbävning
() rört en orm
(x) sovit under stjärnorna
(x) blivit rånad (bilstereo i sambons bil)
(x) blivit missförstådd
(x) vunnit en tävling
(x) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
(x) varit i en bilolycka
(x) haft kramp
(x) känt mig som en utstött
() hatat ditt utseende
() varit med i radio
() varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt ditt hjärta
( ) varit besatt av post-it lappar
(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse
(x) simmat i havet
( ) känt som om jag håller på att dö
(x) gråtit mig själv till sömns
(x) lekt polis och rånare
(x) sjungit karaoke
( ) betalat för mat med bara mynt
(x) gjort något med dig själv som du inte borde gjort
(x) busringt
(x) fångat en snöflinga på tungan
(x) dansat i regn
(x) skrivit ett brev till tomten
(x) tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
(x) gjort upp eld på en strand
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan inslagen
( ) haft sex med en apa
( ) hoppat från en bro
( ) sagt till en främling att du älskar honom/henne
( ) kysst en spegel
(x) sjungit i duschen
(x) burit en svart klänning
(x) drömt att du gift dig med någon
( x) limmat fast din hand i något
(x) fastnat med tungan i metall
() kysst en groda , man får kyssa många grodor innan man hittar prinsen
(x) suttit på ett tak
(x) skrikit så att du inte fått luft
( ) byggt en kärra
(x) pratat i telefon i mer än sex timmar
(x) stannat uppe hela natten
() inte duschat på en vecka
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
(x) haft en träkoja
(x) är rädd för att titta på skräckfilm ensam
(x ) tror på spöken
() burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
( ) blivit puttad i en pool med kläderna på
(x) blivit tillsagd av en främling att du är het
( ) brutit ett ben
(x) fångat en fisk och sen ätit den
(x) skrattat så mycket att du grät
(x) gråtit så mycket att du skrattade
( ) fuskat på ett prov
( x) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken
(x) sårat någon du älskar
(x) blivit sårad av någon du älskar
(x) tittat på mer än tre långfilmer i sträck
( ) sprungit tills du ramlat
(x ) tjuvtittat i tjejernas/killarnas omklädningsrum


.........

Give a little bit
Give a little bit of your love to me

Kärlek... Vad är egentligen kärlek?
Alla är vi olika och alla ser vi saker på olika sätt.. Men just kärlek, hur är det med det egentligen? Vi ser nog alla olika på vad kärlek egentligen är.. Trots det så har ordet blivit ett centralt begrepp i livet. Något vi alla förknippar med samma känslor på något sätt. Det är något som är lika viktigt för oss alla även om vissa erkänner det mer eller mindre för sig själva och sin omgivning...Livet går ut på att finna den stora kärleken.. Vi söker alla efter kärlek hos våra familjer.. Kärleken från våra vänner.. Ja ordet följer oss överallt här i livet. Det är så oerhört viktigt för människan.  I vissa avseende är kärlek olika för alla människor. Men någonstans så är det ett begrepp som står för ömhet, närhet, bekräftelse och uppskattning för oss alla från någon annan människa. Vi klarar oss inte utan kärlek och värme..

Livet.. Vad är liv?
Varför finns vi?.. Vart kommer vi ifrån.. Vad går livet ut på? Ännu en gång är det något som är så olika för oss alla men ändå något gemensamt för oss människor.. Alla lever vi.. Alla vill vi vara friska och leva ett långt liv. Få uppleva våra drömmar.. Äventyra och njuta.. Men vad äventyr och njutning är för den enskilda individen är så olika. För mig handlar livet om mina drömmar.. Tankar.. Få uppleva de mål jag sätter upp för mig själv.. Ta varje dag för vad den är och ta små steg i taget.. Risken att falla ner i alla dessa stora svart hål som finns är större ju större kliv vi försöker ta i livet.. Vi måste ta risker, självklart! Men att ta sig vatten över huvudet kan få ödesdigra konsekvenser.. Men vart går då gränsen? Gränsen för vad vi klarar av? När blir kliven för stora? Riskerna ökar för motstånd? När är hinder och motstånd bra och när blir det för mycket? Gränsen är hårfin och individuell för varje människa. Det handlar om självkännedom.. Att känna sig själv och sin kropp.. Lära sig att lyssna på kroppens egna signaler.. Lära sig lyssna till samspelet mellan kropp och själ.. Lära sig våga ta risker ibland men försöka ha jämna steg genom livet. Det är en balansgång.. En balansgång som många gånger rubbas.. Då gäller det att finna balansen igen för att åter igen komma på rätt väg. Ännu en gång handlar det i grund och botten om sin egen självkännedom för att klara livets balansgång på ett smalt snöre..




Vanlig blogg



Idag blir det inga kloka ord i bloggen.. Tänker på så mycket att allt känns som en ända röra så när man ska få ner orden på papper så står det bara still..

Har varit en kort dag på jobbet idag. Hade utbildning mellan n8-12 så det var ganska skönt. Kan vara lagom att komma hem lite tidigare nån gång och hinna med lite mer. Inte för att jag har gjort allt för mycket men lite pillande här hemma i lägenheten har det blivit. Måste snart börja packa lite inför flytten *pust* Ska bli skönt när det väl är gjort..

Körde en runda till Mimmi ikväll oxå.. Hur trevligt som helst och underbart fin lägenhet har hon fått =) Där kommer du nog trivas riktigt bra gumman :D Blev så sugen på att flytta nu på en gång, vill bara ha det klart ju! Få inreda ordentligt och ha mig =) Men men jag får stå ut några veckor till. Ska börja med lite praktiska saker på fredag. Ringa runt och anmäla flytt hos elbolaget, bredbandsbolaget m.m. Skicka in om adressändring oxå så man slipper stå med det i sista sekunden. Får ta och göra lite då och lite så blir det inte så mycket på samma gång..

Har myst med Max framför tv:n en stund innan det blev sängen för hans del.. Gubben är iväg med sina kompisar ikväll så jag passar på att sitta här i soffan med datorn i knät och tv:n påslagen =) Tror att hjärtat är på väg hem snart och när han kommer hem blir det nog sängen ganska direkt. Behöver komma i säng tidigt.. Sover så dåligt om nätterna så dem timmarna jag kan få är guld värda..

Nej nu ska jag rikta mina ögon mot tv:n igen

Tjingeling!

Helgen är slut

Ännu en helg är snart slut och julen närmar sig med storsteg.. Tiden rinner iväg och man undrar vart den tar vägen.. Jag hinner en del av allt som ska göras men långt ifrån allt som behövs...  Trots det står tiden ibland alldeles stilla.. Sekundvisaren slutar att ticka.. Världen stannar upp för en stund.. Vi funderar, filosoferar och framför allt minns.. Minns några goda stunder i livet.. Minns några jobbiga.. Till julen hör alla minnen genom åren.. Vi minns de jular vi har firat med familj och vänner. Vi minns roliga och varma stunder tillsammans i högtidens stund.. Vi minns dem vi under åren har firat julen med men sedan förlorat. Dem som har gått andra vägar för att möta upp oss igen när tiden är inne.. Julen handlar om att vara nära.. Gemenskap, vänskap och  kärlek.. Höra barnens skratt.. Se glädjen i deras ögon.. Känna värmen från varandra. För varje år skapar vi oss nya tradiotioner.. Ny minnen och stunder att glädjas åt. Stunder vi vill komma ihåg.. Banden mellan vänner och familj knyts åt hårdare och vi kommer närmare varandra..
Julen är återigen snart här



Helgen har varit en fullspäckad helg för övrigt.. Började helgen hos mamm ai fredags. Åkte till Blekinge på förmiddagen för att vara hos mamma vid 12-tiden.. Det bar av ne rpå stan där vi gick och strosade hela eftermiddagen.. Åt paj till lunch och efter några turer till på stan blev det även fika på Ritz.. Smarrigt var det... Vi träffade på bekanta som vi känt sen långt tillbaka. Vi blev hembjudna där så det blev lite tid som fördrevs där oxå. Mycket roligt prat och ett roligt återseende. Åkte och handlade lite när vi körde hem sen mös vi resten av kvällen. Man är en helt annan människa när man har varit hos mamma. Vilken energi man har! Körde hem på lördagen och då blev det en runda inom pappa i tyringe. Var oxå himla trevligt. Kom hem och åt mat med mina älsklingar här hemma sen bar det av till Tosse för några timmar med singstar sen körde jag till jobbet. Började jobba kl 22 och slutade 06.30 imorse.. Sov till 13 idag sen har man städat och gjort mysigt här hemma.. Caroline och Emilia har varit här och vi körde även till Tosse en runda och hämtade mitt spel. Nu sitter man här i soffan och tar det lugnt..

Maten blev precis serverad på bordet så nu blir det inte mer här idag. Älsklnigen har lagat god indisk kyckling så det ska bli riktigt gott med mat
Hoppas ni får en trevlig kväll där ute!!

Tjingeling!!

Torsdag..

Då sitter man här i soffan efter matlagning och lussebak.. Har bakat lussekatter med lillkillen idag som vi har pratat om att göra såå länge :) Lagade mat samtidigt som vi bakade.. Blev hemmalagade köttbullar, sås och potatis.. Och så broccoli till det så klart.. Grönsaker är det viktigste på hela middagen ju.. Mätt och belåten är man nu iallafall.. Lyckades få i mig lite grann av maten och ha smakat en halv lussebulle.. Magen och matlusten är itne helt som den ska vara än..

Imorgon bär det av till Mamma i bleking.. Ska bli otroligt skönt att komma iväg ett tag.. Bara koppla av och ta det lugnt. Blir en fika på stan och lite shopping.. Sen träffas vi inte förren efter jul och nyår.. Antagligen inte förren efter vi har flyttat.. Jobbar inte jag som jobbar mamma så det är inte alltid så lätt att hitta en dag som passar oss båda.. Och själv jobbar man ju mycket under jul och nyår sen är det som sagt dags att flytta.. Och mitt i allt ligger min lilla födelsedag men den firar vi när vi har kommit iordning i lägenheten..

Nähe hörre ni.. Nu ska jag lägga mig ner på soffan och försöka koppla av.. Ta kvällen som den komemr och hämta nya krafter. Blir snart sängen för min del, är helt färdig nu.. 

Önskar er alla en trevlig kväll!
Tjingeling!

Helt slut....

Ja nu är man verkligen helt slut.. Har varit en dag full av aktiviteter idag.

Började dagen kl 08.00 på jobbet imorse för att ha utbildning hela dagen. Pratade väldigt mycket om Lean-projektet som sjukhuset kommer att styras av den närmsta tiden och även fortsättningsvis. Lean-metoden är den metod som Toyota kom på och har arbetet efter i 60 år. Den metod som har gjort dem till den bästa och största biltillverkaren i världen.  Den metod som har fått dem att effektivisera sin produktion och kvalitet. Det är en helt annan metod än den/dem som sjukhuset styrs av idag. Det är egentligen fel att kalla Lean för en metod. Det är ett tankesätt, en ny kultur. Utbildningen bestod av lite annat oxå. Blan annat att få träffa sjukhuschefen Bernt som berättade lite om sjukhusets verksamheter m.m. Var en intressant dag med mycket bra niformation. Blev lite segt framåt eftermiddagen dem sista timmarna men det gick bra ändå. Kändes nästan som man satt i skolbänken igen och satt på en förläsning med olika ämnen.

Kom hem efter en lång dag på jobbet och mötte upp mina pojkar.. Busade med lillkillen och mös i soffan tillsammans.  Vi mös alla tre här hemma en stund innan jag och lillhjärtat körde iväg och handlade. Inhandlade till middagen idag och även till vår bakdag. Lite julgodis, lussebullar och pepparkakor hör denna tiden till.. Och sen blev det lite annat smått och gott.. Åkte in till stan för att hämta lite saker sedan hem igen.. Vid denna tiden var klockan halv åtta och det blev en bok tillsammans med Max och sedan sängen för hans del.. Jag packade upp varorna och började med maten. Satte igång julskivan som införskaffades idag.. Sanna, Shirley och Sonjas julskiva.. Underbara röster som sjunger fantastiska sånger. Lite julstämning behövs i det här dystra vädret vi har här nere...

Nej nu har jag nog svamlat tillräckligt för ikväll.. Kika färdigt på tv-programmet och sedan hoppa ner i sängen tillsammans med sambon här hemma..


Sov gott allesammans!!!
Tjingeling!

Ny vecka på Gång..

Ja då nalkas det för en ny vecka igen.. Första dagen på den är snart över och den har flutit på. Har sovit bort halva dagen känns det som men det hade man rätt till.. Började jobba kl 13.00 igår och jobbade fram till kl03.00 på natten.. Blev några extra timmar då det behövdes mer personal till natten på jobbet.. Så blir det ibland särskillt när man jobbar på en akutavdelning där allting kan hända.. Men det gick jättebra trots dem långa timmarna. Hade lite lagom att pyssla med under kvällen så man var inte helt slut när natten började smyga sig på.. Men oj oj vad skönt det var att komma hem till sängen kl 04 imorse :)

Sov inte allt för länge jämfört med hur mycket man hade behövt att sova iallafall. Gick redan halv tolv för att vända tillbaka på dygnet igen. Ska på utbildning som börjar kl 07.00 imorgon så man behöver komma i säng i i tid ikväll. Får hålla tummarna för att man lyckas somna och får några timmars sömn åtminstone..


Kvällen har bestått av en massa mys med lillkillen.. Lite bus och lek ox så klart. Alla dessa Blixten bilar som flyger här fram och tillbaka genom rummet med honom, motion får man när man ska hänga med i hans tempo. Lilla hjärtat mitt :)
Nu sitter man här i sin mysdress och väntar på sambon som är på väg hem. Blir lite tv-tittande ikväll innan läggdags.. Har jobb framför mig fram tills på lördag så sängen är min bästa kompis om kvällarna. Har varit en tuff vecka med extraturer och ingen ledighet knappt så när denna veckan är över kommer man njuta ordentligt av helgen..

Nu ska jag bege mig från soffan för att göra mitt lilla charmtroll sällskap på golvet med alla bilarna :)


Jag förstår inte hur man kan strunta i sitt barn så!!! Hur man kan gnälla över att man inte har några pengar till kläder och aktiviteter och anser att andra ska betala det.. Hur man kan gnälla över att man inte får barnbidraget till barnet trots att man bara träffar barnet så där varannan månad.. Men man har pengar till att åka på skidsemester med nya killen!!!!!!!! Den ekvationen går för mig inte alls ihop!