Doktorn nästa..

Jaha då blir det en tur till doktorn imorgon iallafall.. Trött på att gå runt och ha ont nu.. Antinggen får dem sätta in nåt annat smärtstillande eller får dem se till att göra något.. Vill slippa att ännu en helg blir mindre bra för att man är sur, grinig och har ont...

Somnade på soffan idag igen efter en bra dag på jobbet. Är helt slut om dagarna när jag kommer hem nuförtiden.. Konstant trött känns det som ibland. Men det är väl för att man inte sover så bra om nätterna.. Och sen allt nytt man får vara med om varje dag på jobbet gör ju sitt.. Så är det ibland =)

Nu börjar helgen närma sig med stormsteg.. Ska försöka bege mig ut och handla lite imorgon innan man ska till sjukhuset.. Lite kläder och skor till mig och Maxen.. Nu får man börja pälsa på sig igen inför vintersäsongen som e på väg.. Kallt som attans är det om morgnarna och kvällarna nu.. Men någon gång ska det ju bli det också :) Inlägg om helgens bravader får ni på söndag när man vet vad hela helgen har bjudit på..

Nu ska jag nog ladda upp kuddarna och täcker på soffan inför kvällens avsnitt av Idol.. Därefter blir det en lång, varm och skön dusch sen kommer man somna gott i sängen.

Sov gott!

Tjingeling!

Onsdag

Ja då lider denna kvällen oxå mot sitt slut.. Blir snart sängen för min del så man orkar upp till jobbet imorgon igen.. Sen har man bara fredag oxå innan man får lite välförtjänt vila över helgen.. Därefter blir det två dagar på internat med jobbet på möllegården neråt i skåne.. God mat, lite vin kanske, roligt snack och liiiite föreläsningar så klart ;) Ska bli härligt.. Har fantastiska arbetskamrater!

Dagen har varit rolig, spännande och lärorik som vanligt på jobbet.. Har varit ett behagligt tempo. Skönt nu när man är självständig och börjar känna sig lite säkrare.. Man har fått lite kött på benen.. Jag trivs som fisken i vattnet! Tror att jag har hittat rätt. Det känns så iallafall.. Här kommer jag stanna länge. Möjligtvis lite uppehåll för en liten knatte så småning om men det bli inte än.. Sen kommer jag sätt min fot på barnakuten igen så klart  =)  Det är en skön känsla att veta att man har kommit dit man vill.. Man har uppnåt ett stort mål i livet.. Man vet vilken fot man står på och vad man vill här i livet.. Det är en härlig känsla att få känna att man har hittat rätt!

Har varit hemma och tagit det lugnt efter jobbet.. Blev en trip till Mc Donalds idag.. Var Nanna på jobbet som fick mig sugen på det idag =) Så jag och Max vi syndade lite idag även om det bara är onsdag.. Det räknas ju som lill-lördag.. Caroline och barnen har varit här ikväll.. Var med och hadlade på MC sen körde vi hem till oss och åt.. Barnen har lekt och busat som vanligt. Skönt att kunna sitta ner och prata, och veta att dem leker och har roligt.. Blir kanske en runda till busfabriken i helgen..

Nej gott folk nu ska jag sluta skriva en massa trams och dra mig mot TV:n en liten stund innan sängen kallar.. Blev inga visdomsord här idag inte och inget vettigt sagt egentligen.. Får väl se om jag lyckas knåpa ihop något mer intressant till nästa gång kanske :)

Sov gott!

Tjingeling!

Oj oj vad trött jag är nu

Ja nu är jag helt slut kan jag villigt erkänna för er andra.. Har haft två gangsterpojkar efter mig hela dagen idag =) Mysigt har det varit! Max och Alexander vaknade halv åtta imorse och sen dess har det varit full rulle hela tiden.. Inget stopp på dem pojkarna minsann. Skönt att dem har så roligt tillsammans även om det skiljer 2 år mellan dem.. Lite bråk har det varit men inte så mycket.. Alla måste vi få bråka lite ibland ju..

Festade till det och åt goda frallebullar imorse till frukost.. Hade massa gott pålägg till och bara mys vid frukosten.. Moster har verkligen saknat sin lille älskling! Har varit så underbart att ha honom här hos mig. Hade gärna haft honom några dagar till =)) Lille Alle balle får komma hit till moster snart igen minsann.. Max har oxå tyckt det har varit superkul! Barnen busade på lite till här hemma efter vi hade ätit frukost sen drog vi på oss kläderna och begav oss till busfabriken. Och ooooooooooojj vad dem pojkarna springer och vilken energi!!!!! Jag hängde ju knappt med i deras fart *skratt* Men roligt hade vi iallafall.. Kunde inte springa och hoppa så mycket med dem på grund av magen så klart men en del blev det.. Dem sprang rundor tillsammans och hade lika kul utan mig och micke =)

När vi kom hem var galningarna helt slut så det blev film för dem inne i sängen.. Max slumrade till lite grann och Alex han somnade.. Jag har lagat mat och diskat.. Micka har tvättat, vikit tvätt och städat. Skönt när sammarbetet funkar som det ska. Då går allt mycket smidigare och man mår så mycket bättre.. Man har mer energi kvar till att spendera på varandra än om den ena ska göra allt och vara helt slut sen.. Syrran kom vid halv åtta tiden nu ikväll. Hon och Caroline, en tjejkompis till henne.. Så kul att dem stannade och åt middag här =)) Kul att jag för en gångs skull får bjuda syrran på middag annars är det alltid hon som bjuder mig på mat.. Jag gjorde fläskfilegratäng idag med fläskfile, färska champingoner, purjolök, silverlök, vitlök, pepparmix och ost.. Och så blev det kroketter/pommes och rödvinssås till.. Inte så dumt faktiskt.. Så nu är man mätt och belåten.. Nystädat hem, man är mätt i magen och alla ljusen är tända i lägenheten.. Kan det bli bättre!? Och så doften av nytvättad tvätt med mitt underbart luktande sköljmedel =) Ja och så klart har man sambon hemma att mysa med, han får jag ju inte glömma =) Minst men inte sist ;)

Nej nu blir det soffan för min del.. Älsklingen har tjatat på mig ett tag nu och han vet precis vad han ska muta mig med.. Glassen, strösslet och toffesåsen står på bordet bakom mig nu och han sitter i soffan =) Helt plötsligt så lockar inte datorn mer :)

Ha en fortsatt trevlig kväll gott folk!!

Tjingeling!!


Då var det helg igen

Ja så är man inne på helgens sista dygn.. Har varit skönt att ha en ledig helg.. Det behövdes verkligen nu. Har haft en bra vecka annars med en hel del jobb och även fixat och donat här hemma lite grann...
 

På jobbet går det kanon! Trivs verkligen jättebra och utan att skryta så kan jag nog säga att det går bra för mig.. Går redan väldigt mycket själv och jobbar självständigt.. Tycker man känner sig som en svans när man går bredvid men man behöver ju det. Fast nu efter 2 veckor står man för det mesta på egna ben och dem andra glömmer många gånger bort att jag går bredvid och har inga problem att ge mig saker att göra trots att min handledare kanske inte är med.. Skönt att dem litar på att man kan sina saker =) Och man har ju alltid folk att fråga om man skulle vara osäker på något. Arbetskamraterna är jättegulliga och man känner sig välkommen när man kommer till jobbet. Är roligt att köra och jobba nuförtiden. Så det ska vara! Första gången det blev riktigt jobbigt var i fredags.. Just när det handlar om barn kan man känna att det är så mycket värre när man får in ett livlöst litet bran på bara ett par månader än när man träffar på en vuxen människa.. Det är jobbigt i båda situationerna men det berör så mycket när det handlar om barn. Något jag verkligen fick känna på i fredags.. Man får verkligen ta tag i sig själv och försöka prata om det som händer när man ska hantera så jobbiga saker. Är dålig på det i vanliga fall men för att orka klara jobbet så är det ett måste.. Man lär så länge man lever!

Idag (lördags) har man spenderat dagen ute hos syrran i vinslöv.. Träffar henne och Alexander.. Han och Max har busat som bara den där ute hela dagen. Dem somnade i bilen båda två innan vi hade kommit halvvägs hem.. Har Alex med mig hem som ska vara här till imorgon *myspys* Längesen mosters älskling sov hos mig =) Blev lite tacos när vi kom hem. Älsklingen hade varit så gullig och gjort maten färsig tills vi kom hem.. Städat och tänt ljus här hemma.. Han vet vad man behöver. Barnen åt och sen satte dem sig och kollade på film och åt sitt lördags godis.. När vi körde hem från syrran körde vi inom Tyringe och träffade Sofia och lille Liam. Stora killen nu ju! Fått tänder och allt! Usch så fort tiden den går alltså! Man hinner ju inte med längre känns det som... Liam blir så stor för varje gång man ser honom och Sofia.. Då märker man verkligen hur fort tiden den rusar iväg..
Nu ikväll efter att barnen har kollat på Cars och sen somnat så har vi vuxna här hemma suttit i soffan och tagit det lugnt.. Kollat på sex and the city filmen =) Har inte orkat göra något för jag ha så fruktansvärt ont i magen igen! Att det aldrig ska släppa.. Börjar bli jobbigt nu.. Får väl ringa efter en ny tid till läkarna om det inte ger med sig så man slipper åka in akut igen..  Så himla drygt.. Men det löser sig nog. Man ska inte klaga, finns säkert dem som har det värre..

Imorgon blir det antingen en tripp till revingehed med barnen om vädret tillåter annars åker vi till busfabriken.. Skönt att komma iväg och göra något. Sen på måndag är det dags att jobba igen efter en välförtjänt vila =)

Nu blir det sängen eller soffan för min del.. Kan inte sitta några längre stunder för det gör så jä*la ont!  *Ahhhhhhhh* Får stoppa i mig lite värktabletter till och decka på bäddsoffan när micke har bäddat när den. Skriver kanske en rad eller två imorgon kväll!

O Tosse gumman!! Ta d lugnt med spriten ikväll ;)

Tjingeling!!

Vad sägs om någonting att läsa?

             


Ja vad säger ni alla läsare.. Några rader kanske är på sin plats ikväll.. Var ju ett tag sen nu..



Det har varit fullt upp med jobb och allt vad det innebär.. Den här veckan som har rusat förbi har varit en fullspäckad och händelserik vecka. Man har lärt sig otroligt mycket nya saker.. Lärt känna massor av nya och kanontrevliga människor. Och har framför allt haft roligt på jobbet. Alla dessa underbara barn som kommer in och som man jobbar med. Ibland väldigt sjuka men har ändå ett leende på läpparna.. Dem leker, skrattar och gråter om vart annat. Man får ut så otroligt mycket av dessa barn och deras familjer. Det känns som om man har hittat hem vad gäller jobbet. Här kommer jag nog att trivas bra!

Veckan innan man började jobba spenderade man mycket tid hos Tosse.. Har alltid lika roligt med henne. Skulle blivit en tur dit idag men bilen kändes konstig när jag körde hem från caroline så det blev raka vägen hem istället så Micke kunde kolla på bilen. Tur man är ledig imorgon oxå eller vad säger du Tosse :)

Helgen som gick spenderade man på jobbet. Men så är man ju oxå ledig denna helgen som kommer.. Så är det med mitt jobb. Kvällar och helger som utgörs av jobbet får man stå ut med ibland.. Man njuter av dem dagarna man är ledig.. Tar vara på tiden och gör det man känner för.. Och några "måsten" så klart. Familjen och vännerna står i centrum!










För vad är egentligen viktigare än dina vänner och din familj? Vad kan vara så mycket viktigare att sätta före sin familj


egentligen? För vem är det man får stöd hos, kan söka tröst hos och helt enkelt bara få sväva bort med.. Jo det är


vännerna som står en nära och familjen.. Tänk att leva ensam.. Utan någon.. Ingen att prata med.. Ingen att krama..


Ingen som bryr sig om en.. Jag har i mitt liv prioriterat något annat före min familj och mina vänner och jag lovar er alla


det är något jag bittert ångrar och aldrig kommer utsätta mig eller dem som står mig nära för igen! Man lär av sina


misstag och man lär så länge man lever.. Tänk på hur ni prioriterar i livet.. Hur ni väljer att leva ert liv.. Tänk hellre en


gång för mycket än en gång för lite innan ni väljer.. Tänk på dem ni har runt omkring er.. På alla ni kan såra om ni inte


tänker efter.. Om ni bara tar hänsyn till er själva och "glömmer" bort alla andra. Det kan få fruktansvärda konsekvenser! 


Självklart är det viktigt att tänka på sig själv.. Att sätta sig själv i första rummet.. Lyssna på sitt hjärta och kunna gå sin


egna väg.. Kunna stå på sina egna ben.. Men ska man göra allt till varje pris, oavsett hur många man sårar för att nå det


man vill? Ska man gå över lik för att få sin vilja igenom? Vem har nytta av det? Vem skulle må bra av det egentligen? 


Som sagt tänk efter en gång extra.. Se till att försök att inte såra dem som står er nära och finns runt omkring er.. Ni


kommer ångra er den dagen då ni inte längre har någon att vända er till.. Den dagen då ingen stöttar er eller kan få er att


helt enkelt bara må bra.. Man ångrar sig varje dag resten av livet.. Inte en dag går utan att man tänker på dem man har


sårat för att man inte har tänkt efter.. Bara tänkt på sig själv och sett sig själv och ingen annan..


Prioriterar era familjer och vänner..


Låt dem komma i första hand och ha den viktigaste platsen i era hjärtan!

Första dagen avklarad

Ja då var första dagen på jobbet avklarad.. Såååå trött jag är nu =) Fast på ett skönt sätt.. Har varit saker att pyssla med idag men har trots allt varit väldigt lugnt ändå.. Haft en del barn men dem har kommit lite då o då så man har inte haft så många på samma gång.. Dem flesta barnen idag har bara varit nån månad gamla så det e mest små pluttisar man har fått ta hand om idag =) Har inte hänt nåt speciellt utan det har varit lite av varje som barnen har kommit in för..
Arbetskamraterna verkar kanontrevliga så jag ska nog trivas.. Och avdelningen är jättefin.. Tror det komemr bli bra det här. Är så glad att man har fått den här chansen..

Har precis ätit lite middag och även duschat med lillkillen så vi e rena o fina.. Är så skönt att duscha på kvällen.. Man somnar gott sen..

Har inte hunnit skriva om helgen ännu och helt ärligt så orkar jag inte det idag heller så det får bli senare i veckan =) Nu ska jag mysa vidare med mina pojkar här i soffan innan man somnar..

Ha d gott alla läsare!

Och Grattis till körkortet Sofie! =)

Egypten 25/8 - 1/9-2008

                                   
                 
     

Hemma i kallas Sverige igen

Ja kallt kan man verkligen säga att det är om man gemför med den veckan man har haft i Egypten med 40+ =) Har haft en otroligt skön vecka där nere med en hel massa äventyr! Har snorklat bland alla fina korallrev ute i det helt kristallblåa havet.. Vattnet var ju måttligt salt om man säger så *skratt* Men man fick se massor av färglada fiskar, såg ut som om man vore i ett akvarium, superhäftigt!

Så klart blev det äventyr till kairo för att åka till giza-platån och få se på de tre underbara pyramiderna, tempel och sfinxen så klart... Vilken upplevelse!!! Var inne i chefren pyramiden.. Väldans trångt och varmt men det var det värt.. Gången man gick in i ledde till chefrens gravkammare där han hittades. Var även en tur till det Egyptiska museet med 150.000 föremål från de tre olika perioderna i egyptens historia.. Fick se bland annat alla tutanchamons guldskatter, hans guldmask m.m.. Brukar inte vara mycket för historia men det var häftigt.. En resa som var väl värd pengarna =)

Vi har även varit inne i Hurghada city och shoppat en hel del när vi var där nere.. Allt från kläder till souvenirer..  Fick med oss en hel del hem om man säger så.. Har tagit massor av kort och även på en del av sakerna vi har köpt men dem kommer i ett senare inlägg.. Det här kommer bli nog långt ändå :D

Vi har oxå njutit av tiden att bara kunna slappa och bli uppassad.. Ätit god mat och solat och badat vid poolerna.. Man låg som en fisk i vattnet hela dagarna så varmt det var ute.. Var kanonskönt i poolerna och havet oxå.. Svalkande men inte kallt.. En av kvällarna var man och fick en helkroppsmassage med ansiktsmask och bodyscrub inkluderat.. Skönaste jag har gjort på länge!! Var en helt aannan människa efter det och gissa om jag sov gott =)

Som ni läser så har resan varit underbar.. SKönt att få komma iväg och lapa åt sig lite sol och värme innan den riktigt ruggiga hösten kommer här hemma i Sverige... Man är så mycket piggare och gladare nu.. Har en helt annan fart och så mycket mer energi för tillfället.. Den får man ta vara på för den lär försvinna snabbt till hösten =)

Sen man kom hem har veckan tillbringats en hel del med Tosse.. Får ju ta igen all missad tid med varandra nu.. Och varöfr ska man sitta hemma o glo när man kan åka till henne :) Har även träffat caroline o barnet och umgåtts med henne en del.. Blir antagligen en tur ut till henne imorgon så barnen kan busa av sig lite grann.,,

Max har varit hemma med mig i veckan eftersom jag har varit ledig och vi håller på att inskola honom på hans nya dagis.. Skönt att ha dagis så nära.. Tar bara några minuter att gå dit så det är kanon.. Och dagiset verkar jättebra.. Kalasfina lokaler och trevliga fröknar.. Max trivs bra och idag var han där helt själv.. Gick jättebra att lämna honom och även hämta.. Han verka redan ha börjat skaffa sig några nya kamrater där.. Skönt att nästintill alla barnen som går på dagis bor på gatorna runtomkring oss.. Imorgon har dem stängt så då kommer han vara hemma med mig hela dagen.. Som sagt så ska han o emilia få busa av sig med varandra imorgon..

Har även varit på 4-års kontroll med Max i veckan. Han var sååå duktig!  Distriktsköterskan som har hand om honom är kanon.. Har lätt för barn och även lätt att prata med för oss föräldrar.. Micke var på en arbetsintervju så det var jag och Max som var på BVC.. Han förstod direkt hur hörseltestet fungerade och det gick jättebra.. Anikka förberedde mig på innan att det kan med pojkar i Max ålder ibland få göras mer än ett test för dem har inte ro till att lyssna på vad dem ska göra men det gick kanon.. Han ser som en falk dessutom.. Så när han säger att han inte ser eller hör så vet man att det är för att han inte vill göra det helt enkelt =)) Sen fick han hoppas på ett ben och även gå balansgång på en linje och det gick jätttebra.. Snacka om att man var stolt över honom när man gick därifrån! Lillkillen har oxå blivit stor.. Han var 105 cm lång nu och vägde 17.4 kilo.. Han följer sin kurva exakt och han ligger även precis på den standardkurvan man kollar efter oxå.. Talet tyckte hon var kanon, inget fel alls utan hon tycktte att han till och med var före med sitt tal och det kändes både skönt och roligt att höra.. Annika tyckte även att han verkade vara väldigt lugn och trygg i sig själv och man såg att han mår bra..  Man blir stolt över Max när han är så duktig och det är skönt att även andra ser att han mår bra och är trygg.. Man får lite bekräftelse på att det man gör för Max syns även hos andra och att det är viktigt för honom att man finns där...

Usch har en hel del till att skriva men känner att nu börjar det här inlägget bli lite för lång =)) Så det får nog bli ett till lite senare ikväll istället kanske.. Annars kommer det i helgen.. Om gumman piggar på sig så blir det lite partaj imorgon och sen en filmkväll antagligen på lördag så det kommer finnas saker att skriva om.. Ni får hålla till godo med detta så länge =)

O du gumman! Vi måste vekrligen köpa vår glass i GBG snart *haha*

Tjingeling!!!