Lycklig-Nej Olycklig-Nej

Finns det något mellanting egentligen? För mig känns det som att jag befinner mig i någon gråzone just nu.. Är jag lycklig-Nej.. Men då borde jag ju vara olycklig-Nej... Vad kallas det att stå mitt emellan?? Livet balanserar på en skör tråd.. Åt vilket håll ska jag gå? Brister tråden om jag går framåt? Brister den om jag går bakåt? Varför står jag som jag gör idag? Har det helt enkelt blivit för mycket.. Jag vet inte.. Kanske..  Separationen, Mycket jobb, Huvudvärken och alla undersökningar för den, flytt, stressen, alla virus man har åkt på och allt detta under ett par månader..

Men jag är ändå lyckligt lottad.. Jag är iallafall frisk igen. Mina nära och kära är friska.. Det finns barn och vuxna som kämpar för sin överlevnad.. Barn och vuxna med obotliga sjukdomar.. Deras liv och deras familjers vardag slås i spillror när dem får besked om sjukdomar som inte går att bota.. Människors liv runt om i världen slås i spillror när dem förlorar anhöriga i oväntade olyckor.. Jag har förlorat två nära familjemedlemmar.. Farmor som låg mig varmt om hjärtat.. Som jag spenderade flera dagar i veckan med.. Patrik en vän.. Mitt livs stora kärlek.. En människa som tog sig igenom alla murar jag byggt upp omkring mig, han rev dem på en sekund.. Han tog hedersplatsen i mitt hjärta och där kommer han för alltid sitta kvar.. Jag har känt hur marken har rasat under mina fötter och man visste inte om man skulle ta sig upp igen.. Men här är jag. Med en familj och vänner som ger ett otroligt stöd klarar man det mesta har jag lärt mig genom livets gång.. Jag är inte så gammal kanske.. Och det finns människor med så otroligt mycket mer visdom, erfarenhet av livet och livslära att lära ut.. Men under mina år även om dem är ganska få jämfört med andra så har jag fått uppleva mycket.. Det har format mig till den jag är idag.. "Det som inte dödar, det härdar" Ja det är nog faktiskt så.. Varje dag lär man sig något nytt.. Varje livssituation kommer med en erfarenhet att bära med sig.. Det finns inga självklara lösningar på livets gåta.. Vi skapar själva lösningarna genom livserfarenhet.. Lägger pusselbit för pusselbit.. Tills livets pussel är klart och vi vandrar vidare till en annan värld....


Till Dig

Du är fin som du är
När du står med mig här
Gör dig inte en massa extra besvär
Utan var den du är och så ska du få se
Du är värd allt som livet kan ge

Varje liten sak som du gör
Varje litet ord som jag hör
Får mig att förstå att en vän som är så
Är det finaste någon kan få

Alla har vi nåt bra
Nåt som andra vill ha
Även om det inte känns så var dag
Det är upp till dig och även till mig
Att se till att allt ordnar sig

Varje liten sak som du gör
Varje litet ord som jag hör
Får mig att förstå att en vän som är så
Är det finaste någon kan få

Sprid glädje och du får dubbelt upp
Älska och du förstår
Får mig att förstå att en vän som är så
Är det finaste någon kan få
Är det finaste någon kan få

Vad är rätt och vad är fel?

Det som känns rätt för mig känns fel för någon annan.. Det som anses vara rätt av samhället känns inte alltid rätt för mig.. Vad är egentligen rätt och vad är fel? Vem bestämmer var gränserna går? Vem säger att jag har rätt och du har fel? Vi är alla olika.. Enskilda individer med olika värderingar.. Beroende på vad vi är med om i livet nvärderar vi saker och ting olika.. Familjen och vännerna är för mig det viktigaste jag har.. Dem värderar jag högst.. Jag vet hur snabbt man kan förlora någon som står en nära.. Mina erfarenheter av hur snabbt livet kan ta slut har till viss del format mig till den jag är idag. Det har fått mig att inse hur viktigt det är att ofta berätta för mina nära och kära vad dem betyder för mig.. För mig känns det rätt att värdera familjen och vännerna högst.. För andra känns det mer rätt att värdera till exempel jobbet högst.. Vem säger att jag har fel? Vem säger att "dem" har fel? Ska man följa samhällets regler och värderingar eller ska man följa sitt eget hjärta och sina egna instinkter? Jag gör vad som känns rätt för mig.. Samtidigt försöker jag att inte köra över någon annan.. Det är så oerhört viktigt att vi tar hänsyn till varandra.. Att vi respekterar varandras åsikter.. Vi har en mun medans vi har två öron.. Våga tala och visa att du finns.. Men glöm inte att lyssna en liten gnutta mer än du talar.. Visa respekt för människor i din närhet.. Vänner, familj, släkt, arbetskamrater eller okända människor.. Gå din egen väg och följ ditt hjärta.. Sträva efter att uppnå dina mål men inte till vilket pris som helst.. Tänk hellre en gång för mycket än två gånger för lite.. Glöm inte bort människorna runt omkring dig.. Alla har vi känslor.. Alla är vi sårbara...


Hemma efter en fullspäckad helg

Nu är man hemma igen efter en fullspäckad helg. Har haft otroligt trevligt med allihopa! Gud vad kul att träffa moster o morbror igen som man inte träffat på ett par år.. Spenderat helgen med dem, mamma och jan, och resten av syskonskaran.. Detta då min äldsta syster gifte sig i lördags.. Jättefint bröllop och brudparet var fantastiskt fina!!  Tyvärr fick jag inte kameran med mig så det blev inga bilder från min sida men där var gott om människor som tog kort.. Får be någon av dem andra skicka ett par bilder så får ni se demså småning om.. Haft fullt upp med alla bestyren inför bröllopet och den sociala biten med alla man inte träffat på länge.. Men det har varit en trevlig helg =)

Nu ska jag försöka få i mig lite mat.. Ville mest kika in o visa att jag lever.. Skriver nog en rad eller två lite senare.. Mycket man funderar över idag..

Jag skänker Mina tankar till en stark liten tjej på 16 månader som kämpar för sitt liv! Mina tankar går till denna lilla men otroligt starka tjej och hennes familj! Ni berör!


Empty Room

Ikväll är det tomt... Det ekar i väggarna.. Det ekar i själen.. Det är tomt.. Något saknas... Men vad? Vad är det som saknas egentligen? Är det något eller är det någon? Jag vet inte längre... En trygg famn kanske? En värmande kram? En mjuk röst som inger lugn.. Det är nog allt på samma gång.. Samtidigt som jag saknar mig själv.. Vem är jag egentligen? Vad vill jag? Vart är jag på väg i livet?

Ikväll känns det som ett bakslag.. Denna veckan känns det som att jag har tagit ett steg framåt och två steg bak.. Nätterna är tuffa.. Det är tyst.. Det är tomt.. Det är kallt.. Det kryper i kroppen.. Jag försöker sysselsätta mig om dagarna.. Har nog tagit mig vatten över huvudet.. Men allt gick ju på rätt håll! Jag har blivit piggare.. Börjat känna på livet igen.. Jag tänkte nu är det full fart som gäller.. I'm back! Men det var kanske för tidigt.. Nu känner jag mig slutkörd.. Men jag kan inte varva ner.. Kroppen är rastlös men knoppen är trött.... Men jag kommer tillbaka! Nu är det dags att börja jobba med sig själv igen.. Ledsen om ni vänner kommer komma lite i skymundan för ett tag kanske men jag orkar inte både och.. Det har blivit väldigt mycket "ta hand om andra" dem senaste veckorna därav är jag tillbaka på ruta ett igen.. Jag glömmer mig själv.. Nu är det dags att försöka fixa det och ställa upp lite för sig själv.. Jag finns kvar för mina vänner och familj.. Det får ni aldrig tvivla på men jag har mycket att jobba med själv just nu..
Jag ska finna min väg..
Sträva efter mina mål..


Mellanlandar här i svalkan

Jag tar en mellanlandning här framför datorn i min svalkande lägenhet.. Har varit på flygande fot sedan 11 imorse.. Var dock inte så varmt när jag påbörjade resan från lägenheten men varmt har det blivit under dagen *puh* Jeans var inte det skönaste alternativet när värmen kröp fram ordentligt.. Det bar av till väla imorse med Tes och Kellie (kevin var på dagis) Vi har strosat runt i affärerna och haft trevligt.. Blev något litet handlat på väla men inte så mycket.. Hämtade sen Kevin på dagis. Ställde bilen hemma hos Tess och vandrade bort till dagis.. Sen gick  vi bort till Camillas och åt lunch innan det bar av till Maxi som var slutdestinationen innan hemgång..
Nu mellanlandar jag här i svalkan innan jag kör vidare ut till Caroline för att passa barnen där ute några timmar ikväll.. Lite uppfriskande dricka och svalt och skönt i soffan några minuter behövs.. Sen åker shortsen på istället för långbyxorna..

Inget jätteintresant inlägg just nu men kikar säkert in ikväll och filosoferar lite
Tjingeling!

Besök hos farbror Blå imorgon

Ja då får man ta sig till Farbror Blå imorgon för en liten snabbvisit.. Och nej jag har inte gjort något olagligt.. Inga förhör eller något sånt trams.. Blir ett besök för att fixa iordning ett nytt pass inför resan till Kreta.. Hittar inte mitt gamla pass.. Retligt då det egentligen inte går ut förren i April 2010 men vad ska man göra.. Så ettt nytt pass får det bli.. Lika bra att ta sig ner imorgon så man hinner få det i tid innan vi reser iväg.. Nu när det inte är semestertider tar det förhoppningsvis inte mer än 2 veckor innan man kan hämta ut det..

Nu sitter man här framför datorn och kikar samtidigt lite på tv:n.. Tisdagen är snart  över, vart tar tiden vägen egentligen!? Imorgon blir det en tur till Väla för att fixa lite inför bröllopet som stundar på lördag.. Vad dagen sedan mer har att bjuda på återstår att se.. Ska försöka gå upp i tid imorgon oxå så man inte sover bort sin sista semestervecka.. Behöver vända tillbaka på dygnet igen nu.. Visserligen går jag på och jobbar 2 nätter det första jag gör.. Har varit härligt med lite smester och på sätt och vis hade jag kunnat vara hemma någon vecka till men och andra sidan blir det skönt att komma in i sina vanliga rutiner igen.. Har ju en semestervecka om en månad att se framemot.. Så på månadg är jag tillbaka på jobbet igen.. Barnakuten / AVD 61 i Lund here I come again!! Har trots min sköna semester saknat mina arbetskamrater..

Nu tror jag att det är dags för mig att sätta igång musiken en stund igen och låta tankarna flöda..
Kikar kanske in en runda till innan sängdags annars får ni läsa mer av mig en annan dag
Tjingeling

Väckt av solens härliga strålar

Vaknade av solens härliga strålar som trängde in genom persiennerna i sovrummet idag.. Vilken härlig känsla att få vakna till solen och fåglarnas kvitter! En styrka och energi som sällan visar sig tidigt på morgonen kändes genom kroppen.. Nu har jag mellanlandat här för en kopp kaffe innan man tar sig vidare in i duschen.. Dagen är oplanerad så vad den har att bjuda på får jag se.. En runda bort till viskängen med en filt och min bok ligger nog högst upp på listan för tillfället iallafall. Försöka leta upp passet ska jag oxå göra idag.. Blev aldrig av igår.. Behöver ju passet till Kreta-resan.. Oj oj vad man längtar! Sol, bad, god mat och trevligt sällskap.. Bättre än så blir det inte.. Men innan det är dags för resan händer det en hel del.. Dags att börja jobba nästa vecka igen.. Har en vecka med nätter då. I mitten av September bär det av på internat i 2 dagar med arbetskamraterna.. Ser jag fram emot! Sen har man ju flytten den sista helgen i september. Härligt det ska bli med en egen lägenhet i sitt eget namn! Nyrenoverad i härliga färger och allt.. Just nu känns det som att den skönaste bonusen med lägenheten är diskmaskinen och badkaret.. Kommer bli finfint!

Tror det är dags för mig att hoppa in i duschen så man kan ge sig ut i solen sen.



Helgen är över

Helgen lider mot sitt slut och första semester veckan har flutit förbi.. Vart tar tiden vägen egentligen? Tycker man hinner bara med hälften av allt man vill göra samtidigt som kroppen skriker åt mig att ta det lugnt.. Värken i armarna och benen vill inte riktigt försvinna.. Ledvärken i fingrarna har blivit bättre sedan jag gick på semester men inte släppt helt.. Jag vet jag vet kroppen signalerar att den behöver vila men hur ska man hinna? Alla måsten man har som ska göras.. Vänner och familj man ska ställa upp för.. Jobba måste man... Lägenheten ska städas.. Det ska diskas.. Ekonomin ska skötas.. Maten ska inhandlas.. Vad gör man?? Jag kan inte släppa livet och låta saker bara förfalla.. Så när ska man hinna vila?? Inte ens när man är två hinner man vila som man borde men ännu mindre nu när man står själv.. 2 veckor är för lite för att hinna med allting man vill/borde göra samtidigt som man ska hinna vila upp sig för att orka ytterligare ett år innan nästa semesterperiod ligger framför fötterna..

 Den kommande veckan blir det lite planering inför helgen och bröllopet som stundar men framför allt måste lugn och ro prioriteras.. Känner mig stressad av allt farande och flängande som det har blivit denna veckan.. Men jag vill ju så gärna.. Jag vill finnas där för min omgivning.. Ställa upp i vått och torrt.. Det känns som jag isolerar mig om jag säger nej.. Om jag inte kan finnas till hands när mina vänner behöver mig.. Jag vill så gärna så mycket.. Men jag ger det ett försök till denna veckan.. För er som ringer, sms:r eller skriver via datorn bli inte oroliga för att jag inte svarar.. Jag försöker då endast få en stund för mig själv.. Troligtvis har jag stängt av ljudet på alla ställen för att kunna flyta in i böckernas värld och bara vara.. Blir inte mycket körning hit och dit.. Hela helgen är uppbokad.. Fre-Sön är man borta med massvis att göra därav är veckans vardagar mina sista semesterdagar.. Jag har haft en underbar första semestevecka det har jag verkligen så det inte blir några missförstånd.. Under veckans gång har jag haft roligt/Mysigt/full fart.. Under veckans gång har jag inte känt efter.. Man lär sig stänga av kroppens signaler och allting rullar på.. Nu i efterhand känner jag att det har sagt stopp.. Nu i efterhand känner jag mig stressad... Jag har lagt all min tid och energi på min omgivning.. Jag är alldeles för bra på det där.. Det är lätt att vara efterklok.. Men samtidigt ångrar jag inte mina utflykter.. Men det har kanske blivit en för mycket..

Semester och jag kan vara uppe hela natten men idag känner jag mig utmattad..
Jag behöver ladda om batterierna..


Oväntade vändningar

Ibland tar livet oväntade vändningar.. Ibland till det bättre.. Iband till det sämre.. Men huvudsaken är att man tar sig framåt och kommer upp igen.. Försöker vända det negativa till något positivt.. Efter regn kommer solsken.. Det är tufft många gånger i livet.. Man stöter på väntade hinder och oväntade.. Man kastas ut i det okända ibland frivilligt, många gånger ofrivilligt..  Man tror man väljer den trygga vägen.. Den säkra vägen.. Men aldrig kan vi veta när en oväntad vändning tar vid.. Det är en del av livet.. En del av  ödet.. Något vi aldrig kan styra eller påverka.. Vissa saker bara händer.. Någon anledning finner man aldrig.. Det är något som helt enkelt bara är så.. Men vi lär så länge vi lever...


Nu sitter jag här och lyssnar på lite musik.. Filosoferar och tar det lugnt.. Mitt bebismys tog slut för en liten stund sedan då lillsnäckan somnade i min famn när vi satt och kikade på tv.. Hon tyckte nog inte att buskisen på 4:an var lika rolig som jag så hon slöt ögonen istället .. Ska strax surfa vidare in på tvguiden för att checka in kvällens tvtablå.. Kanske går det någon bra film som man kan ligga och slumra till ikväll.. Annars låter jag ögonen vila på boken jag läser för att sedan gå till drömmarnas värld som snäckan redan har gjort.. Önskar alla en trevlig kväll!

Tjingeling

En trevlig kväll

Hade en kanontrevlig kväll med arbetskamraterna igår! Blev en tripp ner till Malmö för att besöka Malmöfestivalen och mellow yellow.. Massor med härligt tjejsnack och ett par stora kalla öl åkte väl oxå ner kanske ;) En av dem trevligaste kvällarna för min del på länge.. Tack tjejer!

Veckan har flutit på och snart har halva semestern gått.. Tiden går fort när man har roligt eller hur är det nu man säger. Blev en liten tripp till Nettan Plettan där spenderades två av mina semester dagar denna veckan..  För övrigt har det inte hänt allt för mycket spännande saker.. Försöker njuta av ledigheten och ta det lugnt.. Flyter fram var helst jag vill och bara är.. Ibland är det skönt att bara få vara... Hoppas på sol och  värme i helgen så man kan få lite ny färg på kroppen och få ta sig ett dopp eller två i havet.. Den varan är jag inte bortskämd med denna sommaren än så länge.. Men även om inte värmen kikar fram under sista semesterveckan som kommer så gråter jag inte floder för det.. Jag har fått njuta av mig själv och varit ledig 2 veckor.. Jag ser istället framemot semesterresan till kreta med Tess i början av oktober.. Blir härligt!

Funderar på om det är dags för lite frukost kanske.. Gå bort till konditoriet och köpa lite bullar för att sätta sig ute någonstans och äta sen.. Ja det känns som en bra ide.. Gott folk vi hörs i bloggen lite senare!

Tjingeling


Semester

Semester är vad som står på schemat de kommande 2 veckorna... En välbehövlig tid får jag säga.. Ska försöka hämta mig.. Hitta tillbaka till livet.. Komma på fötter och hitta mig själv.. Det har varit en tuff tid det senaste halvåret.. Men det ligger bakom mig och nya tider står i dörren.. Det gäller att fokusera på nuet.. Vem vet om vi lever imorgon.. Det finns ingen tid att spilla på det redan varit.. Det viktigaste är det som komma skall..

Något inplanerat för dessa två veckorna har jag inte.. Tar dagarna som dem kommer och gör precis vad jag känner för just för stunden.. Ett nytt sätt för mig att leva på men med lite vilja ska jag hitta tillbaka till dem rutinerna jag en gång hade..  Hitta tillbaka till en vardag där det som sker just nu är det viktigaste.. Livet är för kort för att ta något för givet.. 



 


Jag lever :)

Ja gott folk här har det varit lite tomt med inlägg den sista tiden men jag lever.. Har varit fullt upp.. Förra veckan var det en hel del jobb sen drog jag vidare mot Hässleholm på fredagen och där spenderades sedan nästan hela helgen.. Körde hem halv två på öärdagmorgon efter syrrans möhippa, Anders inflyttningsfest och en härlig runda på stan bland festivalvimmlet med Sofia.. Måttligt trött var man på söndagen när man gick upp och skulle jobba..  Sedan har denna veckan som varit endast bestått av jobb.. Jobbar 6 dagar denna veckan varav 5 kvällar så man gör inte mycket annat än jobbar,äter och sover.. Men nu är det ikväll och imorgonkväll kvar bara sen har man semester.. Håller tummarna för att det fina vädret kommer annars gott folk tar jag mig iväg på en sista-minuten-resa någonstans till varmare bredder..

Blir inget längre upplägg här nu.. Ska slänga i mig lite mat och städa undan lite här hemma sen bär det av till jobbet.. Får se om det kanske blir en tur med bilen på stan ikväll efter jobbet.. Var ute en sväng med caroline igår.. Så vi får se.. Beror på hur trött man är.. Nu dessa 2 sista kvällarna är man ganska så seg..

Hoppas ni får en trevlig kväll i regnet gott folk!
Tjingeling!


En del är vackra när dem dör
Det säger ingenting om livet
Det vackra föds i det du gör

Ingen trevlig människa idag!!

Just nu är jag INTE trevlig!! Jag är INTE på bra humör! Jag är så fruktansvärt IRRITERAD!! Se till att inte bråka med mig idag för ni lär få dubbelt upp tillbaka just nu! Jag hade nog behövt ta en runda på gymmet och boxas lite grann!  Risken är annars att nästa person jag möter idag som inte kan hålla truten eller säger något som inte passar mig får näsan intryckt!  Nu har bägaren runnit över så där lite lagom!! Dagisnivå kallar jag allt det här!!!

Hjärtat kan gå i tusen bitar...

Borde sova egentligen men här sitter man... Lite lagom trött men alldeles för orolig i kropp och själ för att kunna sova..  Kl 05.00 ringer klockan.. Då är det dags för ännu en dag att gry.. Jobbet väntar och människor behöver mig.. Eller gör dem verkligen det?? Kanske bara något man fått för sig.. Mitt jobb är min fristad i allt detta kaos som annars snurrar runt mina fötter och upptar mina tankar.. Mina arbetskamrater och chefer är guld värda.. Föräldrarna och barnen man möter gör mitt jobb så enkelt att sköta.. Barnens leende på läpparna och föräldrarnas tacksamhet.. På jobbet kan jag vara mig själv och uppskattas för den jag är.. På jobbet glömmer jag alla bekymmer och koncentrerar mig på det jag gör och det jag kan bäst.. Där trivs jag..

Men arbetsdagarna tar slut.. Då ska jag möta världen utanför sjukhusets dörrar igen.. Ensamheten som väntar i lägenheten.. Terrorn på telefonen.. Alla "måsten" som ska göras.. Tankarna som kommer flygandes när man sätter sig i bilen.. Jag skruvar upp volymen på max för att låta musiken överrösta mina tankar som fladdrar omkring.. Jag försvinner in i musikens värld och bilfärden går hemåt av sig själv på något sätt.. På kvällen gör man vad man kan för att slippa sitta hemma själv.. Ju mer man sysselsätter sig mer dessto mindre ensam känner man sig..

Till natten kommer jag inte undan längre.. Tomheten i lägenheten ekar.. Det är nästan så mina tankar hörs i husets väggar.. Varför ska det vara så svårt?? .....There is no easy way out.....

väl valda ord

Man ska inte kasta sten när man sitter i glashus

Livet

Man lär sig genom livet och man förändras av olika anledningar..
Innerst inne är vi alltid densamma
Men man växer