Fredag hela dagen

Äntligen fredag  eller vad säger ni?? Jag vet inte för min del visserligen.. När man går hemma så kvittar det om det är fredag eller måndag.. Dagarna ser ju i princip likadana ut.. Men nu har man ju  börjat jobba igen så man får inte lite vardagsrutiner igen.. Gick jäätebra på jobbet igår.. Härligt att vara tillbaka! Även om det var en lugn kväll var jag helt slut när jag väl gick hem efter mina fyra timmar.. Så det var nog en bra ide at börja på halvtid. Kroppen behöver nog lite tid för att komma in i sina dagliga rutiner på heltid igen.. Huvudvärken började plåga mig runt en timme innan man skulle gå hem men annars gick allt tipp topp! Härligt med alla dessa undebara barn man har omkring sig på jobbet.. Vilka leenden jag fick igår!! Det är det som gör jobbet så underbart kul! Man får så himla mycket tillbaka när man ger av sig själv.. Dessa helt otroliga barn och deras föräldrar! Ska jobba ikväll oxå.. Idag har jag sovit bort förmiddagen.. Kanske inte sovit men legat på soffan och vilat sedan jag gick upp iallafall så man orkar med arbetspasset ikväll.. Ska fortsätta ta det lugnt innan jag kör iväg mot jobbet.. Det ända som står på schemat är lite matlagning annars ingenting.. Vad som händer ikväll sen efter jobbet det får vi se.. Beror på hur trött man är..

Imorgon kör jag till hässleholm.. Har inte hunnit det nu i dagarna som jag skulle.. Usch får dåligt samvete över att jag inte är där och tänder ljus idag.. Men jag kör tidigt imorgon förmiddag och tänder ett ljus för mitt hjärta.. Ska vinterbona graven oxå.. Se om jag hinner träffa Sofia en runda oxå om hon har tid på förmiiddagen sen bär det av hem till helsingborg igen.. Hoppas på att systern min, caroline o barnen kommer för ett besök på busfabriken under dagen oxå.. Till slut på kvällen bär det av ner till Lund.. Ska bli spännande!! Ser verkligen fram emot att spendera kvällen där nere!

Om man skulle ta sig i kragen och fixa nåt att äta kanske..
Ja så får det bli.. Önskar er en trevlig kväll om jag inte kikar in här igen
Tjingeling!!


Torsdag

Nu har jag ätnligen lite tid över för att skriva några rader här.. Idag har det varit full fart sedan klockan 08.00 imorse.. Gick upp och gjorde mig iordning för att vara på banken halv tio.. Skönt med en tidig morgon på sätt o vis, känns som man hinner med så mycket mer än om man sover bort hala dagen.. Inte mycket för att göra det om jag inte är riktigt trött efter en sömnlös natt.. Blev lite städning här hemma efter jag varit på banken.. Plockade undan.. Satte igång diskmaskinen.. Pillade lite med tvätten och drog fram ammsugaren så här är rent och snyggt.. Känner mig mycket lugnare när jag har ordning och reda runt omkring mig.. Jag har nästan blivit pedantisk sen jag flyttade.. Skönt när allting står på sin plats.. När man kommer hem efter en dag med äventyr kan man slå sig ner i soffan och bara njuta.. Man behöver inte plocka undan och man behöver inte känna sig stressad över att det är rörigt.. Härlig känsla att kunna njuta av kvällen..

Nu sitter jag här och har precis gjort mig lite lunch/middag.. Börjar jobba klockan 17 så lättast att äta middag hemma nu innan man ska iväg.. Ska snart gå och packa ihop min lilla ryggsäck så den är färdig tills man ska köra.. Mitt passerkort och annat smått o gott som man behöver.. Oj vad jag längtar nu! Få dra på mig mina blåa arbetskläder igen och sätta igång! Blir nog inte något bloggskrivnade ikväll efter jobbet men jag lovar att uppdatera er imorgon om hur kvällen har varit..

Nu har jag inte ro att sitta här och skriva mer.. Ska gå o pyssla med nånting här i lgäenheten istället..
Önskar er en trevlig kväll!

Tjingeling!

En stor hyllning till Henke Larsson

En av tidernas största fotbollsspelare har nu lämnat planen.. Han har berört många hjärtan världen över.. Människor har skrattat tillsammans med honom.. Man har gråtit tillsammans med honom.. Fällt tårar i både glädjens stunder och sorgens stunder.. Han är en fotbollsikon och förebild för alla världens ungdomar och vuxna..  Det är en man med stora ambitioner och ett otroligt stort hjärta som nu har lämnat elitfotbollen för att satsa på sig själv och sin familj.. Det är han mer än värd! Stora applåder och minnesvärda hyllningsord har nått Henke idag innan han vandrade av planen för att knyta av sig matchskorna och lägga dem på hyllan en sista gång.. Det är med tårar i ögonen man ser Henke lämna planen..  När han i sitt tacktal fäller tårar som strålar samman med regnet som faller så fäller vi åskådare världen över våra tårar med honom.. En otrolig spelare och en underbar medmänniska slutar med flaggan på topp! Alla hyllningar till dig Henke! Det är med tårar i ögonen man skriver denna hyllning.. Tårar av glädje.. Tårar av sorg..




Vilken kväll!!!!

Herregud vilken kväll! Jag är helt slut nu efter allt busande och allt skrattande från kvällen! När jag kom hem från Lund bar det av till Tosse för att hämta henne och Casper.. Hade lyckats muta med dig Tosse när jag skulle handla.. Så himla trist att göra det själv.. Tack för att ni följde med snäckan! Körde upp och lämnade alla varor hos mig innan vi körde vidare mot pizzerian.. Lite mat i magen behöver man efter allt farande i affären..  Där satt vi en ganska bra stund och åt och snackade en massa som vanligt.. Casper höll låda och underhöll både oss och resten på pizzerian.. Det är härligt med barn! Fortsatte med allt busande när vi kom hem till Tosse.. Jag och Casper dansade i sängen och underhöll Tosse och Adrian.. Många leende på deras läppar.. Mina och Caspers oxå för den delen.. Sen blev det allt lite action! Jag kunde inte låta bli att ta Caspers vattenpistol när jag hittade den.. Fick ju knappt kontakt med Adrian på något annat sätt än att använda den *Skratt* Sen blev det fart på honom! Johanna blev halvdränkt av ett halv glas vatten och jag är inte sen på att ge igen! Fyllde adrians shakebägare med vatten och väntade ut honom.. Meeeeeeeeen det skulle jag inte gjort.. För att göra en lång historia kort så slutade det till sist i duschen tills vi var genomblöta båda två men kul hade vi hur barnsligt det än kan låta!  Sen hur vi började jag och Tosse det vet jag inte men något började vi skratta åt och kunde injte sluta någon av oss.. Adrian var helt impad över att vi kunde skratta så mycket i mer än 5 minuter som han sa "ja han höll räkningen" *skratt* Men vadå ett gott skratt förlänger livet så gamla det lär vi bli efter denna kvällen!!

Nu sitter man här hemma igen och varvar ner lite grann.. Kikar lite på efterlyst och skriver även här.. Ska försöka komma i säng ganska tidigt idag så man är laddad inför morgondagen då man  börjar jobba igen. Ser verkligen framemot en arbetsdag med mina kollegor! I'm back on track again!! Nu ska jag fortsätta kika på efterlyst.. Kanske kikar in och skriver en rad eller två innan jag kryper ner i sängen.. Gör jag inte det så säger jag natti natti nu istället!

Tjingeling!!


Bjuder på lite bilder från kvällen

      Tosse har hittat sin själsfrände ;) Sssssssssssssss :P   gott med mat :D  

Onsdag hela dagen..

Godmorgon vännerna mina.. Nu sitter man här en liten runda igen så här på morgonkvisten.. Fast det är visserligen snart slut på morgonen och lunchen är på intåg.. Denna dagen har lite av varje att bjuda på så bli inte ledsen om ni inte får läsa mer av mig här idag.. Just nu sitter jag ner en stund och njuter av lugnet.. Ska strax gå och göra mig iordning.. Fixa till håret och bestämma mig för vilken outfit det blir idag.. Där efter kör jag till Väla för att besöka flowerteam framför allt. Ska kolla vad jag kan hitta som vinterbonad till Patriks grav.. Lite ljung och lite granris iallafall sen brukar man alltid hitta något annat fint oxå. När jag är färdig tar jag bilen ner till Lund för ännu ett samtal där nere.. Börjar bli tufft men det hjälper.. Sen bär det av till nästa del av skåne.. Tyringe/Hässleholm blir nästa anhalt för att pyssla på kyrkogården och göra färdigt inför helgen..  Ja som ni läser så har man en fullspäckad dag.. Men då man börjar jobba imorgon igen så gäller det att fixa medans man kan idag..

Ni läste rätt i förra meningen jag blrjar jobba imorgon igen. Det ska bli så skönt att komma tillbaka! Två veckor hemma det räcker minsann.. Börjar lite försiktigt nu i början och kommer endast jobba halvtid men man är iallafall tillbaka på rätt spår igen.. Ska bli härligt att träffa alla arbetskamrater igen! Komma ut och träffa alla härliga männjiskor man möter på jobbet.. För mig är det inte bara mitt jobb..För mig är det en stor social del av mitt liv som jag trivs oerhört bra med..

Dags för mig att göra mig klar för avfärd..
Kikar kanske in lite senare om orken finns ikväll..

*ser fram emot lördag*

Hemma igen

Då var man hemma igen efter en härlig förmiddag på stan med Tess.. Träffades vid knutan och gick inom expresso haous innan vi påbörjade vår runda på stan.. Gott med en chai latte i kylan när man vandrar längs gatorna.. Behövdes för att värma kroppen lite grann.. Gick igenom ett par affärer och kikade lite.. Jag som egentligen inte skulle handla nåt speciellt hittade ett par nya jeans.. Kommer bild på dem lite senare.. Blev även en hel del nytt smink oxå. Sen köpte jag ett par kanonsöta rosa vinterskor till Kellie, hon blev ju helt underbart snygg i dem! Varmt och skönt om fötterna ska det ju vara.. Hon fick på sig dem nästan direkt då hon kom upp i bärselen till mig.. Mysigt att ha henne på magen och hon tycker det är lite roligare än att sitta i vagnen.. Din lilla bebis börjar bli stor nu Tess så nu får hon sluta växa vem ska jag annars ha i bärselen ;) Vi avslutade vår tur på stan med en fika på grafitti.. Man behöver lite mat i magen oxå.. På tal om det så ska jag försöka ta mig i kragen och köra och handla mat lite senare idag.. Tar det ikväll..

Lät bilen stå idag och gick ner till stan.. Med bra musik i öronen så gick det väldigt snabbt och smidigt att gå både ner och hem... Skönt väder att vara ute och promenera i idag.. Blåser lite grann men inte så farligt och solen har börjat kika fram lite smått mellan molnen.. Tror jag ska ut och ta mig en ordentligt powerwalk lite senare.. Högt tempo i backarna här runt omkring så händer lite med kroppen.. Vilken energi jag har idag! En otroligt härlig känsla! Jag känner mig så "WOW" på nåt  sätt.. Svårt att förklara men en riktigt skön känsla.. Jag är på gång! Njuter av livet och samlar ny energi..

Dags att göra lite nytta här hemma oxå..
Tjingeling!


Godmorgon Tisdag

Nu sitter jag här.. Redo för ett sms från Tess att hon har hoppat på bussen ner till stan.. När det kommer blir det på med kläderna och gå ner till stan.. Skönt att promenera så man får röra på sig lite grann och bilen får vila.. Nu ska vi börja komma iordning igen.. Röra på kroppen och gå ner dem där extra kilona man behöver bli av med.. Få lite kondis igen så man orkar med livet och vardagen och mer där till..  För övrigt händer det inte så mycket idag.. Träffa Angelica efter jag varit i stan.. Ska bli härligt! Var alldeles för längesen vi sågs..

Nu ska jag börja stänga ner så man är redo.. Tess borde höra av sig vilken sekund som helst.. Blir en shoppingrunda på stan idag och självklart en härlig fika.. Vi hörs igen lite senare gott folk!

Tjingeling!!

Ännu ett inlägg.. Har skrivkrampen släppt kanske?

Ja lite glest med inlägg har det varit på min sida den sista tiden.. Har haft lite skrivkramp men nu känns det som att den börjar släppa igen.. Ett par inlägg på en och samma dag idag.. Oj oj det känns bra det här.. Börjar komma tillbaka igen på alla sätt.. Mycket mer kraft och ork.. Lusten att göra saker har hittat tillbaka till mig.. Känner mig stark och står upp på mina egna ben igen.. Mycket tankar och känslor har det varit för min del.. Många saker som kommit upp till ytan som jag har börjat jobba med.. Kanske är det nyckeln till att man mår bättre.. Vad det än är så känns det väldigt skönt att vara på banan igen.. Samma gamla jag men en aning starkare och en smula visare utav allting.. Nu börjar vi om igen och tar tag i livet.. Dags att börja leva ordentligt och ta vara på all tid man får.. Varken jag eller någon annan vet när lågan en dag slocknar.. 

Jag känner mig stark idag! Att sömnen kan göra så mycket.. En god natts sömn ett par nätter och man är en annan människa.. Har inte insett hur mycket min sömnbrist har påverkat mig egentligen förren jag nu har börjat sova bättre och känner skillnaden.. Man lever ett helt annat liv.. Nu är det mest huvudvärken som retar mig.. Borde få tid till nästa röntgenundersökning och tid till läkaren snart igen.. Dimper nog ner med posten vilken dag som helst skulle jag tro.. Oron finns ju fortfarande.. Vet inte mycket mer än vad jag gjorde för ett par månader sen.. Känner mig dock inte lika orolig som när första svaret kom men visst tankarna snurrar där omkring ibland.. Vad är det för förändring egentligen? Är den verkligen ofarlig? Men sen o andra sidan så släpper jag det lika fort igen.. Mycket beror nog på stressen egentligen.. Huvudvärken och alla andra symptom.. Jag väntar snällt på nästa undersökning och tänker inte så mycket mer innan dess.. Den visar vad den visar och vi tar det därefter.. Huvudvärken är lindrigare till och från sen man började sova ordentligt och det är ju självklart.. Det blir en ond cirkel.. Det är ju ett av dem vanligaste symptomen för sömnbrist..

Kroppen och själen har börjat återhämta sig.. Börjat "jobba" tillsammans igen. En känsla som inte går att beskriva.. Men det är positivt.. Nu börjar vi om på nytt igen och ser framåt.. En väldigt god vän till mig skrev för någon dag sen : "Om man tittar i backspegeln hela tiden kommer man förr eller senare att köra av vägen" Han har så rätt.. Jag kunde inte sagt det bättre själv.. Att titta tillbaka ibland är bra.. Vi behöver minnas.. Våga känna efter.. Tömma våra bagage som jag skrev om häromdagen.. Men där tar det slut.. Till största delen är det viktigast att hålla blicken på "vägen" Blicka framåt.. Våga tro på att framtiden har något bra som väntar.. Runt hörnet väntar något spännande.. Vi måste vara nyfikna på världen... Våga utforska det som komma skall istället för att hänga upp oss på det som redan varit.. Med lite rädsla och stort mod måste vi våga möta världens alla hörn.. För vem vet vad som väntar där bakom..

P.....

Lay a whisper on my pillow
Leave the winter on the ground
I wake up lonely, is there a silence
In the bedroom and all around

Touch me now, I close my eyes
And dream away...

It must have been love, but it's over now
It must have been good, but I lost it somehow
It must have been love, but it's over now
From the moment we touched till the time had run out

Make believing we're together
That I'm sheltered by your heart
But in and outside I turn to water
Like a teardrop in your palm

And it's a hard winter's day
I dream away...

It must have been love, but it's over now
It was all that I wanted, now I'm living without
It must have been love, but it's over now
It's where the water flows, it's where the wind blows

It must have been love, but it's over now
It must have been good, but I lost it somehow
It must have been love, but it's over now
From the moment we touched till the time had run out


Måndag

Ja då har vi startat en ny vecka... En ganska grå och trist dag idag.. Tänkte ta mig ut på en promenad idag.. Har inte blivit av än men ska försöka ta mig ut strax. Det gäller bara att klä på sig ordentligt så är det bara skönt att komma ut..  Behöver röra på mig lite och samla ny energi och förbränna lite på kroppen.. 

Har varit en lugn dag hitintills.. Har pysslat lite här hemma under förmiddagen... Man vaknar aldrig riktigt till liv med detta vädret.. Jag ligger här på soffan nu och slöar.. Händer nog inte allt för mycket hos mig idag så några roliga blogginlägg blir det nog inte idag.. Har inte så mycket intressant att berätta för er.. Men man vet ju aldrig vad som händer, dagen är ju inte slut än..

Dags för mig att göra nåt annat
Tjingeling



  


Efter livets slut.. Men Är det verkligen slut?

Ett aktuellt samtalsämne så här inför den kommande helgen är något som vi egentligen pratar allt för sällan om.. Döden.. Livets slutskede och vad som kommer efter.. Vi ser döden som något hemskt.. Där slutar livet.. Allt försvinner.. Samtalsämnet är nästan lite tabu-belagt.. Man pratar helt enkelt inte om det.. Men varför? Behöver det vara bara hemskt? Vi förlorar någon nära och det gör ont.. Någon kommer saknas in våra hjärtan.. Ett tomrum uppstår som vi aldrig kan fylla igen helt.. Men måste det vara slut? Vi vet ju ingenting om livet efter.. Kanske är det inte slutet.. Kanske är detta bara början? Vi går igenom livets prövningar för att slutligen gå vidare.. Vi vet inte mycket om vad som komma skall i livet.. Vi vet inte vad som händer efter livet.. Vi vet itne vad vi kommer drabbas av och vilka öden vi kommer möra under livets gång.. Men en sak vet vi säkert.. Alla kommer vi förr eller senare möta samma öde - döden.. Alla lever vi i olika religoner.. Vi har alla olika syn på livet efter döden.. Vi tror alla på olika ting.. Det viktiga är att man har en tro.. Att man vågar se bortom livet.. Några tror på en gud.. Andra tror på en annan värld.. Jag själv tillhör nog den andra kategorin.. Någon tro till gud har jag inte.. Jag tror inte att där sitter en ensam man och styr över våra liv där uppe bland molnen.. Nej det gör jag inte men jag tror heller inte att livet bara slocknar efter döden.. Det finns ett liv efter detta.. Det finns en annan värld  bakom vår.. En plats där vi möts igen så småning om och börjar om på nytt.. Jag tror inte på spöken men jag tror på vandrande själar.. Det må låta dumt i vissa människors öron men det är min tro.. Jag kan känna en närvaro ibland som inte går att beskriva.. En känsla av närhet.. Att jag inte är själv kan ibland komma smygandes trots att jag sitter ensam.. Jag ÄR ensam men jag KÄNNER mig inte ensam.. Jag lindrar min dödsångest genom min tro.. För mig finns där något efter livets slut och det lindrar min rädsla.. Jag har min tro och för mig känns det rätt.. Jag accepterar andras tro för det känns rätt för dem.. Inget är rätt och inget är fel..

Tankar

Alla har vi ett bagage här i livet.. Mer eller mindre stort.. Vissa drabbas av det mesta medans andra lyckas gå runt livets alla hinder och glider fram på en isbana många gånger. Men svårigheter möter vi alla någon gång.. I jobbet, med kärleken, trubbel med vännerna, drömmar som går i kras och mycket mer där till.. Men det hör livet till.. Och någonstans så skulle vi inte vara dem vi är utan alla dessa svårigheter och hinder vi möter.. Det formar oss till just den individ vi är.. Det ger oss alla en unik personlighet.. "Det som inte dödar det härdar" är något man ofta får höra.. Vissa stunder känns det inte så.. Man känner sig liten och svag.. Det känns som om man aldrig kommer kunna ta sig upp igen.. Men vi människor har en vilja utav stål.. Vi tar oss upp igen och då är vi så mycket starkare.. Självförtoendet får sig en kick av att klara av dessa svårigheter vi möter och formar oss till överlevare.. Så vad vore ett liv utan hinder?

Ibland kan dock vårt bagae bli förstort.. Människor som har en förmåga att alltid se andras behov framför sina egna ligger i riskzonen för ett överfyllt bagage.. Vi som inte pratar om våra problem utan istället lägger dem på  hyllan.. Man måste ha någon i livet att få luta sig mot ibland.. En klippa som stadigt står kvar.. Man måste få chans att rensa sitt  bagage lite då och då.. Men det kan vara svårt även om man har någon att luta sig.. Lämna ut sig åt någon annan och våga lita på någon annan än sig själv när det kommer till personliga känslor och upplevelser.. Att våga visa känslor är för många oftast väldigt svårt.. Man vill inte visa att man är arg eller ledsen.. Man vill inte utlämna sig till någon annan.. Många anser att det är ett svaghetstecken att visa känslor men är det verkligen det egentligen? Nej jag tror inte det.. Det visar på mod och styrka.. Man kan och man vågar visa sig svag.. För vem säger att man är svag för att man gråter? Vem har sagt att man är svag för att man reagerar? Det är egentligen fel ordval när man säger att man ska våga visa sig svag.. För man visar sig stark när man vågar visa att man inte alltid är på topp.. För vem är det? Ingen är lycklig varje dag genom livet.. Ingen mår bra varje sekund genom livet.. Ingen människa är alltid på topp.. Vi har alla våra fel och brister och det måste vi få lov att ha.. Vi stöter alla på livets hinder då och då här i livet.. Man har rätt att få må lite sämre vissa dagar utan att ses som svag.. Om man inte stöter på svårigheter lär man sig heller inget. Det är av våra misstag.. Våra överlevarsituationer och våra svårigheter som vi lär oss av.. Det är där vi hämtar den viktigaste kunskapen i livet... Man måste bara lära sig att använda sina kunskaper rätt.. Att värdesätta det man lär sig genom livets gång.. Genom egna upplevelser eller genom andra människors livsöden.. Att inte fylla på bagagen vi bär på med saker vi inte vill ta itu med utan att fylla våra väskor med kunskap istället.. Vi behöver plats till våra lärdomar...

Helgen snart över

Nu har snart ännu en helg flutit förbi.. Dagarna går ganska snabbt..  Känns som att man knappt hinner med ibland.. Men det är väl så här i världen, tiden den rusar.. Söndagen har bjudit på lite blandad kompott med äventyr för min del.. Har varit en lugn dag även om jag har varit på språng.. Var med Caroline och Emilia på hennes simskola.. Därefter bar det direkt av till ishallen här i hbg för att kolla in när Tyringe mötte Helsingborg.. Man har ju vuxit upp med Tyringe hockey så det var ett måste att gå på den matchen. Var härligt att stå i ishallen igen.. Kunde varit lite bättre spel men det var kul att vara och kika iallafall..

Nu har jag krupit ner på soffan.. Tror jag ska gå och tappa upp ett varmt bad så man får tillbaka värmen igen.. Sen ska jag tända mina ljus och krypa ner under filten på soffan igen.. Kommer förhoppningsvis somna gott sen när man går och lägger sig.. Tror jag kommer va redo för sängen ganska tidigt ikväll..

Nu ska jag tappa upp vatten så jag kan båda..
Tjingeling

Söndag

Hösten har verkligen kommit nu.. Regn och rusk utanför fönsterna.. Det är sådana här dagar man bara vill krypa ner och gömma sig under täcket igen i sin varma säng.. Men man har ju ett liv oxå och kan inte har lata dagar varje dag.. Jag tog min "söndag" igår.. Gjorde inte många knop.. Låg mest på soffan och kikade på tv:n eller hade datorn i knät och satt och skrev med folk över internet.. Lille söta Robin kom på kvällen så hans föräldrar fick en liten barnledig stund.. Vi hade lite lördagsmys i soffan med toastmackor och sen blev det lite lördagsgodis..

Söndagen blir det lite mer pyssel. Får bland annat ta mig i kragen och laga ordentlig middag idag. Man kan inte leva på varma mackor hur länge som helst även om det är gott.. Ska strax göra mig iordning och köra ut till Caroline.. Fika med henne och busa med Rbin en stund innan vi hämtar Emilia så ska jag följa med dem på hennes simskola idag. Längesen man var i en simhall. Jag och Caroline har börjat prata lite löst om att försöka gå och simma 1-2 ggr i veckan tillsammans. Bra träning och trevligt sällskap samtidigt kan ju inte bli bättre.. Ska göra iordning kläderna här hemma oxå ikväll och förbereda inför tvättningen i veckan.. Sortera upp det så har man det gjort när man väl ska tvätta..

Dags för mig att göra mig iordning så jag kommer iväg..
Tjingeling!!


Lägenheten just nu

Delar av vardagsrummet som det ser ut nu.. Kommer bli lite ändringar och fler tavlor och hyllor ska upp..

sett från när man står vid soffan    sett från hörnan där bordet står  sett från ingången till vardagsrummet



Sovrummet... Ska målas vinrött istället lite senare men just nu får det vara som det är.

sett från dörren in  




Hallen.. Ska målas om vid ett senare tillfälle till en ljusare färg och här ska oxå upp lite mer tavlor
(färgen ser ut att vara lila pga ljuset på kameran men det är terracotta kommer bättre bilder senare)


sett från dörröppningen till vardagsrummet   sett från dörröppningen till köket   sett från ytterdörren. Klädkammaren rakt fram där det är stängt och det andra är köket

Ett omtalat ämne..

Jämnställdhet.. lika för både män och kvinnor.. Tjejer och killar.. Helt jämnställt kommer vi aldrig få det.. Finns vissa saker som är kvinnligt och vissa saker som är manligt.. Det är helt enkelt så samhället ser ut.. Det börjar egentligen redan innan födslen.. Vi föds med ett visst kön.. Fördelar och nackdelar med vilket som.. Men något som man hör mycket om bland ungdomar är dessa könsord som kastas på varandra för att man anser att det ena könet har mer rätt att göra vissa saker än det andra.. I kroglivet, skolan, bland kompisar så pratas det mycket om sexfrågan.. När det kommer till killarna så är det status att ligga med så många tjejer man kan.. Ju fler desstu bättre för ju högre blir man rankad.. För tjejer däremot är det tvärtom.. Ju färre killar desstu bättre.. Ses en tjej dansa med 2 killar på en kväll så hör du genast att hon är både det ena och det andra.. Hör du en kille sätta på 4 tjejer på en kväll så är det succe.. Varför är det så här egentligen? Har samhället verkligen utvecklats så lite på just den fronten.. Är det något som kommer leva kvar i ytterligare årtionde.. Man anser att killarna gör det för att ha kul och leva livet.. Medans man anser att tjejerna gör det för att söka bekräftelse.. Vad säger att en kille inte gör det för att bli bekäftad?? Det handlar lika mycket om att synas och höras för killarnas del.. Det handlar om att bekräftas och bli godkänd av kompisarna och samhället..

Åter till det här med könsord.. För mig är det något som nästan  är tabubelagt.. Jag anser att det är fruktansvärt kränkande.. Varför slänger man ur sig dessa ord? Varför mår man bättre av att kränka andra? Är det ännu en av människans försvarsmekanismer tro?.. Känner man för att ha 10 sexpartners på en vecka så är det upp till honom/henne så länge man inte sätter någon annans känslor på spel.. Det ska väl kvitta om man är tjej eller kille. Vad säger att en kille har mer rätt att kränka en tjej än tvärtom? Vad säger att en tjej har mer rätt att slå en kille än vad killarna har att slå en tjej? Det är oxå någonting som fortfarande lever kvar i samhället.. En kille som slår en tjej klassa genast som skit medans en tjej som ger sig på en kille hamnar på topplistan.. Då är man stor och stark och tuff.. Var kommer könet in i det hela egentligen? Det är inte rätt att slå någon annan oavsett vilket kön man tillhör eller vilket kön man slår på.. Som skrivet innan.. Vad säger att man har rätt att kränka någon för en handling dem har gjort beroende på vilket kön personen har och vad han/hon har gjort?

En helt jämnställd värld det kommer vi aldrig få..  Vissa saker kan männen som inte kvinnor kan och tvärtom men vi kan sträva efter det så mycket det går.. Vi kan tänka efter och försöka lära våra barn att vissa saker är inte rätt bara för man har det ena könet eller det andra.. Vissa saker är inte tufft bara för man är kille eller häfitigt för att man är tjej.. Vi har ett ansvar för våra barn och deras barn... Vi har att ansvar för generationerna vi kommer lämna efter oss.. Ett ansvar gentemot våra efterlevande...

Tiden går fort

Ja var tar den vägen egentligen? Snart är Oktober månad slut och vi närmar oss julen och vintern med stormsteg.. Först har vi alla helgona helgen att vänta.. Dags att köra hem till kyrkogården och göra fint för vintern.. Bona om ordentligt med lite ljung och annat som håller i kylan.. Var inom och tände ljus i veckan när jag körde hem från Blekinge och passerade där förbi.. Satt en ganska lång stund på kyrkogården och funderade.. Det är plats som för många kan kännas obehaglig.. Det gjorde den för mig oxå i början men nu har jag hittat lugnet där.. Det är tyst och fridfullt.. Man hör svaga viskningar från träden.. Vinden susar... Lugnet lägger sig över själen.. Han finns nära.. Jag kan nästan känna honom.. Se honom framför mig där jag sitter vid hans sten.. Höra hans röst viska med vinden.. Det är en plats med århundranden av livsberättelser som ligger begravda.. Varje sten berättar en unik historia..  På något sätt har jag hittat ro i kroppen just vid hans sten..

Tankarna flyter ihop lite idag.. Vet inte riktigt vad jag ska fokusera på.. Någonstans så hör väl allting ihop lite grann.. Den ena tanken leder till den andra.. En del gammalt som man länge försökt begrava har krupit upp till ytan.. Vissa saker är färskvara och har precis varit.. Det är lite av en tankeverskad hos mig idag.. Jag ligger nerbäddad under filten i soffan med datorn i knät.. Musiken strömmar lågt ut ur mina högtalare.. Jag är känner mig lugn och rofylld idag.. Att man har kommit iordning i lägenheten hyfsat okej har nog en stor betydelse till att jag känner mig så här.. Ingenting är planerat för kvällen och jag tar det som det kommer.. Jag reser mig från soffan när jag orkar.. Jag äter när jag är hungrig.. Det är på mina villkor idag och det känns otroligt skönt.. Jag anpassar mig efter mitt mående och mig själv.. Jag har stängt ute stressen utifrån.. I min lägenhet råder endast lugnet i denna stund..

Trött o seg

Grått och trist ute och jag är trött och seg idag.. Ska snart göra mig iordning för att köra ner och träffa Tosse en runda på stan sen blir det vidare till Jessica och hämta lite post m.m innan jag kör ner till läkaren i Lund.. Lite småpyssel hela dagen idag oxå men det är ganska skönt.. Känns som jag hade somnat här hemma på soffan annars.. Vad kvällen har att bjuda på vet jag inte än..  Blir nog ganska lugnt med lite godis och tända ljus framför Idol..

Dags för mig att börja göra mig iordning..
Tjingeling

Energiknippe!

Ja idag kan jag nästan kalla mig själv för ett sådant.. Härligt känns det att vara på gång igen! Gardinerna har kommit upp här hemma.. Köksbordet och stolarna är på plats.. Visserligen kommer det bli ändringar när hyllan från Ikea blir inköpt men än så länge är det kanon för tillfället.. Har hämtat mina sista saker hos Micke så det är färdigt.. Vid en rensing i förrådet kan han nog dock hitta mer som är mitt men ligger det där nere och jag itne saknar det än så är det nog inget viktigt.. Ska spika upp lite tavlor och klockan idag men glömde hammaren i bilen så det blir ett senare projekt.. Ska strax göra mig iordning för att köra till Tosse och hämta min dammsugare innan det bär av ner till Lund.. Men jag känner mig på ett bra humör idag.. Stolt över mig själv som fått undan så mycket.. Ja just det!! Har buggt ihopa sängen och fått i madressen i den oxå så nu är den på plats som den ska i sovrummet.. Vad ska man med en karl till när man fixar allting själv!! Jag kommer nog falla ihop i soffan ikväll men på ett skönt sätt.. Det känns bra.. Läkarbesök imorgon så får vi se om man är tillbaka på jobbet nästa vecka men det tror jag..

Nu ska jag göra mig iordning för avfärd strax!
Tjingeling!!


Trött

Det blir inget mer pillande med bloggen för min del idag.. Ni får hålla till godo med lite halvkass design ett tag till.. Ska försöka ta tag i det imorgon innan jag kör ner till Lund om jag orkar..

Natti natti


Lite nytt utseende

Kommer fortsätta styra upp bloggen ikväll, den är långt ifrån färdig men nu ska jag iväg en runda
Tjingeling

Måååål!!


MITT I PRICK!!!! =)


Jag mår bra idag!! =) Vilken härlig känsla! Solen skiner och saker och ting går på mitt håll.. Så skönt! Så helt underbart skönt!! Dock tröttare igen då dem senaste nätterna varit ganska sömnlösa igen.. Men det ordnar nog upp sig igen.. Läkarbesök på fredag annars händer det inte så mycket dessa närmsta dagarna.. En tur till Lund idag oxå..

Lite fix och tris i lägenheten blir det idag.. Måste ta mig en tur till Ikea oxå snart och införskaffa mig lite nytt som jag behöver..  Men det kommer när jag har hittat orken någonstans för det.. Ska iallafall sätta upp lite gardiner idag, spika upp lite tavlor och foton.. Påbörja min fotovägg som jag har stora planer för.. Småpyssel som är roligt att fixa med.. Ska ut en runda i skogen idag oxå.. Promenera lite bland alla färgglada höstlöv som skiner i solen.  Tar nog en tur ner till havet oxå.. Mysigt att strosa där nere i kylan och få vara för sig själv en stund..

Nu kilar jag ut
Tjingeling!


Happiness and Friends

från Angelica

Världens Underbaraste Vän....Mycket Rolig, Ärlig, Omtänksam......

från Johanna W

Johanna är en varmhjärtad, omtänksam och otroligt snäll person. Ett hjärta av guld !!

från Någon

Johanna är en av få människor som jag kan kalla en riktig vän! En av de underbaraste personerna som jag någonsin träffat! En vän man alltid kan luta sig mot och få goda råd av. Hon finns alltid där för en, både i med och mot vind. En person som Johanna med det hjärtat hon besitter får man leta länge efter! Tack för att du finns och är just min vän!




 

Jag har helt fantastiska vänner! Man kan inte bli annat än glad när man får läsa såna rader. Tack allihopa! <3


Hemma igen..

Nu är man hemma igen efter några dagar i Blekinge.. Alltid skönt att komma hem till mamma och Jan.. Har varit ute och gått med vovven om dagarna.. Legat och läsat.. Grillat korv med Jan och bara haft det lugnt och skönt runt omkring mig.. Det behövdes verkligen lite miljöombyte..

Har idag pillat lite med lägenheten här hemma efter jag kom hem.. Ska fixa och dona lite mer imorgon innan man ska ner till Lund..  Har satt igång diskmaskinen så man får undan disken, även om det inte blir så mycket när man bor själv.. Rengjort och haft mig här hemma.. Har lånat ut min dammsugare till Tosse, den får jag nog åka och hämta imorgon för nu behövs det dammsugas lite oxå.. Man drar in så himla mycket nu när hösten har kommit..

Ikväll ska jag mest ligga på soffan och ta det lugnt.. Fortsätta läsa min bok som jag har fastnat i nu.. Blev ganska många sidor läst hemma hos mamma i dagarna.. Ska se till att fortsätta komma ut och promenera om dagarna oxå. Skönt nu i höstkylan. Bara man har odentligt med kläder på sig så är luften jätteskön.. Den nya vinterjackan kommer väl till pass för det..

Nu stänger jag ner för en stund här.. Ska gå och  tända alla mina ljus här hemma så man får riktig höststämning här hemma. Trivs verkligen kanon i min lägenhet! När man har fått iordning allt som man har tänkt sig kommer man inte flytta härifrån i första taget..

Önskar er en trevlig kväll!


Såååå roligt!

Det e ju fantastiskt roligt att höra när två människor kommer sååå bra överens särskillt när den ena skryter såååååå mycket om hur bra det går, hur bra man kommer överens oh la la la medans den andra ringer och säger: e så jäkla trött på... d kommer aldrig att ändra sig, är som att prata med en vägg, e så jäkla irriterad på allt skitsnack... Haha visst är det härligt att höra två människor som kommer så bra överens!!!! :D Tummen upp för er ni är underhållande om inget annat!!! :D:D

Nu drar jag mig iväg mot Blekinge för att spendera några dagar där.. Skönt det ska bli att komma ifrån allting här hemma.. Andas lite ny luft.. Det behöver både min kropp och själ.. Det händer för övrigt inte så mycket just nu annars.. Armen börjar kännas okej igen efter vaccinsprutan.. Har tagit ett par dagar men nu är jag på gång igen.. Kan inte röra den helt obehindrat än men det är betydligt bättre idag än vad det var igår.. Febern har jag oxå lyckats skrämma iväg och den har hållt sig borta..

Jag trivs faktiskt trots allting ganska bra med mitt hur jag lever just nu.. Visst jag är trött, kroppen är slut och jag behöver hämta mig. Men det är en otrolig lättnad att ha fått en sådan lugn tillvaro omkring sig... Jag ångrar inte mina beslut som jag gjort den sista tiden.. Dem har varit bra för mig.. Vissa människor och nätverk har man fått ut ur sitt liv vilket skapar en helt annan tillvaro.. Man slipper all irritation och det är härligt.. Att kroppen orkade så länge är ju nog trots allt nästan ett under.. Jobb, stress, jobb, stress och en massa irritation... Nej jag mår bra med mina val.. Att lämna någon är aldrig lätt.. Särskillt inte när man har några år tillsammans och har levt så himla tajt som vi gjorde.. Jag säger inte att jag har mått bra av att lämna en kärlek och ett familjeliv som man levt länge.. Men jag vet att jag har gjort rätt val. Ibland fungerar det helt enkelt bara inte... Men jag lär så länge jag lever.. Jag är starkare nu än då.. Jag vet hur jag vill leva mitt liv.. Kärleken kommer en dag.. Just nu har jag fullt upp med mig själv så någon kärlek har jag varken tid eller ork med.. Och det är ganska skönt.. Jag lever som jag vill.. Varför ska man stressa? Titta på alla barn som kommer ikläm för att deras föräldrar skaffar barn hej vilt för att det har blivit mode att skaffa barn.. Man slipper jobba och kan gå hemma.. Alla dessa människor som definitivt inte är redo för barn, varken ekonomiskt eller psykiskt.. Folk skaffar barn och tror det är som dockor.. Man tar hand om dem när man känner för det... Väx upp innnan ni skaffar barn.. Det är ett oskyldigt litet barn ni sätter till världen utan att tänka till.. Det är inte ni som blir lidande när ni tröttnar på barnet.. Det är ett litet barn som blir lidande.. Det ä vanligare idag med separerade föräldrar än människor som håller ihop när dem skaffar barn.. Mycket för att många som sagt skaffar barn för att det är mode.. När bebisen börjar gå upp mot ett år och det börjar hända saker så är det helt plötsligt inte så roligt längre.. Då är det jobbigt och man börjar ta hand om barnet när man känner för det istället.. Tänk på barnen!!!

Nej nu ska jag packa färdigt och köra iväg...
Tjingeling!!


Dags för några rader igen..

Blir inte mycket bloggskrivande nuförtiden.. Men det kommer nog igen.. Har inte orken att skriva något längre om dagarna.. Men I will be back.. Ni får ha lite tålamod.. Har inte den bästa perioden i livet just nu.. Verkligeheten börjar komma ifatt mig och jag har insett att man inte bara kan köra på hur länge som helst utan ro och vila.. Min kropp är trött och huvudet är slutkört.. Lite vila sen är jag nog på benen igen..

Veckan på kreta var välbehövlig och helt underbar! Sol och värme varenda dag en hel vecka. Härligt sällskap och god mat.. Badade hur mycket som helst och hade det kanontrevligt. Det var verkligen en välbehövlig resa.. Men trots den så är jag inte på fötter riktigt än men det kommer som sagt..

Har tagit mig ut idag och det blev en tur till Väla.. Fick köpt mig en ny vinterjacka.. Kan ni gissa vilken färg?? Lite nya fingervantar för attans vad kallt det var imorse så det är dags att börja med dem nu.. Blev även en ny telefon då jag förlängde mitt abonnemang idag.. Hade den inte hemma i lager men den kommer på posten inom några dagar. Åt på graffitti och sen bar det av hemåt. Jag har varit helt färdig sen hela eftermiddagen.. Helt slut efter den lilla turen dit. Det märks att kroppen behöver vila och få lite sömn.. Har legat på soffan hela eftermiddagen med huvudvärk som heter duga p.g.a tröttheten.. Hoppas på lite sömn inatt. Ska försöka krypa ner under täcket ganska tidigt tror jag..

Nu har jag skrivit färdigt för idag.. Blev ingen jättepositivblogg känner jag ikväll så jag ska inte tråka ut er mer.. Skriver igen en annan dag!
Tjingeling