Funderar

Denna eviga längtan.........

Helg igen

Ja då nalkas ännu en helg igen.. Jag har ju sagt att jag ska sätta lösenord på bloggen och så kommer det bli.. Men har inte hunnit vara här inne nu på några dagar och skriva så jag har inte blivit färdig till att fixa det.. Har ju som sagt inte varit här inne och skrivit så då har jag inte loggat in enbart för att sätta lösen.. Har knappt hunnit sitta någonting vid datorn dem senaste dagarna.. Har varit fullt upp ändå.. Man jobbar ju en del om man säger så och har även jobbat extra pass som vanligt :) Det är ju såååååååå svårt att säga nej om dem frågar på jobbet ifall man kan jobba extra! Visst jag jobbar 100%, alltså heltid i vanliga fall så det blir mycket jobb när man tar på sig extrapass men vad ska man göra? Man vill ju vara lojal mot sina arbetskamrater. Och jag trivs ju verkligen helt underbart bra på jobbet! Har senast nu natten som var jobbat extra.. Det är massor att göra på akuten nuförtiden.. Det är ju sådana tider.. Jättemycket barn med RS-virus och lunginflammation bland annat.. Tufft men roligt! :)

Gårdagen var jag ledig under dagen eftersom man gick på kl 21 på kvällen så förmiddagen spenderades med caroline som kom förbi på lite kaffe här hemma.. Sjuklingen i familjen låg och sov o trollet hade fullt upp med alla bilarna och alla andra leksaker här hemma. Bar av till Väla sedan en runda.. Caroline gick med in en liten sväng innan hon skulle hem och hämta barnen. Sedan strosade jag och Max vidare i alla affärer. Han är så duktig prinsen! Inte ett endaste litet tjat från honom om att han ville ha någonting, inte ett ljud om att han ville åka hem eller åka någon annanstans.. Han gick där och pekade på vad han tyckte jag skolla prova och va jag skulle köpa m.m.. Mitt lille troll valde även ut en kanonfin klocka till mig! Så den fick jag av honom och sambon min.. Ska försöka lägga in lite bilder senare.. Sedan blev det några nya uppsättningar kläder, klänning, tunika, leggings, träningsställ, kalsonger och strumpor till Max, lite smink, en ny jacka och lite annat smått och gott.. Sedan bar det av till maxi oxå där gobben fick välja vad han ville bland leksakerna.. Han fick helt fria händer! Stod och titta på lite bilbanor bland annat men i slutändan valde han 3 småbilar (som han har gott om) Men han fick välja vad han ville =) Det är ju skönt så länge det varar med att dem inte bara ska ha det största och dyraste.. Trollet är nästan tvärtom.. Oh ja just det ja! Blev ju två nya spel till mitt sing star oxå igår! Nu ska det skrålas här hemma ikväll! *ler* Se om man kan få med hjärtat på ett hörn, ibland så ;) Kvällen igår blev lugn sen innan man körde iväg till jobbet för en natt med en hel del att göra men tiden gick fort iallafall!

Har endast sovit 5 timmar idag för att vända rätt på dygnet igen eftersom man inte jobbar natt i helgen.. Kan säga att jag är ganska slut efter en heldag med min älskling som har släpat runt mig överallt ;) Men det är mysigt.. Har blivit lite shopping idag oxå *oooops* Min plattång smällde igår eller vad man ska säga.. Ja det låter dramatiskt och det var det oxå! Skulle dra ur sladden ur kontakten och det säger *POFF*!!! Blixtra till rejält, började ryka, lukta bränt och det blev mörkt i lägenheten.. Vadå att Johanna höll på att få ett hjärtstopp då jag även fick en rejäl stöt! Ahhhhh! Tur man har jordfelsbrytar i lägenheten så det inte började brinna och så var det bara att slå upp knapparna på den så funkade strömmen igen..  Slippa byta massa proppar.. Usch det var verkligen obehagligt men jag överlevde.. Dessvärre gjorde ju inte min plattång det :) , den blev ganska skadad och åkte i soporna.. Sladden var ganska sönderbränd precis under själva kontakten (den hårda delen med piggar *ler*) Ajj aj aj.. Så en av shoppingpåsarna innehöll en ny plattång idag när man kom hem.. Blev även ett par stora hörlurar vi kan koppla in till datorn så man kan lyssna på musik även om den andra här hemma kollar på tv.. Sen blev det lite mat och gott till ikväll, köpte nya vitaminer till mig vilket jag har upptäckt att jag måste ta för att hålla mitt immunförsvar i shack nu när man jobbar på barnakuten.. Köpte oxå nya spinningbyxor till träningen idag så nu har jag ett par ordentliga just för min spinning/box/step.. Nu får det vara färdigshoppat för ett tag.. En vecka iallafall ;)

Nu ska den här glada men trötta tjejen köra igång och koppla in mitt sing star till den andra tv:n i sovrummet och sjunga lite.. Sen blir det film-mys tillsammans med snutt.. Hoppas ni andra får en trevlig fredagskväll!

Tjillevippen! 

Som man bäddar får man ligga..

Jag har gjort dumma saker och det står jag får.. Jag har gjort misstag och det står jag för.. Man är inte alltid perfekt.. Alla har vi sårat någon.. Alla har vi trampat fel någon gång.. Alla har vi gjort saker som vi ångrar.. Man är inte sämre än att man kan bättra sig.. Nej saker och ting kan inte bli ogjorda men man kan lära av sina misstag.. Man är inte mer än människa..

Efter många om och men har jag kommit fram till att det blir lösenordsskyddad blogg... Kommer sätta lösen på min blogg ikväll så vill ni komma åt min blogg så får ni skicka iväg ett mail till mig eller skriva en kommentar här på bloggen och lägga ut er e-mailadress så jag kan skicka uppgifterna till er.. Börjar bli trött på att folk tar åt sig saker i min blogg som inte alls har med dem att göra egentligen.. Utan jag har skrivit ur ett världsperspektiv.. Jag är trött på att saker och ting jag säger/skriver hamnar på folk i fel händer som inte kan nöja sig med sanningen utan måste förvrida saker innan dem pratar med andra.. Jag har inget att dölja för då hade jag inte valt att ge er möjligheten att skriva en kommentar och fråga om lösen-uppgifterna.. Jag vill bara kunna skriva mina tankar och funderingar utan att folk tar åt sig av saker som inte handlar om "dem" eftersom jag väldigt sällan, i princip aldrig skriver OM någon utan jag skriver om saker som händer oss alla ute i världen.. Men det kan man inte göra längre utan att det blir sura miner eller så blir det en massa prat mellan vissa människor som inte nöjer sig med enbart vad jag skriver som sagt utan det måste altid spädas på med mera som man inte ens har skrivit... Tyvärr blir det så här nu.. Det är tråkigt att man inte kan ha en öppen blogg.. Men det kommer säkert igen så småning om..

Skicka nu iväg ett mail till mig eller skriv en kommentar och glöm inte lämna er mailadress isåfall om ni vill ha uppgifterna. Och jag ber er som får uppgifterna att behålla dem för er själva.. Annars hade det inte varit någon mening med att sätta lösen på bloggen..

Kommer ett inlägg lite senare ikväll med uppdatering om vad helgen bjöd på och även lite bilder därifrån.. Ni får hålla till godo med detta så länge =)

Tjillevippen

Storstädat idag

Jaha gott folk vad har man gjort idag? Hmm... Städat städat och åter städat.. Idag har jag känt mig som en äkta städtant *skratt* Blev en ordentlig storstädning idag. Har dammtorkat hela lägenhet, varenda liten hörna jag kunde hitta, alla prydnadssaker har varit i badkaret och blit tvättade så man får bort allt damm.. Torkat av alla hyllor, böcker, cdskivor m.m..  Har bytt sängkläder i våra sängar, alla nya sängkläder, täcken, kuddar och alla mattor har hängt ute på balkongen i omgångar för att luftas, golven har jag dammsugit och skrubbat rent några gånger, har vikt kläder, rensat ut gamla leksaker på max rum, rensat ut för små kläder, sorterat smutstvätten som ska tvättas på tisdag, torkat av alla elektronikprylar som finns i denna lägenhet, stationära datorn, bärbara datorn, platt-tv:n, alla spelkonsoler, förstår inte varför vi har 3 olika spelkonsoler men så är det ibland :), torkat av alla högtalare, surroundsystemet med mera..  Har haft ute alla sittdynor och ryggdynor till soffan och bankat av dem.. Ja som ni läser så blev det ordentligt med städningen idag.. Har även diskat, torkat av spisen och kylen... Nu är här skinande rent överallt.. Känns härligt att kunna sitta vid datorn och sen slänga sig framför tv:n och känna doften av nytt, fräscht och rent här hemma! Man vet att allt är nybytt i sängen när man kommer och lägger sig. Max har redan somnat i sin säng och det tog inte många minuter innan han somnade.. Han var uppe tidigt idag och har varit i full gång med pappa hela dagen så han var trött. Dem har varit ute och handlat mat och lite annat bra och ha..

Har oxå hunnit med att laga mat idag.. Kan ni tänka er! =) Idag gjorde jag min lax som är väldigt omtyckt i det här hushållet.. Lax, kokt potatis och en underbart god kall sås till det.. Mätt och belåten är man.. SKa strax försvinna över till soffan mätt och även belåten efter ett hett och skönt bad.. Nu ska kvällen avnjutas i soffan med älsklingen min.. Blir melodifestivalen nu sedan någon bra film.. Lite godis så här en lördagskväll blir det oxå :)  Nu ska jag förflytta mig härifrån.. Uppdaterar nog en liten rad eller två imorgon eftermiddag :)

Tjing tjing!

Jag vill jobba!!!!!

Ja nu vill jag tillbaka till jobbet! Jag blir galen här hemma! Klättrar på väggarna.. Finns inget som är så tråkigt som att vara sjuk och behöva vara hemma. Jag vill ut bland folk, träffa mina arbetskamrater, jobba och få tillbaka vardagen. Nu har man varit hemma sedan i tisdags och det är så tråkigt! Aja jag tror att jag är på bättringsvägen iallafall.. Ingen feber sedan igår *peppar peppar ta i trä* Så det går på rätt håll iallafall.. Snart e man tillbaka på jobbet igen. Och träningen! Ah så rastlös jag är! Har inte blivit någon träning denna veckan ju.. På söndag då blir det step up minsann! Så har det blivit 1 träningspass åtminstone denna veckan :)

Dagen har varit en riktig mysdag. Max har varit hemma från dagis eftersom jag är hemma. Vi har läst böcker, lekt lite med bilarna och myst i soffan.. Man orkar ju fortfarande inte allt för mycket men som sagt det går åt rätt håll ialalfall. Jag har precis kommit upp ur ett skönt bad och nu badar badmonstret istället =) Han badade igårkväll oxå. Han hade kunnat bada varje dag den lille busen =) Ser ut som ett litet russin gör han när han kommer upp *skratt* Alltid lika söt plutten :))

Nej nu ska jag gå och kika lite i frysen. Se vad man kan tänkas göra för god mat idag,,
Önskar alla en trevlig fredagskväll!
Här ska det mysas med god mat och bra filmer hela kvällen! =)
Tjingtjing!

Sjuk igen

Ja så har man gått och blivit sjuk igen.. Så himla trist.. Man åker på den ena infektionen efter den andra.. Nu sitter man här med feber och så ont över ryggen/bröstkorgen att man knappt kan andas.. Inte som man ska iallafall.. Men jag orkar sitta uppe en liten stund nu iallfall så det känns positivt.. Aja jag ska inte gnälla för det finns människor som har det värre än mig. Min envisa infektion ger med sig med tiden.. Det finns dem som drabbas av sjukdomar som man dör av eller får leva med resten av livet..

I dagarna har det blivit lite bloggskrivande då man mest har legat pall i soffan eller sängen. Har inte orkat så mycket. Så egentligen har jag inte så mycket att skriva om här idag heller. Ville nog mest bara kika in och visa att jag lever :)) Får se om jag orkar ge mig på lite skrivande ikväll annars får ni hålla tillgodo med detta och invänta nästa inlägg i dagarna som kommer..

Nu ska jag bege mig bort till soffan igen och krypa ner tillsammans med mina älsklingspojkar. Kika på lite barnprogram :) Den stora gubben ska strax börja laga middag och diska (så bortskämd man är ibland) så jag och lillkillen passar på att mysa lite på soffan medans han gör det..

Over and out för denna gång!
Tjing!

Bilder sedan helgen 14/2-2009






                                            
  

Ny dag nya tag som man säger

Ja så är det ju.. För varje dag som solen går ner vet man att efter mörkrets tid nalkas ännu en dag.. Och tur är väl det.. För varje dag som går och kvällen smyger sig på är det någon som inte får vakna upp till solens ljus när den nya dagen frodas.. Någon som vandrar vidare till en annan plats och en annan tid.. Vi ska vara tacksamma som får uppleva en ny dag.. Gång på gång.. Vi ska vara lyckliga så länge vi åter får se dagens ljus stiga upp över världen.. För någon gång är det man själv som vandrar vidare..

Gårdagen var fylld av massor av roligheter.. Sov ganska länge och bara njöt av den lugna och stillsamma morgonen.. Jag och älsklingen åt en god frukost tillsammans och sen blev det lite mys i soffan.. Vi tog på oss efter ett tag och körde iväg till Kullaberg utanför höganäs.. Kallt som attans var det men med varma kläder och med varandra så var det genast varmt =) Vi strosade runt bland klipporna och såg ut över havet.. Njöt av vädret, njöt av luften och njöt av varandra.. En stund för bara oss två tillsammans.. Kommer lite bilder i nästa inlägg :)
Efter ett par timmars friskluft där ute så bar det av in till stan för att vara med om invigningen av Love&Light. Så häftigt! Helt underbart att få stå där tillsammans med den man älskar och bara vara.. Bröllopsparen var underbart fina och vad häftigt att gifta sig på terasstrapporna i denna ljusfest! Ljusspelen ochh allting var så fina! Har försökt få lite bilder men blev inte så jättebra. Ni ser sen när bilderna kommer.. Vi åt mat ute på stan igår oxå. Vi är inte bortskämda med att bara vara vi två så vi slog på stort =) Vi hade ju en förlovningsdag att fira oxå, var ju inte bara alla hjärtans dag eller en vanlig dag för oss *ler* Efter några timmar till i kylan i stan åkte vi hem. Tog ett varmt bad tillsammans.. Finns inget som är mysigare än ett riktigt varmt bad tillsammans med massor av tända ljus runtomkring! Fast man önskar sig ett lite större bubbelbad, det hade inte varit fel! Men det får ju inte plats i lägeheten.. Men när drömhuset dyker upp slår vi till direkt och då ska där in ett bubbelbad.. Det är vi väldigt överens om sambon och jag *skratt* Kollade på film och somnade på soffan båda två.. Då är man trött haha! Men den nya soffan är ju bara såååååååå skön så det är ju inte så konstigt.. Ska ta mig i kragen jennie och fota lägenheten snart och lägga upp lite bilder jag lovar!!! :)

Kvällen blir lugn idag.. Ska strax äta lite middag sen blir det beck ikväll för mig och sambon.. Se hur länge vi håller oss vakna på soffan idag ;)  Dags för oss båda två att jobba imorgon så det blir sängen tidigt i vilket fall som helst..
Nu plingade klockan om att maten är klar! Lägger ut bilderna lite



















Det e ju bara sååå kul!

Jag vet inte vad jag ska säga eller skriva egentligen mer än att jag skrattar så jag får ont i magen snart! *asgarv* Oj oj oj vilken höjdare så här på kvällen, kunde ju inte livat upp min kväll bättre! =)) Pricken över i:et får jag säga =)) Tur att man kan ha roligt ibland :P Älsklingen lär skratta så han får ont i magen han oxå imorgon när han får höra om det =) Där e nog fler av er som kommer skratta men jag skriver inte mer här i bloggen...

Finns en del som tar åt sig av allt man skriver här så snart vågar man ju inte skriva nåt mer i bloggen.. Folk tar för givet och tolkar som dem vill.. Får något jag har skrivit till något helt annat än vad det egentligen är.. Såna ska ju finnas det oxå.. Men om där inte står nåt namn varför ta åt sig? Då måste man ju helt enkelt känna sig träffad av det jag skriver annars hade man ju inte brytt sig och ställt till med liv eller?! Aja det är inte alltid lätt här i livet.. Men något jag kan reta ihjäl mig på är folk som gnäller över sitt liv och sina problem trots att dem egentligen kan leva precis som dem vill utan att ta hänsyn till andra! Folk som tycker så himla synd om sig själva hela tiden och gör inget annat än gnäller över sitt liv.. Men herregud människor!! Jag skriver det här som jag har sagt till vissa oxå: Gnäll inte över era problem om ni inte försöker göra nånting åt dem!!!!!! Å nej nu vill jag inte höra att någon enskild har tagit åt sig av detta för jag anser att det gäller alla! Alla människor! Tycker inte man kan sitta o gnälla om man inte gör nåt åt sakerna man gnäller på.. Eller vad säger folk?? Man kan ju inte tycka att man har tillräckligt stora problem om man inte gör något.. Då kan man inte kalla det problem.. Och bara för att något inte går som man vill eller man har tänkt sig så har man inte världsproblem! Tänk på människor runt omkring er innan ni sitter och tycker synd om er själva hela dagarna.. Tänk över er egen situation och andras situation.. Tänk över om ni verkligen gör någonting åt det som gör att det är så synd om just er! Livet är ingen dans på rosor och kommer heller aldrig att vara det.. Men om man inte glider runt på en räkmacka och lever på ANDRA hela tiden utan lär sig stå på sina EGNA ben så går en hel del saker mycket smidigare.. Det är inte synd om någon som inte står på sina egna ben utan som istället hela tiden lutar sig mot folk i sin närhet med lögner och svek.. Tänk på att en efter en kommer till slut att tröttna på er allt eftersom ni lever på dem istället för er egen maskin.. Dem kommer lämna er allt eftersom.. En efter en... Ingen orkar med att ta hand om andra vuxna människor för att dem inte vill göra något av sitt liv utan trivs bra med att leva på andra.. All tröttnar så småning om.. Vissa efter kort tid, andra efter lite längre... Men till slut står man där ensam utan någon kvar.. Så sätt er ner och rannsaka er själva.. Tänk efter innan ni gnäller.. Sitte rni verkligen i position att gnälla?

Nu ska jag fortsätta jobba igen..

Härligt!

Ja då har man precis kommit hem efter ännu ett härligt spinningpass! =) Tränade ju i måndags oxå.. Svettigt och fruktansvärt tungt när man spinner men oj vad skönt det är när passet är slut och man går av cyklen! Dyngsur är man men ändå känner man att man hade kunnat köra lite till.. Blir ett spinningpass på fredag oxå och ett step-pass på söndag.. Nu jäklar är Johanna igång med träningen ordentligt igen och jag kan inte med ord beskriva hur skönt det är!! Summer 2009 here I come! Försöker vara ganska noga med maten oxå. Går helt okej.. Lite mer frukt får man försöka komma ihåg att köpa men annars är det helt okej.. Skräpmat någon gång i månaden och godis en gång i veckan som lite belöning. Det fixar kroppen när man ger järnet och tränar.. Ska ner ungefär 8 kg fett och bygga upp muskulaturen.. Svårt att säga att man ska gå ner i vikt då musklerna väger tyngre än fettet.. Men som sagt 8 kg fett ska bort och musklerna ska byggas upp! Man saknar fotbollskroppen man hade innan.. Nu ger vi gärnet!!!! :)

Nej nu ska jag hoppa in i duschen.. Ska ta upp mitt lilla badmonster ur badkaret först bara =))
Önskar er en trevlig kväll!
Tjing tjing!!

Livstecken

Tänkte bara kika in en liten snabbis och visa att familjen Svensson/Sandberg lever fortfarande :) Blir inte så mycket bloggande nuförtiden när man jobbar så mycket som man gör.. Har haft  2 veckor nu där jag har jobbat 6 dagar per vecka så man är ganska mör.. Och än tar det inte slut.. Jobb nästan hela denna veckan som kommer med undantag för imorgon men till helgen står det ledigt på schemat! Fre-sön t.o.m... Känns som välbehövlig ledighet. Man hinner ju inte med mycket annat mer än att jobba.. Sen har man allting hemma som ska flyta på och göras. Ibland är det skönt att vara två stycken som delar på ansvaret hemma.. Städningen och tvätten sköter ju inte sig själva precis. Tänk om det vore så väl!

Imorgon händer inte mycket.. Blir lite solning under förmiddagen sedan en återträff med Tosse.. På kvällen blir det ett intensivpass med spinning. Härligt att få röra på sig! Tror jag ska ta mig en promenix i den friska luften oxå efter solningen imorgon. Skönt med en liten runda ute.. Så länge inte regnet öser ner eller snön yr omkring så funkar vilket väder som helst för den där promenaden.. Vi får se imorgon vad den här tjejen väljer att göra under morgonen..

Har jobbat ikväll så man är ju ganska pigg så här på kvällskvisten.. Får se när sängen lockar.. Pojkarna här hemma sover som stockar redan men dem ska ju oxå upp lite tidigare än mig imorgon så det behöver dem..


Nu ska jag fortsätta utforska internet lite grann innan det är bedtime...
Sov gott vänner!

Dålig på att skriva

Ja jag är väldigt dålig på att skriva nuförtiden.. Känns som man inte riktigt har tid längre ibland. Men nu bjuder jag på en liten uppdatering av allt som har varit..

Veckan har bestått av jobb jobb och åter jobb.. Har jobbat 6 dagar denna veckan så man är måttligt trött nu när man är ledig. Skönt som attans är det.. Kvällarna har varit vanliga med massor av myspys med pojkarna här hemma.. Jobbade i helgen men hann ändå hitta på lite annat oxå. I fredags var vi hemma jag och mysisarna och gjorde ingenting egentligen men mysigt hade vi ändå :) Åkte till jobbet tidigt på lördagsmorgonen för ännu ett arbetspass. På kvällen bar det av till Mimmi på sexparty och sen utgång.. Hade kanonroligt under kvällen! Vi var ett tjejgäng hemma hos mimmi för lite roligheter och förfest.. När vi kom ner till stan mötte vi upp resten av gänget som vanligt :) David, Adrian, Snicki, S:et med flera.. Alltid lika kul.. Ännu roligare blev det med Davids engelska eller vad säger du tosse *skratt* Jag och tosse begav oss hemåt vid 2.. Då var vi nöjda.. Jag skulle ju jobba på söndagen så det blev perfekt för mig.. Jobbade söndagkväll sen blev det sängen direkt när man kom hem från det arbetspasset. Då var jag trött =))

Igår var jag och lilleman på stan och träffade Jill och hennes tjejer.. Gick och strosade runt i lite affärer sedan tog vi en välförtjänt fika på stan innan vi begav oss på varsitt håll.. Jag och Max åkte och handlade innan vi åkte hem. Sen började vi förbereda maten och städa undan här hemma lite grann. Eller jag gjorde det och Max tog på sig sin spindelmannendräkt och sprang runt och lekte.. Blev creamy curry chicken och ris igår. Uppskattades av pojkarna här hemma  som är förälskade i curry.. Jag tog mig till bilen sen på kvällen och åkte till Tosse.. What a night *skratt* Oj oj vad jag skrattade! Johan och Adrian är helgalna haha!! Vilka killar alltså! =)) Man kunde ju inte annat än att skratta och ha kul med er igår! =) Övertrött som attans var man när man körde hemåt.. Rille kom oxå lite senare på kvällen så hela högen  karlar åkte med mig när jag skulle hem.. Så fick man droppa av dem lite varstans =)  Johan du såg lite rädd ut, gick det för snabbt? Inte van vid racerbrudar *hahahahahaha*  ;)
 
Nej nog pratat från mig nu =) Måste slänga i mig lite mat och sen bege mig bort till solariet innan klockan blir allt för mycket.. Sen blir det stan en runda.. Blir inget hlm för mig idag men imorgon ser det ut som.. Åker man ganska tidigt så kan man strosa runt i lugn och ro på stan där och även träffa lite kompisar innan man åker hem till pappa för ett besök där.. Så e man hemma lagom till sambon kommer hem imorgon..

Ha en trevlig dag där ute! Önskar jag dem flesta iallafall
Tjing tjing