Resfeber

Ja nu börjar tempen stiga känns det som =) Nu är det snart dags.. Kl 17 imorgon lyfter planet från sturup med destination Kreta. En vecka med massor av solande och badande.. God mat och härligt sällskap. Den här resan är efterlängtad och behövs verkligen..

Har snart packat färdigt (tror jag) Man glömmer väl säkert någonting som alltid men tror jag har fått med det viktigaste.. Mycket kan man ju köpa där nere om man skulle glömma någon småsak..

 Oj oj Johanna är dessutom flygrädd så nu börjar den nojjan smyga sig på men det kommer gå bra.. Eller hur tess? Inga fler mardrömmar om planet inatt nu!!!!!!!!!!!! ;)

Nu ska jag packa vidare för att sen försöka få sig lite sömn inatt.. Lär bli svårt men är ganska trött så har man tur får man någon timme ialalfall.. Måste kolla vädret på Kreta oxå innan jag lägger mig =) Bloggen, facebook, mailen och telefonen vi hörs om en vecka!!!

Tjingeling!!


Trött...

Händer för mycket nu...

Bara trött helt enkelt

Blir inget höjdarinlägg idag med en massa tänkande.. Vill mest bara visa mig här inne så ni inte tror att jag glömt bort er läsare.. Ännu en natt utan sömn plus en lång arbetsdag har tagit slut på mina krafter.. Det blir Idol för min del ikväll sen dunsar jag rakt ner i sängen.. Har en ännu längre dag framför mig imorgon då jag jobbar ett dubbelpass.. Hoppas på att få lite sömn inatt..

Blev lite korvstroganoff o makaroner till middag för min del idag.. Trodde att magen var redo för riktig mat igen men tji fick jag.. Ser ut som att jag får leva på Proviva ett tag till...

Nu återgår jag till soffläget där trivs jag bäst ikväll..
Godkväll!


När....

Gonna break these chains around me,
Gonna learn to fly again
May be hard, but I'll do it
When I'm back on my feet again
Soon these tears will all be dryin'
Soon these eyes will see the sun
Might take time, might take time,but I'll see it
When I'm back on my feet again

When I'm back on my feet again
I'll walk proud down that street again
And they'll all look at me again
And they'll see that I'm strong

Gonna hear the children laughing,
Gonna hear the voices sing
Won't be long, won't be long 'till I hear them
When I'm back on my feet again
I'm gonna feel the sweet light of heaven
Shining down its light on me
One sweet day, one sweet day I will feel it
When I'm back on my feet again

When I'm back on my feet again
I'll walk proud downthat street again
And they'll all look at me again
And they'll see, that I"m strong

And I'm not gonna crawl again
I will learn to stand tall again
No, I'm not gonna fall again
'cause I'll learn to be strong

Soon these tears will all be dryin'
Soon these eyes will see the sun
Won't be long, till I see it
When I'm back on my feet again

Jag behöver få sova......

Min kropp har slagit bak-ut.. Ingenting fungerar som det ska känns det som just nu.. Sitter här fruktansvärt trött men kan inte sova.. Huvudet hänger inte riktigt med om dagarna längre.. 5 kg lättare på 4 veckor (utan ansträngning) Magen är känslig mot allt.. Vad är detta????


Ensam är stark- Är det verkligen så?

Det sägs att ensam är stark.. Men är det verkligen så?? Ibland känner jag mig svagare nu än jag någon gång gjort under mitt liv.. Klarar jag allt detta själv? Allt som händer runt omkring mig.. Framför allt vill jag klara allting själv? Ja många gånger vill jag det.. Jag är som ett litet barn ibland.. "Jag kan själv!" Ber gärna inte om hjälp i första taget oavsett vad det handlar om.. Sätter min omgivning i första rum och tar hellre hand om dem och deras problem än att ta tag i mina egna.. Kanske därför orken tryter ibland? Verkligeheten kommer ifatt så småning om.. Jag springer och springer.. Känner hur det jag flyr ifrån jagar mig tätt bakom men på något sätt är det lättare att fortsätta springa.. Jag gömmer mig bakom varje hörn jag kan hitta för att sedan fortsätta framåt.. Fråga mig inte varför jag gör det för jag har inget svar... 

Men just nu känner jag mig ensam.. Trött på att springa men vart vänder jag mig.. Har otroliga kompisar.. De bästa arbetskamraterna och en familj som stöttar men jag vill inte lägga mina problem, tankar och funderingar på någon annan.. Jag kan inte visa att jag är trött.. Jag har höga krav att nå upp till.. Jag vill visa mig stark.. Visa att jag kan.. Det finns så många människor i världen som möter värre öden än mig, vem är jag till att sitta och klaga? Jag träffa människor dagarna i ända som möter den ena hemska sjukdomen efter den andra med sina barn.. Öden som dem ibland inte har en chans att ändra på..  Dem står med händerna bundna och de kämpar på! Deras tillvaro bryts ner och dem kämpar tappert för att bygga upp den igen.. Det är föräldrar och barn som aldrig slutar kämpa. Jag blir så imponerad av dessa människor! Jag känner mig nere för att jag är trött.. Sömnlösheten tär på kroppen.. Magen har börjat säga ifrån och vill inte alls längre.. Värken i kroppen när jag blir trött är ingen höjdare.. Huvudet känns som en fotboll. Men jag är iallafall frisk! Jag lever och är inte begränsad på något sätt.. Jag borde ta tillvara på det.. Ta tillvara på varje dag som ges.. Se framåt och må bra..
Jag lever och är frisk..

Ni som finns runt om mig.. Tack!! Ni är en drivkraft!


Dags att skriva lite..

Nu var det längesedan man satte sin fot här i bloggen och visade sina fina avtryck.. Det har varit en fullspäckad vecka med många äventyr och även jobb.. Även helgen har rullat på.. Gick av i fredags morse efter att ha jobbat natten.. Sov ett par timmar men väldigt störd sömn.. Gick upp och fixade lite i lägenheten.. Städa och fixade disken så det blev gjort.. Därefter bar det av till väla en runda och sen hämtade jag lillsnäckan Kellie.. Så massor med bebismys blev det på fredagen.. Och även på lördagsförmiddagen..

Lämnade Kellie på lördagsförmiddagen, hämtade Angelica och släppte henne hos David sen blev det hem och kasta sig in i duschehn för att vara färdig kl 3 när det var kalas för lille Leon som fyllde 2 hemma hos David.. När kalaset var över blev det lite mat i magen för mig, Angelica och pågarna... Därefter var det partaj för hela slanten med en trevlig utgång till The Tivoli sen på kvällen med Darlingen min.. Dansade tills fötterna värkte *skratt* Söndagen spenderades hemma fram tills eftermiddagen då Angelica hörde av sig och bjöd in mig på middag hos henne och hennes mamma som hon spenderar veckan hos.. Härligt att ha dig här uppe i HBG hela veckan gumman! Blev massa bus med Leon och härliga pratstunder för oss vuxna..

Idag var man tillbaka i dem vanliga rutinerna igen.. Jobb för hela slanten så kvällen har spenderats nere på
 Avd 61/Barnakuten.. Nu är man hemma igen och sitter här för att varva ner lite innan det är sängdags.. Får hoppas på lite mer sömn inatt än dem 2 fjuttiga timmarna man fick föregående natt..

Nu avslutar jag för här står inte mycket vettigt ikväll känner jag.. Men har visat att jag inte glömt bort min blogg och er läsare.. Får se om jag filosoferar här lite imorgon innan jobbet..

Natti natti gott folk!!


Måndag

Ännu en ny vecka är påbörjad.. Vet inte om jag kan säga att den har börjat särskillt bra bara.. Blev en väldigt störd nattsömn.. Vaknat till och från.. Ena stunden fryser man, bökar på mig en massa kläder och täcke.. Efter någon timme vaknar man igen och svettas istället.. Vet inte hur många gånger jag har hållt på så inatt.. Så vaken sitter jag här nu men pigg kan jag nog inte kalla mig.. Om en timme beger jag mig till jobbet och hoppas på en kväll med lite lagom att göra där.. Inte fit for fight precis men jobba måste man.. Har inte så mycket att välja på. Förlorar så himla mycket pengar på att vara hemma.. Och för tillfället är där redan många sjuka så man behövs verkligen på jobbet.. Nässpray och ipren är mina bästa vänner förtillfället så man orkar med vardagen.. Men jag ska inte sitt här o klaga.. Jag blir snart frisk igen iallafall..

Ska försöka få ner nåt litet att äta nu sen är det dags att göra sig iordning för att köra till jobbet.
Tjingeling!


Söndag kväll...

Denna helgen lider oxå mot sitt slut..  Tiden bara rusar iväg känns det som ibland.. Man hinner inte riktigt med.. Det är både på gott och ont när tiden går fort.. Vissa saker längtar man till.. Då känns det riktigt skönt när tiden springer sin väg.. Andra saker vill man hinna med utan att stressa.. Då är det en vild kamp mot klockan.. Och aldrig vinner man..

Det har blivit lite bloggande i helgen.. Har ju åkt på ännu en bihålsinflammations som jag nog skrivit i något inlägg tidigare.. Så blogghumöret har itne varit på topp det senaste dygnet.. Var tillbaka på jobbet idag.. Men just i denna stund funderar jag på om det kanske var för tidigt att börja jobba iallafall.. Mår inte speciellt bra just nu så det blir inget långt inlägg.. Jag ska krypa ner långt under täcket i sängen och försöka sova riktigt gott inatt.. Ska kämpa vidare ytterligare en kväll på jobbet imorgon sedan ser jag fram emot 2 lediga dagar.. Ska börja packa ner det jag inte måste använda här hemma i lägenheten i veckan så fort jag blivit lite bättre.. Skönt att flytten är på ingång så man kan börja komma iordning..

Nej nu skriker min kropp efter en varm och gosig säng..
Sov gott vänner!


Lördag och fotbollen i näsan börjar kännas mindre.. Luften gått ur kanske?

Lördagen är här.. Vaknade imorse av att regnet slog mot min ruta.. Drog täcket över huvudet och vände mig om.. Försökte somna om igen.. Klockan var 06.45.. Nästa gång jag vaknade och tittade på klockan stod den på 11.15.. Ännu en gång vaknade jag av att regnet smattrade på rutan..  Fotbollen i näsan känns lite mindre idag.. Undrar om någon av mina troll här hemma har varit inne och punkterat den för att hjälpa mig på traven.. Eller så är det helt enkelt min Nasonex och Kåvepeninen som har börjat ta kål på bacillerna..

Blir en lugn dag för min del.. Ska snart hoppa in i duschen.. Låta musiken strömma ut ur högtalarna.. Sen får vi se vad dagen har att bjuda på.. Imorgon är jag tillbaka på jobbet.. Ska bli skönt.. Jobb på måndag oxå sedan består veckan som kommer av att packa.. Packa ner allting jag inte måste använda här hemma.. Blir till att bo i en flyttkartong fram till flytten sen.. För veckan efter jobbar jag 6 dagar plus internat med jobbet.. Kommer hem den 23 sedan är det dags att flytta den 25:e... Därefter har jag en välförtjänt semester som jag ser framemot. Blir 3 intensiva veckor nu sedan en rejäl avslappningsvecka på Kreta. Oj oj vad man längtar!! Sol, bad, värme och en massa god mat och dricka.. I dessa hektiska dagarna är det skönt att ha något att se framemot...

Nu ska jag prata vidare med Jonas i telefonen för att sedan hoppa in i duschen..
Tjingeling!


Lite ensamt men någonstans lägger sig ett lugn över lägenheten

Känns lite tomt här hemma ikväll... Men samtidigt ligger det ett lugn över lägenheten.. Ljusen fladdrar i mörket och ger en skön värme här inne.. Jag blir lugnare i själen av doften, värmen och det dova ljuset.. Mitt sätt att varva ner.. Försöka varva ner iallafall.. Att stressa av och tänka på mig själv är inte min bästa egenskap.. Där har jag mycket att lära.. Lära mig släppa kontrollen utanför mina väggar.. Lära mig själv att jag och min kropp ibland oxå måste få komma i första hand.. Jag är otroligt bra på att ta hand dom andra får jag ofta höra.. Ja det är jag kanske?.. Men att ta hand om mig själv kan jag inte som jag borde göra.. Ofta prioriterar jag ner mig själv för att hinna med och orka med att ta hand om människorna i min närhet.. Min familj och mina vänner behöver mig.. Mina patienter och arbetskamrater behöver mig... Jag vill så gärna så mycket.. Först och främst vill jag att mina nära och kära har det bra.. Att dem är friska och mår bra... Behöver dem en axel att luta sig mot så finns jag där.. Behöver dem någon som lyssnar ställer jag upp.. Behöver dem goda råd gör jag vad jag kan.. Det är min första prioritet...


Har suttit och pratat i telefon en bra stund med en väldigt god vän.. Diskutionerna handlade mycket om livet och ödet.. Livets väg.. Är livet förutbestämt eller väljer vi helt och hållet våra egna vägar.. Hur är det egentligen? Finns det en mening med allt? Ja det gör det nog.. Vissa stunder har man bara väldigt svårt att hitta den där meningen.. Man vill ha så många svar men får inte ett enda.. Man kan inte förstå varför livet tar den väg som det gör ibland.. Vad är meningen med all orättvisa till exempel? Men ödet, det tror jag helhjärtat på.. Vissa saker händer om det är meningen att det ska ske annars väljer livet ut en annan väg.. Vi möter människor i livet som ibland fångar oss direkt.. Människor som ser rakt igenom oss.. Vi möter människor som vi förälskar oss i.. Människor vi hittar en tillit till... Vi finner någon som vi vill dela våra liv med.. Men ibland gör vi det helt enkelt vid fel tidpunkt.. Fel tidpunkt för mig eller för dig... Men där tar jag till min tro till ödet.. Är det meningen så händer det.. Är det meningen att det ska bli som hjärtat vill så sker det en dag.. Men ibland behöver vi helt enkelt lite tålamod.. Väntan är jobbig men det kan vara värt att vänta på.. Ödets väg kan vi inte ändra på.. Men vi kan göra våra val sen tar livet oss dit det är meningen.. Vi lär oss under livets gång att följa våra hjärtan.. Men förståndet får vi inte heller glömma.. Ibland måste vi lära oss att tänka först och handla sen.. Lära oss att respektera att andra kanske behöver tid.. Kanske blir sårade om vi inte tänker efter.. Som bäst är livet och relationer när hjärtat och förståndet är i harmoni.. Först då tror jag att vi finner den äkta lyckan.. När alla murar har rivits ner.. När tillit finns.. När hjärtat och förståndet jobbar tillsammans...


Förlorad kvartsfinal...

Förlorad kvartsfinal och utkastade ur EM..

Vad hände egentligen? Vart tog spelet vägen? Viljan i första halvlek, vart fanns den någonstans? Inte mycket fungerade i kvällens match... Sverigens damer kan så mycket bättre än så här! Varför faller vi alltid när det verkligen gäller! Är det fel inställning? Är det nerver? Vad beror det på egentligen?.. Jag vet inte.. Jag undrar om våra svenska damer vet själva.. Den här matchen var allt annat än bra.. Vilken bevsikelse.. Nu gäller det att tjejerna jobbar sig upp igen.. Kanske satsar på att fundera ut varför spelet blir som sämst i dom viktigaste matcherna.. Försöka hitta en anledning för att kunna göra något åt det.. Kom igen tjejer! Ni kan bättre än så här!!

 
Den här dagen och kvällen har jag inte gjort många knop.. Har åkt på en ny bihålsinflammation.. Livet är roligt nästan jämnt.. Så Jag kurerar mig på soffan med smärtstillande, Nasonex och Kåveåenin.. Härligt en frdagkväll! Usch lite bitter känner jag mig allt då jag missar årets BUS-fest med jobbet... Känns faktiskt väldigt surt.. Hoppas mina kära arbetskamrater har en riktigt trevlig kväll men det tvivlar jag inte på..  Själv har jag tänt alla ljusen här hemma för att få lite mysstämning.. Bara en bra film och lite trevligt sällskap som saknas.. Men jag är ju kanske inte det roligaste sällskapet själv idag så det hade inte varit roligt för mitt sällskap att spendera kvällen här kanske.. Ligger mest och tycker synd om mig själv då jag missar alla "fun stuff" ikväll...

Nu ska jag gå och göra lite med bubbelvatten dig mig själv och lägga mig ner på soffan igen tror jag.. Min sodastreamer är nog den bästa investeringen jag gjort den sista tiden... Medans omvärlden dricker annan bubbeldricka får jag nöja mig med mitt vatten ikväll. Men det bubblar iallafall..

Önskar alla en trevlig kväll!
Tjingeling!


Ni har en underbart söt liten tös som är en riktig kämpe! Hoppas ni får komma hem snart!


♥ ♥ ♥

♥ Jag är Vacker som Få... Söt som Socker.. Starkare än dem flesta Förstår ♥




Har hösten kommit nu??

Regnet smattrar mot rutan.. Träden svajar av blåsten.. Himlen är alldeles grå och löven faller från träden.. Är sommaren slut nu? Har hösten börjat tåga in lite försiktigt för att snart ta oss med stormsteg? Vi går mot mörkare tider... Kortare dagar.. Förkylningstiden är inne och bryter sig igenom våra stackars immunförsvar.. Vi går mot kallar tider.. Man tittar ut genom fönstret och vill genast dra täcket över huvudet igen.. Men det finns ljuspunkter i mörkrets tristaste vrå.. Det är på något sätt en mysig tid... Vi kurar ihop oss i våra hem.. Ligger under varma filtar på soffan eller framför brasan.. En bra film gör en bra bild på tv:n och stearinljusen fladdrar runt om i lägenheter och hus.. Sprider sin värme och sitt ljus... Lyser upp i dem mörkaste tiderna.. Lättar upp våra gråa sinnen i den gråa tillvaron.. Ja det är på något sätt en mysig tid....



Dagen för min del har spenderats hemma.. I sängen och i soffan.. Jag har valt att stänga ute mig från omvärlden för en stund idag.. Försökt ta tag i mig själv... Inte behövt bry mig om alla andra och allting annat runt omkring utanför mina dörrar.. Jag har bara varit.. Samlat krafter inför helgen som ska spenderas på jobbet.. Har försökt kurera mig för att kroppen ska orka ta hand om det förkylningsvirus som tagit sig innan för mina kroppsliga väggar.. Jag är starkare om jag är utvilad...

Ikväll fyller jag min lägenhet med ljus och värme från alla mina 100 värmeljus.. Lägger mig på soffan och tar vara på mig själv.. Hämtar nya krafter.. Inget spännande eller särskillt intressant inlägg här just nu.. Men jag tänkte visa att jag lever.. Även om jag kanske varit ganska okontaktbar idag.. Ni behöver inte vara oroliga där ute.. Jag har behövt en stund för mig själv helt enkelt..


Besviken...

En våg av besvikelse lade sig över mig idag...

Jag är inte arg..
Jag är inte ledsen...
Jag är bara besviken...


Vaken och så attans trött

Godmorgon gott folk.. Nu är man vaken igen men oj vad segt det var när klockan ringde..Somnade inte förren halv tio på morgonen. Kunde inte riktigt varva ner när jag kom hem efter jobbet.. Sen plingade på dörren vid halv tolv så då vaknade man igen *suck* Men jag gick aldrig upp och kollade vem det  var då hade jag aldrig lyckats somna om igen... Natten på jobbet var lugn fram till 01.30, därefter blev det en händelserik natt..

Nu ringde caroline och vill ha en kopp kaffe.. Kikar in och skriver mer lite senare
Tjingeling

Snart dags att ta sig till jobbet igen

Sitter här mätt och belåten.. Precis ätit lite frukost.. Ja ni läste rätt-frukost. Det blir så när man jobbar natt.. Harsovit lite halvdåligt idag efter jobbet.. Somnade vid 9 men vaknade igen vid 12.. Somnade om efter nån timme och vaknade igen vid 15 sen låg jag i sängen och filosoferade fram till kl 17 innan jag steg upp.. Dags för ännu ett nattpass idag ju så man behöver all sömn man kan få.. Det märks att man har haft semester.. 3 nattpass i rad brukar jag klara av utan att ens blinka.. Nu är man helt slut redan efter ett.. Och ett pass hann man med innan man blev förkyld, som vanligt när man jobbar där man gör. Ungefär som när barnen börjar på dagis igen efter semestern då kommer alla förkylningar på en gång.. Detsamma för min del känns det som men så jobbar jag ju oxå med barn och alla deras infektionssjukdomar så det är ju inte så konstigt.. Hade en bra första natt annars. Var lugnt och skönt..  Alltid lika spännande att få se vad den kommande natten har att bjuda på... Kanske är fullt på avdelningen när man kommer ikväll..

Nu ska jag jag ta mig i kragen och göra mig iordning så man slipper stå och göra det i sista minuten..
Det kommer mer från mig en annan dag
Tjingeling!