Hemma i kallas Sverige igen

Ja kallt kan man verkligen säga att det är om man gemför med den veckan man har haft i Egypten med 40+ =) Har haft en otroligt skön vecka där nere med en hel massa äventyr! Har snorklat bland alla fina korallrev ute i det helt kristallblåa havet.. Vattnet var ju måttligt salt om man säger så *skratt* Men man fick se massor av färglada fiskar, såg ut som om man vore i ett akvarium, superhäftigt!

Så klart blev det äventyr till kairo för att åka till giza-platån och få se på de tre underbara pyramiderna, tempel och sfinxen så klart... Vilken upplevelse!!! Var inne i chefren pyramiden.. Väldans trångt och varmt men det var det värt.. Gången man gick in i ledde till chefrens gravkammare där han hittades. Var även en tur till det Egyptiska museet med 150.000 föremål från de tre olika perioderna i egyptens historia.. Fick se bland annat alla tutanchamons guldskatter, hans guldmask m.m.. Brukar inte vara mycket för historia men det var häftigt.. En resa som var väl värd pengarna =)

Vi har även varit inne i Hurghada city och shoppat en hel del när vi var där nere.. Allt från kläder till souvenirer..  Fick med oss en hel del hem om man säger så.. Har tagit massor av kort och även på en del av sakerna vi har köpt men dem kommer i ett senare inlägg.. Det här kommer bli nog långt ändå :D

Vi har oxå njutit av tiden att bara kunna slappa och bli uppassad.. Ätit god mat och solat och badat vid poolerna.. Man låg som en fisk i vattnet hela dagarna så varmt det var ute.. Var kanonskönt i poolerna och havet oxå.. Svalkande men inte kallt.. En av kvällarna var man och fick en helkroppsmassage med ansiktsmask och bodyscrub inkluderat.. Skönaste jag har gjort på länge!! Var en helt aannan människa efter det och gissa om jag sov gott =)

Som ni läser så har resan varit underbar.. SKönt att få komma iväg och lapa åt sig lite sol och värme innan den riktigt ruggiga hösten kommer här hemma i Sverige... Man är så mycket piggare och gladare nu.. Har en helt annan fart och så mycket mer energi för tillfället.. Den får man ta vara på för den lär försvinna snabbt till hösten =)

Sen man kom hem har veckan tillbringats en hel del med Tosse.. Får ju ta igen all missad tid med varandra nu.. Och varöfr ska man sitta hemma o glo när man kan åka till henne :) Har även träffat caroline o barnet och umgåtts med henne en del.. Blir antagligen en tur ut till henne imorgon så barnen kan busa av sig lite grann.,,

Max har varit hemma med mig i veckan eftersom jag har varit ledig och vi håller på att inskola honom på hans nya dagis.. Skönt att ha dagis så nära.. Tar bara några minuter att gå dit så det är kanon.. Och dagiset verkar jättebra.. Kalasfina lokaler och trevliga fröknar.. Max trivs bra och idag var han där helt själv.. Gick jättebra att lämna honom och även hämta.. Han verka redan ha börjat skaffa sig några nya kamrater där.. Skönt att nästintill alla barnen som går på dagis bor på gatorna runtomkring oss.. Imorgon har dem stängt så då kommer han vara hemma med mig hela dagen.. Som sagt så ska han o emilia få busa av sig med varandra imorgon..

Har även varit på 4-års kontroll med Max i veckan. Han var sååå duktig!  Distriktsköterskan som har hand om honom är kanon.. Har lätt för barn och även lätt att prata med för oss föräldrar.. Micke var på en arbetsintervju så det var jag och Max som var på BVC.. Han förstod direkt hur hörseltestet fungerade och det gick jättebra.. Anikka förberedde mig på innan att det kan med pojkar i Max ålder ibland få göras mer än ett test för dem har inte ro till att lyssna på vad dem ska göra men det gick kanon.. Han ser som en falk dessutom.. Så när han säger att han inte ser eller hör så vet man att det är för att han inte vill göra det helt enkelt =)) Sen fick han hoppas på ett ben och även gå balansgång på en linje och det gick jätttebra.. Snacka om att man var stolt över honom när man gick därifrån! Lillkillen har oxå blivit stor.. Han var 105 cm lång nu och vägde 17.4 kilo.. Han följer sin kurva exakt och han ligger även precis på den standardkurvan man kollar efter oxå.. Talet tyckte hon var kanon, inget fel alls utan hon tycktte att han till och med var före med sitt tal och det kändes både skönt och roligt att höra.. Annika tyckte även att han verkade vara väldigt lugn och trygg i sig själv och man såg att han mår bra..  Man blir stolt över Max när han är så duktig och det är skönt att även andra ser att han mår bra och är trygg.. Man får lite bekräftelse på att det man gör för Max syns även hos andra och att det är viktigt för honom att man finns där...

Usch har en hel del till att skriva men känner att nu börjar det här inlägget bli lite för lång =)) Så det får nog bli ett till lite senare ikväll istället kanske.. Annars kommer det i helgen.. Om gumman piggar på sig så blir det lite partaj imorgon och sen en filmkväll antagligen på lördag så det kommer finnas saker att skriva om.. Ni får hålla till godo med detta så länge =)

O du gumman! Vi måste vekrligen köpa vår glass i GBG snart *haha*

Tjingeling!!!

Kommentarer
Postat av: therese

Ja vi måste verkligen åka till Gbg och köpa glass snart :D:D

2008-09-04 @ 19:56:34
URL: http://therressse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback