Trött och hostig

Ja dessa eviga förkylningstider.. Man blir ju aldrig frisk! Nu vet man vad man har att väänta sig.. Lite så där halvsnuvig till och från fram till Maj nån gång.. Det e väl toppen med hösten och vintern eller vad säger ni gott folk!! Men hösten med alla dess fina färger och härliga höstluft (när det åtminstone är sol ute) måste ju ha sina baksidor den oxå.. Ingenting här i livet har bara en framsida.. Allt har sina för och nackdelar.. På gott och ont..

Som ni förstår av början till mitt inlägg så är den här bloggskrivaren ganska så förkyld för tillfället.. Har varit helt okej med hostan ett tag.. Bara varit lite snuvig men vem vaknade upp och knappt kunde andas imorse.. Jo men jag så klart vem annars! =)  Godmorgon världen! Härligt att vakna upp till dig oxå! sa jag från sängen.. Varför gråta när man kan skratta? Varför deppa ihop när man kan ta det med en klackspark.. Tro nu inte att jag tar hela livet med en klackspark och inte kan vara allvarlig för visst kan jag vara det oxå.. Men man får lära sig att prioritera här i livet.. Lära sig vilka saker det verkligen är värt att lägga sin energi på.. Man väljer sina konflikter.. Vem säger att dagen behöver bli skit för att man vaknar upp på sitt lite sämre humör? Nej en kopp te och lite lugn på morgonkvisten sen har man botat sitt dåliga morgonhumör och the show can go on..  Kan ju ändå inte göra så mycket åt den där jäkla förkylningen mer än att inhalera sin mediciner så man inte låter som en traktor längre så varför deppa ihop.. En eftermiddagslur på soffan sen gör nog susen innan man beger sig ner mot jobbet..

Känner mig ganska nöjd med tillvaron idag faktiskt.. Känns dock lite ensamt här stundtals men man börjar vänja sig vid det oxå.. Man får försöka uppskatta det istället för att se det som något jobbigt.. Jag kan lyssna på vad jag vill, kan kolla på vad jag vill på tv:n, jag äter när jag vill och vad jag vill, kan göra vad jag vill, gå naken om jag så skulle vilja det! Men hör ni det kan ju egentligen inte bli bättre eller vad säger ni! =)

Nej nu ska jag inte tråka ut er stackars läsare längre..
Ska försöka få i mig lite frukost..
Lägga mig i ett hett bad och sen ta en middagslur..

Hoppas ni får en bra eftermiddag där ute!
Tjingeling!!

Lördag

Så var man uppe igen.. Pigg vet jag inte men vaken iallafall.. Varit dåligt med bloggandet för min del den sista tiden.. Blir så när man jobbar mycket och dessutom många kvällar.. Man äter, sover ch jobbar.. Så mycket mer varken hinner eller orkar man med.. Bloggen är inte prioriterad i perioder då man har annat för sig i livet..

Jag mår bra ialla fall och livet leker! Så oerhört skönt att vara tillbaka på jobbet igen! Har ju funderat på att börja läsa till nästa höst igen men jag trivs så fruktansvärt bra på jobbet så tvekar fortfarande lite... Vill dessuom hinna testa på neonatal innan jag börjar läsa till ambulanssyrra..  Ganska lång väg innan man väl är färdig när man börjar sätta sig med pluggandet.. Tar ju några år.. Det är ju inte så att man är jättegammal så man har tid på sig.. Man har mycket gratis i utbildningen om man har jobbat som undersköterska ett tag innan man sätter sig och läser..

Vad händer annars i livet och tanlarna nuförtiden då.... Ja inte så mycket tror jag.. Försöker hinna med vännerna och familjen när man inte jobbar.. Kvällen bjuder på lite sexparty, trevligt sällskap och lite gott att dricka.. Man får passa på nu när man är ledig. Ska bli kanontrevligt! Sen  är det jobb som gäller i veckan.. Är dock ledig även nästa helg.. Fre-sön till och med *härligt härligt* Då blir det utgång för hela slanten! Längesen man var ute och skakade om på dansgolvet så det är verkligen dags nu! Se om där är nån puding att skaka rumpan tillsammans med ;)

Nej gott folk nu blir det lite frukost för min del och sen ett långt varmt bad..
Tjingeling!

Fredag

Someone once told me that you have to choose
What you win or lose
You can't have everything
Don't cha take chances
Might feel the pain
Don't cha love in vain
Cause love won't set you free
I could stand by the side
And watch this life pass me by
So unhappy
But safe as could be

So what if it hurts me?
So what if I break down?
So what if this world just throws me off the edge
My feet run out of ground
I gotta find my place
I wanna hear myself
Don't care about all the pain in front of me
Cause I'm just trying to be happy
Just wanna be happy

Holding on tightly
Just can't let it go
Just trying to play my role
Slowly disappear
All these days I feel like they're the same
Just different faces, different names
Get me outta here
I can't stand by your side
Watch this life pass me by

So what if it hurts me?
So what if I break down?
So what if this world just throws me off the edge
My feet run out of ground
I gotta find my place
I wanna hear myself
Don't care about all the pain in front of me
Cause I'm just trying to be happy


So and it's just that I can't see
The kind of stranger on this road
But don't say victim
Don't say anything


So what if it hurts me?
So what if I break down?
So what if this world just throws me off the edge
My feet run out of ground
I gotta find my place
I wanna hear myself
Don't care about all the pain in front of me


I just wanna be happy

*host host*

Ja i det här huset hostar man just nu för fullt.. Troligtvis åkt på en liten bronkit nu oxå.. Bara herr knorr som saknas sen har jag nog fått det mesta på samma gång så är jag färdig för denna vintern sen.. 

Men måste säga att jag mår himla trots alla förkylningar och virus som smugit sig in i min kropp just nu.. Trivs oerhört bra på jobbet med mina arbetskamrater och alla härliga barn man träffar.. Nästa vecka går jag upp på 75% så snart är jag uppe på min heltidstjänst igen.. Härligt härligt!! Mina vänner jag har runt omkring mig sprider otrolig glädje i mitt liv.. Vad vore man utan sina sanna vänner-ingenting... Min helt fantastiska familj får jag inte glömma! Mamma, pappa och alla mina syskon.. Ibland önskar man att man bodde lite närmre allihopa bara.. Är ju lilla jag som har flyttat ifrån alla så man bor längst bort och ibland saknar man närheten man hade till allihopa.. Vem vet en dag kanske man flyttar tillbaka.. Tiden får utvisa vad som sker.. Just nu trivs jag oerhört bra med mitt liv här. Har många planer för lägenheten.. Trivs med jobbet... Alla vänner som gjort att man skapat sig ett liv här.. Jag trivs och mår bra här..

Fredag idag.. Ännu en helg är på ingång... Ska spendera helgen nere i Lund.. Först på jobbet sen hemma hos någon som är ett väldigt trevligt sällskap.. Har inte helt planera vad vi ska göra utan tar dagarna som dem kommer efter jag har jobbat och så.. Galet skönt ska det bli att komma iväg och hitta på nånting tillsammans!
Idag blir det lugnt.. Ska ta mig ut på en långpromenad så man får röra lite på sig. Ledig idag och sen jobbar man lördag och söndag.. Måste köra och hämta vinterdäcken hos micke oxå. Han har varit snäll och plockat av sommardäcken från mina aluminiumfälgar och satt vinterdäcken på dem istället.. Eftersom jag ska byta bil inom det närmsta så får jag mer för bilen när jag har helt nya däck på dem fälgarna istället för på plåtfälgarna.. Blir kanske en tripp till lite olika bilhandlare idag för att provköra och kolla på lite bilar.. Ford focus står högt på listan.. Även Toyota har en hel del bra och prisvärda bilar. Denna gången blir det ingen årsmodell under 06 iallafall så man kan räkna med att ha bilen ett par år.. Lägger hellre lite extra och köper mig en ordentlig bil.. Får en hel del för min egen bil så det är kanon..

Nu ska jag försöka få i mig lite frukost så man vaknar till ordentligt sen blir det nog en morgonpromenad för min del.. Känner mig lite rastlös..

Kikar kanske in lite senare igen
Tjingeling!!

Vilken dag!!!!!

Jag har inte så mycket att säga mer än att JAG MÅR SÅ JÄKLA BRA IDAG!!!!!!! =) =) =) =) =) =) =)
*lovely*

Tisdag

Idag har varit en riktig mysdag för min del.. Försöker återhämta lite nya krafter så här på min lediga dag.. Urinvägsinfektionen jag åkt på vill inte riktigt ge med sig så det börjar bli lite segt.. Antibiotikan hjälper inte som den ska eller är det något knas med mina njurar.. Varit iväg och tagit ytterligare nya prover som jag får svar på i veckan och en urografi är inbokad för att kunna se så där inte är något stop eller annat konstigt med njurarna eftersom smärtan över ryggeninte släpper.. Men utöver det så mår jag faktiskt väldigt bra!

Har myst hemma i soffan hela dagen.. Fixat och donat lite här hemma.. Ringt en massa samtal som skulle ringas och lite annat.. Har gått i mjukisbyxor heeeeeela dagen och oj vad det är skönt! Härligt att kunna rå om sig själv och göra som man själv vill när man vill.. Varit utanför dörren en liten sväng nere i affären.. Behövde lite smågrejor för att kunna ställa till med en bakdag här hemma.. Blev först o främst hemlagad fiskgratäng och kokt potatis till middag.. Äter inte några färdiglagade fiskgratänger, det smakar urk.. Men när man gör den helt själv då är det gottans! Passade på att förbereda för dumlegrottorna när fiskgratängen stod i ugnen så när man hade tagit ut den och ätit färdigt åkte dumlegrottorna in för att gräddas och nu är även dem färdiga.. Doftar härligt i hela lägenheten nu! Slog mig ner här vid datorn i två minuter nu för att kolla runt lite på nätet.. Kikar även lite på tv:n emellanåt.. Ska snart ut i köket och grejja igen.. Nästa projekt blir kolakakor.. Är på ett väldans bra bakhumör idag! Väntar bara på att diskmaskinen ska bli färdig så jag kan plocka ur den så man kan sätta in disken efter nästa bakprojekt direkt. Helt fantastiskt underbart med diskmaskin!

Imorgon är det dags för jobb igen.. Jobbar till 11 så det är helt okej. Kan man hem och vila en timme innan man gör något anat sen.. Men funderar på att gå en sväng på stan i lund imorgon och även ta Nova en runda.. Dags att börja kolla in lite julpynt och lite julklappstips.. Snart dags att sätta upp ljusstakarna och börja förbereda inför julen.. Jag jobbar visserligen hhela julhelgen så blir inte överdrivet mycket pysslande för mig detta året men en del måsta man ha.. Ska ut och leta upp en fin gran oxå till julen för det ska jag ha här hemma även om jag inte ska va hemma så mycket.. Då man inte klarar av riktiga granar så får det bli en snygg plastgran istället.. Dock inte lika syggt som en nyhuggen gran men vad ska man göra.. Det blir inte snyggare än vad man gör det till eller vad säger ni..

Till helgen blir det jobb som gäller.. Och även lite trevligt sällskap under lördagen och söndagen.. Ska bli härligt härligt! Vad som händer resten av denna veckan återstår att se.. Nu ska jag kila ut i köket igen och påbörja kolakakorna...


Tjingeling!!

Aj aj aj aj aaaaaaaaj!!!!

Ursäkta men den här bloggen börjar jag med lite gnällande.. Nånstans måste jag kräka av mig.., Fy fan vad ont jag har!!! Blir inget lång inlägg vill mest visa att jag lever.. Ett tag till förhoppningsvis.. Åkt på antingen ännu en kraftig urinvägsinfektion som vandrat uppåt redan eller njursten.. Läkaren bedömde igår att den plötsliga smärtan och att man helt plötsligt böjat kissa blod (ursäkta detaljerna) så kan det troligtvis röra sig om njursten då jag har så ont att jag lnappt vet var jag ska ta vägen.. Men på grund av den lite stigande snabbsänkan kan det vara en urinvägsinfektion som är lite kraftigare än vanligt.. Den är verkligen kraftigare om det nu är en UVI för så här ont har jag aldrig haft av det innan... Fått en hästdos med antibiotika. Har det inte gett med sig om ett dygn skulle jag söka igen då det rör sig med stor sannolikhet om njursten.. Hoppas medicinen biter.. En hästdos morfin hade dem gärna fått ge mig det oxå för jäklar!! Det här önskar jag inte ens min värsta fiende! På bara ett par timmar igår blev det för jäkligt.... Nog om det...

Inte blivit så mycket bloggande under helgen då jag inte varit hemma.. Varit iväg nästan hela helgen.. Haft kanontrevligt och det har hänt mycket kul.. Sen har man jobbat i veckan så trött har man varit av det.. Bloggen har fått hamna lite i skym undan igen.. Får se om jag kanske kikar in lite senare igen nu måste jag krypa ner i soffan igen *suck*


Tjing