Helgen lider mot sitt slut

Söndagen är här och helgen är snart slut.. Tiden har ännu en gång gått alldeles för fort och man har bara hunnit med hälften av allt man skulle ha gjort denna veckan.. Men imorgon är det nya vecka och nya.. Då får man ta tag i allt det där man inte har hunnit med. Veckan har för övrigt varit bra. Jobbar 6 dagar denna veckan så idag är min 6:e dag.. Ingen rolig vecka men å andra sidan blir den kommande veckan lite bättre.. Har haft ett par kaotiska dagar på jobbet. Har varit ungefär fifty/fifty denna veckan.  Men man ska inte klaga. Det finns dem som går hemma utan jobb som inte vill något annat än att jobba. Sen finns det ju visserligen oxå dem som går hemma och inte vill jobba eller göra någonting, bara leva på andra.  Tiden går åtminstone fort när man jobbar...

Samtidigt som helgen lider mot sitt slut börjar något annat.. En ny vecka är på väg och även första advent är kommen. Nu är det bara 4 veckor kvar till jul. Till god mat och gemenskap.. Massor av juleljus som lyser i fönster och på stan. Finns det något som kan lysa upp vintermörkret bättre än alla dessa ljus?

Nu har jag lite annat som ska göras så lite mer blogg får ni en annan gång.. Blir säkert en liten snutt imorgon i pausen av allt julpyntande. För som sagt så har man ju inte hunnit allt man skulle denna veckan.. Inte mycket man hinner göra på 1 ledig dag så imorgon när man är ledig blir det julstädning och lite julpynt här hemma.. Flyttar den 19 Januari så lika mycket julpynt som vanligt blir det inte, knappt lönt för det ska ner lika fort igen men lite julstämning måste man ha här hemma :)

Önskar alla en trevlig fösta advent!

Tjingeling!!

Idol är över för kvällen

Och äntligen åkte Johan Palm ut! Jag har inte följt Idol denna säsongen lika intensivt som man har gjort förut. Handlar lite om att artisterna detta året inte alls når upp till den nivån som de tidigare artisterna i Idol har gjort.. Det har varit lägre standard på artisterna igår om man nu får säga så.. Men har kikat på nästan alla fredagsfinalerna hittills.. Någon har man missat då man har varit på jobbet men har inte gråtit floder för det.. Satt och korsade fingrarna i dagens program för att Johan skulle åka ut. Har inte fastnat för honom alls.. Hans stil tilltalar inte mig.. Men väldigt många andra iofs.. Han har nog alla Sveriges fjortisar bakom sig.. Allt detta skrik, folk som gråter, hoppas och studsar värre än barnen på julafton.. Själv har man aldrig varit riktigt så där och har definitivt växt ifrån det så det kanske är därför man har lite svårt för det där. Men visst han ska ju få ha sina fans han oxå. Vi gillar ju olika som tur är..  Väcker säkert en hel del åsikter när man skriver så här.. Använder sig av uttryck som fjortisar och vad som kännetecknar deras beteende. Det är oxå något vi alla har olika synpunkter på och det säger jag ingenting om.. Jag lägger upp min åsikt och andra har rätt att lägga upp sin..

Kevin var som vanligt lika bra i kvällens program.. Härlig röst, karaktär och stark pondus på scenen.. Alice kan bättre men gjorde två bra uppträdande ikväll oxå.. Hade min åsikt varit avgörande så hade jag valt Kevin som slutgiltig finalist i årets Idol. Inte endast för att han sjunger bra och kan sina saker på scenen utan för att han är den som har utvecklats mest under denna säsongen..

Nu tror jag att det får vara bra med mitt Idol-snack... Ni som är intresserade har nog sett kvällens program så som jag har gjort.. Ni som inte är intresserade är inte intresserade att läsa om det i min blogg heller..

Fortsatt trevlig kväll!

Mysig biokväll

Har varit en mysig biokväll med mina pojkar ikväll.. Vi har varit iväg och kollat på madagaskar 2 :) Jag och sambon tyckte den var minst lika rolig som lillkillen om inte mer.. Vi skrattade som bara den allihop. Det var längesen man var på bio så det blev en härlig stund på biografen med popcorn och godis till en bra film..

Dagen har för övrigt bestått av en massa mys och lugn och ro. Kom hem lite över 07.00 imorse efter att ha jobbat natten. Hade en lugn och skön natt med lagom mycket att göra så man ska inte klaga. Man behöver ha saker att pyslla med hela tiden samtidigt som det är skönt när man slipper göra allting under stress.. Sov fram till 11 ungefär sen gick jag och lilleman upp. Åt frukost framför tv:n idag lite busiga som vi är :) Man passar på att mysa ordentligt när man väl har hela dagar tillsammans då man inte har något annat inplanerat eller ska jobba. Vi har mest kikat på tv och lekt en massa idag.. Gick fortfarande i mjukiskläder när gubben kom hem 16.30. Snacka om en skön fredag! Vi lagade lite mat och sen bar det av till biografen..

Nu sitter man här och har försökt pula lite med bloggen.. Är inte riktigt nöjd än så det lär hända saker med bloggen den närmsta tiden. Har beslutsångest om utseendet.. Har kollat på första delen av idol och nu emellan passar jag på att skriva lite här..Om än inget vettigt men ändå :) Ska spela lite buzz med älsklingen innan man ser sista delen av idol. Sen blir det nog några rundor buzz till efter det innan sängen kallar om jag känner oss rätt..

Blev mest lite uppdateringar nu och inget speciellt spännande att läsa om.. Har massor att skriva om men det får bli en annan dag.. Nu har jag andra saker för mig =)

Önskar er alla en trevlig helg!!
Tjingeling!

Så jäkla irriterad!!!

Ahhh jag mår illa så irriterad jag är just nu!! Irriterad på människor som ska få allting att låta så bra till andra, få saker att se så bra ut till sina vänner, låtsas som att dem är såååå bra men det är bara en bråkdel av deras liv!! Irriterad på människor som skriver och pratar om sina barn och försöker lura sin omvärld med att barnet betyder allt för dem! Att barnen är det bästa som har hänt dem trots att dem knappt träffar sina barn!! Trots att det varje gång går minst 2 månader mellan helgerna då ... har sitt barn.. Gahhhhhhhhhh vad förbannad jag blir!!!!!!

Mamma eller pappa är inte bara något man blir för att man får barn.. En mamma/pappa är något man växer till! Något man mognar till! En mamma eller pappa är den som sätter sitt barn först i ALLA lägen!!! En förälder som bryr sig mer om sitt barn än sig själv.. Man är inte mamma eller pappa bara för att man har satt ett barn till världen! Man BLIR en mamma eller pappa till sitt barn!! En förälder är en vuxen människa som ställer upp för sina barn! En vuxen människa som alltid finns där för sina barn.. Någon som tar ansvar, visar respekt och bryr sig om sitt barn.. Inte någon som bara träffar sitt/sina barn när det passar honom eller henne för att man inte har något annat att göra.. Eller för att man ska få besök av en gammal vän eller släkting och bara har barnet för att visa upp honom för att dem andra ska tro att man verkligen älskar sitt barn.. Hur kan man säga att man älskar sitt barn när man struntar i dem?!! Hur kan man säga att man älskar sitt barn när man aldrig träffar honom eller henne nästan?! Hur kan man säga att man verkligen älskar sitt barn när alla ens egna behov går före barnet?! Jag förstår verkligen inte det!!! Som jag skrev i mitt tidigare inlägg: Vissa borde inte få skaffa barn alltså!!!!!!!!

Och lika irriterad blir på alla dessa lögner för att man ska få uppmärksamhet... Allt snack om hur dåligt man mår, hur sjuk man är, hur ont man har... Gud vad det är synd om vissa här i världen!! Dem drabbas verkligen av allt! Alla sjukdomar på en och samma gång och det är ju så jobbigt.. Men herregud! Tänk på dem som verkligen är sjuka och mår dåligt innan ni gnäller för en förkylning.. Det finns dem som har det mycket värre men inte klagar dem för det.. Upp med hakan och ta tag i livet! Det är inte synd om folk som gnäller hela tiden för att få uppmärksamhet.. Gör man ingenting åt sin livssituation så ska man inte heller gnälla över en fis på tvären!

Ursäkta för ett väldigt negativt och irriterat inlägg men när man har någon så nära sig så man ser att dem behandlar sitt/sina barn som jag har sktivit i inlägget så blir man bara så förbannad! Man måste få avreagera sig ibland.. Det man har bloggen till :)



Har haft en fruktansvärd dag på jobbet idag.. Haft att göra hela tiden så man har sprungit häcken av sig idag! Har varit fullt ös på akuten med massor av patienter idag.. Provtagningar på alla barnen, dåliga barn och mindre dåliga barn.. Ja det har varit en hel del som ni förstår.. Men timmarna går ju fort iallafall.. Hejsan hoppsan så var klockan 15 och man skulle köra hem..

Snöade lite grann när jag körde ifårn Lund men det lade sig ganska fort igen.. Och kallt som attans är det men det är skönt.. Hellre kallt och torrt i luften än det ruggiga regnvädret.. Körde hem och hämtade stora älsklingen på jobbet sen hämtade vi lillgubben tillsammans. Han blir så glad när vi kommer båda två, kastar sig upp i famnen på oss båda =) Vad kan vara mysigare än en bamsekram av ett litet hjärta som lyser upp hela tillvaron för oss andra med sin glädje!?

Har lagat lite mat tillsammans med lillkillen idag.. Gjorde min egna hemmalagade korvgryta med pasta till och det blev inte så dumt.. Sambon kom precis hem och äter lite.. Jag citerar honom: "Det var skiiiiitgott min underbara älskling, det får du göra fler gånger" Inte så dåligt betyg det =)) Själv sitter jag här och väntar på att han ska bli färdig så det hinns med lite mys innan sängen kallar.. Jobb imorgon.. Men jag  och Max får sovmorgon, börjar 13 så max och jag ska äta god frukost och springa runt  i pyjamas hela morgonen innan han ska vara på dagis kl 11. Jag kör ju hemifrån 12.. Tar sin lilla tid till jobbet nu men det är det verkligen värt!

Nu har jag fått skriva av mig lite så humöret är på väg uppåt igen och älkslingen är på väg hit mot soffan :)
Trevlig kväll säger jag till er andra!
Det ska vi ha =)

Hur kan man försumma sina barn så?!

Hur kan man som förälder välja att försumma sina barn? Hur kan man tycka att allting annat i livet är viktigare än sina egna barn?! Sitt eget kött och blod? Jag kan verkligen inte förstå det... Hur kan man tycka det är viktigare att festa,, umgås med vännerna. vara ute och åka bil, vara med nya sambon, ligga på soffan och lata sig m.m än det är att träffa sitt/sina egna barn?! Vad i VÄRLDEN kan vara viktigare än sitt barn?!!! Och alltid vara viktigare än barnet dessutom..

Ibland kan det kännas orättvist att vissa människor får barn medans andra inte kan.. Människor som skaffar barn för att det är inne att skaffa barn enligt dem.. Människor som skaffar barn för att slippa jobba men ändå tjäna pengar.. Människor som skaffar barn bara för att det ska vara.. Människor som skaffar barn för att dem vill ha en liten bebis men när bebisen växer upp lämnar dem över barnet på någon annan för då är det inte roligt längre.. Hur kan det vara så att människor som endast skaffar barn av dessa anledningarna blir gravida?! Medans människor som inte vill något annat i världen än att få ett litet barn att få rå om, se växa upp och stötta genom livet kan kämpa i flera år utan framgång... Det känns inte rättvist på något sätt! Inte mot föräldrarna som inte får barnen dem längtar efter.. Och det känns inte rätt mot barnen som kommer till världen av föräldrar som egentligen bara vill känna pengar eller visa upp sig med barnen..

Jag blir såå arg!! Så förbannad på människor som tror att barnen är en leksak! Något man leker med och träffar när man känner för det.. Något man träffar när man inte har något annat inbokat i kalender som är viktigare.. En fest eller något liknande.. Blir så arg på människor som till andra går runt och säger att man är mamma och har världens finaste barn! Man älskar barnet över allt annat och klarar inte av att vara utan barnet.. Trots att det går FLERA månader emellan gångerna då man träffar sitt barn för att man har andra saker för sig.. Usch jag blir så förbannad på dessa människorna.. Och tyvärr finns det allt för många av dem..

Ett litet barn är det finaste i världen
Ett litet barn är allt man kan önska sig
Ett litet barn är ett underverk
Ett litet barn är den viktigaste gåvan i livet
AV:Johanna Sandberg


Jag längtar så efter ett litet underverk


18/11-08

Väldigt dåligt med kommentarer från er som tittar in måste jag säga.. Det får ni bli lite bättre på.. Eller det e kanske bara tosse o fia som läser min blogg ;) Och mamma =))

Jaha då var tisdagen snart slut.. Har varit ledig idag.. Sov ganska länga i morse och det var attans skönt efter att ha gått innan kl 05 nu 4 morgnar i rad.. Jag behövde lite sovmorgon minsann.. Åkte ut till caroline när jag hade gått upp.. Fikade gott och satt o snackade om allt som vanligt.. Hoppas det går bra för dig ikväll caroline! :D Håller tummarna!!
Åkte hem och hämtade max från dagis. Fick hans gruppfoto idag och han blev ju sååå bra!! Underbara lilla skatten hade kunnat bli fotomodell =) Städade och fixade här hemma sen åkte vi iväg när stora älsklingen kom hem.. Blev maxi så jag blev av med alla pantflaskor och det var skönt kan jag tala om.. Har stått och tagit plats alldeles för länge nu.. Körde till preem och fixa min bil så nu går den som en tyst men snabb puma igen ;) Därefter bar det av till träningsakademin för att teckna våra årskort så nu jäklar gott folk! Nu börjar det hårda livet igen med massor av träning och nyttig mat.. Denna veckan blir det ingen träning för oss tillsammans eftersom jag jobbar kväll men i helgen passar vi kanske på annars blir det tillsammans nästa vecka. Jag ska ner på egen hand innan jobbet och svettas lite.. 

Nu sitter man här hemma och skriver lite.. Ska strax flytta över till soffan och slå ett öga på dumburken innan sängen kallar..  Imorgon är det dags för nya utmaningar på jobbet så det gäller att vara utvilad..

Önskar er alla en trevlig kväll!
Det ska familjen Svensson/Sandberg ha :)

Tjingeling!!!!

Inlägg 3 den här kvällen

Stenbocken, eller getfisken, symboliserades tidigt av en get med fiskstjärt. Då Saturnus härskar över Stenbocken kan han ofta vara ett gammalt klokt huvud på en ung kropp. Strävan efter kunskap och högre mål är central för denne klättrare. Han kräver dock fasthet under klövarna, och utvecklingen kan därför te sig sakta men stabil.


Stenbocken besitter ofta jordens kvaliteter som trygghet, tålamod och beslutsamhet. De arbetar disciplinerat och metodiskt. De kan dock visa upp tendenser till känslokyla och överdriven försiktighet. Deras självständiga attityd kan ibland tyvärr få dem att sätta käppar i sina egna hjul. Stenbockens till en början rätt torra humor, kan ibland plötsligt få omgivningen brisera i skratt. Hans ihärdiga strävan har en tendens att så småningom attrahera det bästa av livets goda, inklusive rikedom och relationer.


Element
: jord Kvalitet: ledande Polaritet: negativ
Nyckelord: Saturnus, koncentration, försiktighet, metodik, kyla, ansvarskänsla, metallen bly och lördag.
Positiva karaktärsdrag: ekonomiskt sinnad, disciplinerad och humoristisk.
Negativa karaktärsdrag: envis och kantig.
Människokroppen: hud, leder och benbyggnad



Tänk vad dem där beskrivningarna av våra stjärntecken kan vara så skrämmande lika en själv.. Att det kan vara så rätt.. Mycket av det som står om mitt tecken stämmer fruktansvärt bra på mig.. Vad säger ni som känner mig?? Vänner och familj.. Roligt att läsa om sitt stjärntecken och sina horoskop ibland :)

Nu har jag fått i mig lite glass för en stund sen.. Jag sväljer snart datorn känns det som så det är dasg för sängen för min del. Ska bli gott att få sussa lite grann..

Sov gott där ute!
Och glöm inte att lämna ett fotspår!
Antigen en hälsingen eller en kommentar
på det som skrivits :)

Natti Natti!!!

Trött och längtar efter lite ledighet imorgon

Ja usch vad man är trötter ikväll.. Känns att man har jobba thela helgen inklusive idag.. Har haft det lugnt på akuten idag men lite annat pyssel.. Och så har jag börjat gå lite djupare in på mitt ansvarsområde på jobbet så dethar varit en del att försöka hålla reda på och lära sig idag.. Men det har gått bra.. Känner att man är lite mer trött i huvudet än i kroppen. Så lite spring har man allt kvar i benen men huvudet vill dimpa ner på kudden och få somna för natten... Lite tidigt än bara :)
      
Imorgon är man äntligen ledig en dag.. Kan behövas. Eller det blir egentligen bara en halvdag. Ska vara på jobbet kl 14 på utbildning. En utbildning om: misstankankar om barnmisshandel av spädbarn.. Ska bli intresseant och lärorikt.. Det är ju alldeles för ofta man läser om sådana fall och man kommer antagligen få träffa på dem oxå tyvärr.. Kan kännas lite trist i andra fall att åka ner till Lund för 2 timmar på sin lediga dag men det är verkligen värt det i detta fallet.

Har precis fått i mig lite mat och nu sitter man här en snabbis.. Väntar på att sambon min ska komma hem med lite efterrätt. Är ju lite helg för mig ikväll eftersom man inte har haft någon när ni andra hade helg.. Förutom min kära mamma som oxå har varit flitig och slitit i helgen :) Och säkerligen många andra oxå.. Efter lite socker i blodomloppet blir det sängen för mig. Jag lovar er att inte ens socker i kroppen kan få mig att bli pigg ikväll så för er som tänker: "Du lär ju inte kunna sova om du ska äta efterrätt" Ni kan tänka om igen för DET kommer jag göra..

Nej vad säger kära läsare..  Nu ska jag slita mig ifrån datorn för en stund..  Fortsätta njuta av musiken som strömmar ut från högtalarna och bara koppla av! Njuta av tanken att man har sovmorgon imorgon :)

Sov gott alla som läser!
Skriv gärna en kommentar eller två när ni ändå är här inne och kikar!
Alltid kul att se vem som läser mitt svammel :)

Kram på er!!!

Vad vore livet utan lite Love :)

10 tecken på att du är kär:

1. Du känner dig avundsjuk när du ser personen med någon annan

2. Du kan läsa sms från personen om och om igen

3. Du känner dig ibland lite osäker när du är med honom/ henne

4. Bara av att höra hans/hennes namn ler du

5. Du kan sakna personen fast ni precis träffats

6.Du börjar lyssna på låtar som påminner om personen

7. När ni är med andra fokuserar du bara på den personen

8. Du älskar att känna personens lukt

9. Du ler för dig själv när du tänker på honom/henne

10. Medan du läste detta, var det bara en person du tänkte på

Kärlek

Vad alla killar borde veta!

När en tjej...
Är tyst - så rullar det miljoner tankar i hennes huvud
bråkar med dig - tänker hon djupt
tittar på dig med ögonen fulla av frågor - så undrar hon hur länge du kommer att vara vid hennes sida
svarar jag mår bra efter några sekunder - mår hon inte alls bra
tittar sorgset på dig - undrar hon varför du ljuger
lägger sitt huvud på din axel - så önskar hon att du är hennes förevigt
försöker få kontakt med dig varje dag - då söker hon din uppmärksamhet
smsar ofta - vill hon att du svarar åtminstonde en gång
säger jag älskar dig - menar hon det
säger att hon inte klarar av att leva utan dig - då har hon tänkt klart att du är hennes framtid
säger att hon saknar dig - så kan ingen i hela världen sakna dig mer än vad hon gör



.......

If I were a boy
Even just for a day
I'd roll outta bed in the morning
And throw on what I wanted then go
Drink beer with the guys
And chase after girls
I'd kick it with who I wanted
And I'd never get confronted for it.
Cause they'd stick up for me.

If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I'd be a better man.
I'd listen to her
Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
Cause he's taken you for granted
And everything you had got destroyed

If I were a boy
I would turn off my phone
Tell everyone it's broken
So they'd think that I was sleepin' alone
I'd put myself first
And make the rules as I go
Cause I know that she'd be faithful
Waitin' for me to come home (to come home)

If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I'd be a better man.
I'd listen to her
Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted (wanted)
Cause he's taken you for granted (granted)
And everything you had got destroyed

It's a little too late for you to come back
Say its just a mistake
Think I'd forgive you like that
If you thought I would wait for you
You thought wrong

You know when you act like that
I don't think you realize how it makes me look
or feel

Act like what
Why are you so jealous
It's not like i'm sleeping with the guy

I said yo
Why are you so jealous
It aint like I'm sleepin with the girl

But you're just a boy
You don't understand
Yeah you don't understand
How it feels to love a girl someday
You wish you were a better man
You don't listen to her
You don't care how it hurts
Until you lose the one you wanted
Cause you've taken her for granted
And everything you have got destroyed
But you're just a boy

Lördagseftermiddag och jag är trött

Ja då var lördagseftermiddagen här... Tittar man ut skulle man kunna tro att klockan är ännu mer än vad hon är med tanke på att mörkret har börjat falla över stan.. Det blir mörkt så snabbt om dagarna nuförtiden.. Det märks att det närmar sig jul och vintertider.. Regnet faller ständigt utan för fönstret.. Vindarna viner och den bitande kylan har börjat kika fram.. Det är mörkt när man går upp och kör till jobbet.. Det är mörkt när man kör hem och kommer hem från jobbet... Nu är det trötta tider.. Tunga tider.. Ögonlocken känns tyngre än vanligt och man skulle kunna sova dagarna i ända känns det som ibland.. Med lite ljus, värme och familjen nära finner man energin i detta höst och vintermörker.. Genom roliga stunder med vänner och arbetskamrater finner man styrkan att överleva denna årstiden för att gå mot ljusare tider..

Sitter här och svamlar lite som vanligt.. Har nästan precis kommit hem från jobbet.. Det är segt när man går upp kl 04.50 en lördagsmorgon och man vet att älsklingarna får ligga kvar i sängen och dra sig så länge dem känner för det.. Man vill bara dra täcket över huvudet och ligga kvar när man hör hur regnet smattrar utanför.. Men plikten kallar! Mina patienter behöver mig lika mycket som mina arbetskamrater.. Och hur jobbigt det än är att stiga upp ur min varma säng på morgonen så finner jag någonstans en styrka i det.. Jag ser fram emot en ny dag på jobbet med nya utmaningar. För det kan jag säga er: att varje pass möter man nya utmaningar med barnen.. Jobbiga och mindre jobbiga stunder.. Det är stor skillnad att jobba med barnen än med vuxna.. Man jobbar inte bara med patienten utan hela familjen.. Mamma, pappa och syskon är lika delaktiga.. Men det är lika underbart för det! Jag gillar utmaningar! Få visa mina kunskaper.. Få lära mig något nytt varje dag.. Få uppleva nya saker varje gång man går till jobbet. Som ni hör: Jag trivs verkligen på jobbet hur trött jag än känner mig på morgonen när det är dags att köra :)

Nu ska jag hoppa vidare till soffan för att återgå till mysandet med mina pojkar.. Har man varit borta hela dagen vill man spendera tiden på kvällen med dem. Önskar er alla där ute en fortsatt trevlig helg!

Tjingeling!!

<a href="http://www.bloggkoll.com/blogg/110531/haaannaaas?claim=tmmabek5a8v">Följ min blogg med bloggkoll</a>

Varför ska det vara så svårt ibland

Ja varför ska livet vara så svårt ibland.. När man har övervunnit ett hinder kommer direkt ett annat.. Det känns som man gör inget annat än kämpar och har sig.. När kan man luta sig bakåt och bara njuta av livet? Kommer man någonsin kunna göra det? Ibland hoppar man över små hinder.. Det är inte enkelt men kanske inte så himla svårt heller.. Någonstans där mittemellan.. Men ibland  gör man inget annat än går i uppförsbacke.. Man går och går och går.. Det känns som att man inte kommer någonstans.. Man stampar på samma ställe om och om igen.. Allting känns svårt och man får känslan att man inte kommer klara av det.. Fast någonstans så finner man alltid styrkan.. Styrkan att fortsätta vidare.. Att övervinna det hinder man har stött på.. Det bara ska gå helt enkelt.. Livet kommer alltid vara svårt. Man kommer alltid möter svårigheter så länge man lever. Det är ju oxå då man lär..  Men ibland tycks det bara vara så orättvist.. Vissa gör inget annat än möter hinder.. Dem kämpar sig igenom livet.. Blir starkare och starkare för varje motgång för att klara av att möta en ny.. För andra känns livet som en dans på rosor.. Alla har vi självklart motgångar det säger jag ingenting om.. Man ibland känns det som tt många kommer lindrigt undan.. Dem möter lätta vardagsbekymmer som lite bråk över disken med den man lever tillsammans med, lite hinder i skolan och på jobbet.. Men dem klarar sig från sjukdomar medans andra blir drabbade av allt möjligt.. Dem klarar sig från dödsfall medans andra drabbas av flera på kort tid.. Ibland känns det bara orättvist helt enkelt..

Men man kämpar på.. Varför bara ge upp? Så mycket man kan vinna av att kämpa.. Så mycket man kan förlora av att bara ge upp.. Man kämpar för sig själv.. Man kämpar för sina vänner.. Man kämpar för sin familj!  Man kan inte gräva ner sig för att man möter en motgång.. Tycka synd om sig själv i all evighet för att man har problem.. För att man mår dåligt.. Jo det kan man kanske.. Men så länge man inte tar tag i problemen kan man inte öppet gnälla inför andra.. Är det rättvist mot omgivningen att bara ge upp? Sluta kämpa och gräva ner sig själv? Att skylla över sina handlingar sina problem? Enligt mig är det inte rättvist.. Jag kan inte sluta leva för att livet inte går som jag vill alltid.. För det kommer det aldrig att göra.. Jag kan inte försvinna under jorden för att jag mår dåligt utan att iallfall ha försökt ta tag i livet.. Jag kan inte vara så självisk.. Jag tänker på mina vänner och min familj.. Jag måste vara stark.. Stark kan ibland vara svag.. Stark kan ibland må dåligt.. Stark kan oxå ibland behöva stöd.. Stark är inte svag för att man ber om hjälp och stöd.. Visar sina känslor.. Stark är den som vågar öppna sig! Den som vågar ta tag i sina problem och göra någonting bra utav dem! Stark är den som vågar stå för vad han gör!




Onsdag och halva veckan har snart gått..

Jaha då är det snart dags för helg igen.. Bara 2 dagar till fredag. Det ä'r otroligt vad snabbt tiden den går! Om jag hade fått en tia för varje gång jag skriver det i min blogg hade jag snart varit rik känns det som =) Men det är ju bara så.. Tiden den rusar iväg! Jobbade förra helgen och det blir jobb denna helgen oxå..  Jobbar dag-turer denna helgen så det är helt okej.. Har man ändå kvällarna hemma med familjen..

Var ledig i måndags sen jobbade man igår och det är jobb som gäller idag.. Se4n är man ledig en dag imorgon innan man går på och jobbar fyra till... Jobbar 3 ledig 1, jobbar 4 ledig 1.. Så ser mina kommande veckor ut.. Tur att gubben är duktig på att hjälpa till hemma för jag får inte mycket gjort när jag jobbar så mycket.. När man är ledig vill man kunna ägna dagarna åt nåt lite roligare än städande och diskande..

Nu har jag och sambon min bestämt oss för att börja träna tillsammans.. Mycket lättare att ta sig i kragen och gå iväg till träningen om man är två. Så vi ska ta ett sambokort, ja det finns faktiskt nåt som heter så hör och häpna =) Och om max inte är hos farmor när vi ska träna så får han följa med för dem har barnpassning och massor av saker för honom att göra där under tiden vi tränar. Man har tillgång till barnpassningen i 2 timmar så man hinner träna en timme och sen även duscha. Max lär gilla att springa runt där med andra barn och bland en massa roliga leksaker.. Och tjejerna och killarna där verkar otroligt barnvänliga och bra.  Eftersom vi ska gå och träna tillsammans blir det mycket lättare när man har något sådant så man slipper lämna bort Max bara för att åka iväg och träna.. Så nu ska vi minsann ta oss i kragen och bli fit for fight till sommaren 2009 och som det ser ut till Thailand vintern 2009 =))  Känns skönt att komma igång igen..

Om man skulle äta lite kanske.. Behövs ju det oxå ibland :)
Hej svejs alla läsare!

Mysfaktorn är hög ikväll.. (Uppdaterad 00.20)

Ja så är lördagskvällen här.. Dagen har varit lite upp och ner.. Haft fruktansvärd huvudvärk sedan igårkväll så jag låg pall fram till klockan var halv tre idag.. Har fortfarande lite känningar men det är helt okej. Skönt så man kan gå och jobba imorgon :)

Har ägnat eftermiddagen åt lite tvspelande, städning och lite mys med mina pojkar.. Har varit en lugn och skön lördag med andra ord.. Sambon min körde och handlade innan idag så att jag och Max ska klara oss ikväll och kunna göra allt vi hade planerat. Vi har sett fram emot denna kvällen både jag och Max :) Skönt att man slapp köra och handla själv. Inget kul när man knappt har kunnat öppna ögonen för huvudvärken. Ingen höjdare att gå på Maxi då.. Men det löste sig ändå.. Tror huvudvärken smällde på igår kväll för att ögonen blev så himla ansträngda av körandet när vi skulle hämta hjärtats bil..  Både mörkt och regnigt och det tog sin lilla tid även om man inte var hemma jättesent..

Jag och Max har gjort hemmagjord pizza idag och oj vad gott det blev! Vi åt som bara den båda två :) Och lika roligt var det att baka pizzan.. Max-älsklingen var jätteduktig och lade på all fyllning nästan helt själv. Jag kavlade ut degen och han fixade fyllningen, vilket teamwork va!:) Så härligt att bara få vara och mysa tillsammans. Han har fått bestämma hela dagen vad han har velat göra, inom rimliga gränser då kan jag tala om.. Nu har vi dukat upp godisbordet och laddat Alvin och gänget i dvd-spelaren. Maxen har själv fått välja film idag :)

Nu ska jag förflytta mig till soffan där max redan har krupit ner under täcket och väntar på mig..
Hoppas ni får en trevlig kväll där ute!
För det ska jag och lillkillen ha!
Tjingeling!!

                 



Nu har carolin åkt hem.. Hon har varit här en sväng ikväll efter min och Max mysdag :) Han somnade gott efter Alvin och gänget.. Sen har man haft Caroline som sällskap ikväll. Skönt att slippa sitta själv :) Har traggat en massa skit om allt mellan himmel och jord som vanligt. Skönt att kunna sitta och prata och bara ta det lugnt. Gör hellre det nuförtiden än är ute och festar.. Nu ska jag ju visserligen jobba imorgon men det hade blivit en lugn lördagskväll även om jag hade varit ledig imorgon... Ska spela lite Guitar hero nu sen blir det sängen för min del så man orkar upp till jobbe timorgon..

Sussa sött gott folk!

Onsdag

Så lider onsdagen mot sitt slut. Har varit en bra dag och en mysig kväll.. Åkte ut en runda på väla i förmiddags.. Skulle checka om dem hade min telefon inne som jag ska köpa.. En rosa! =) Men den var slut så den kommer om 7-14 dagar.. Får väl stå ut den tiden.. Man jobbar ju en del så det ska nog gå bra. Då använder man ju inte den speciellt mycket ändå så. Men det ska bli härligt med en ny lur.. Även om den gamla inte är allt för gammal egentligen :)

Körde ut till Caroline efter rundan på väla.. Vi körde och hämtade barnen på dagis sen bar det hemåt mot Caroline igen. Sofie hade fixat kaffet så det var färdigt när vi kom tillbaka igen. Kanoners... Drack och traggade skit som vanligt. Tiden går så himla fort alltid när man är där ute! Förstår inte varför =)) Körde därifrån vi 15-tiden och körde hem till älsklingarna. Åkte ner till helsingborgshem och skrev på kontraktet till den nya lägenheten. *skönt* Valde tapeter och färger till alla rummen, kommer nog bli kanonfint när allt är på plats!! Skönt när man har fått välja allting och kombinera allting själva!½ Blev även ny spis och nya köksluckor.. Nu längtar man efter flytten :)

Har myst massor med Maxen ikväll.. Läst böcker, ätit god mat som den stora älsklingen lagade ikväll.. Kollat in lite roliga filmklipp på datorn och skrattat tillsammans.. Har ritat lite och pysslat.. Vi vuxna här hemma har även hunnit med att städa undan och göra fint här hemma.. Har tänt alla min 100 värmeljus i lägenheten så nu är här verkligen varmt och gott. Mysigt oxå för den delen! Imorgon är det dags för jobb igen så man får passa på att mysa idag :)

Just nu är hjärtat iväg och hämtar lite spel som vi har köpt. Har köpt Guitar hero grejor.. Så det ska spelas som attans när han kommer hem =) 

Paketet består av:
Gitarr
Orginal Guitar Hero
Orginal Guitar Hero II
Orginal Guitar Hero III (legends of rock)
Orginal Guitar Hero Rocks the 80s

Snacka om att det kommer spelas här hemma nu! Nu kan vi spela tillsammans så vi slipper bråka om gitarrerna *skratt* Och så har man lite fler spel och låtar att välja mellan.. Rocks the 80s ska bli kul att kolla in och spela.. Lite mera rocklåtar som man känner igen kanske.. Kommer bli ett bra avslut på kvällen. Lite spel och vuxentid tillsammans.. Lite skratt och fajter innan det är dags att krypa ner i sängen och ladda för morgondagen.. Så ringer ni ikväll och ingen svarar så vet ni vad jag gör :) Jag ringer upp när jag har fajtats färdigt med gubben *ler* Nu lär jag inte ha något liv på ett tag igen eller vad tror du caroline!? *haha* Vi får ta en match när du kommer hit nästa gång, eller flera! *skratt*

Blev inte mycket vettigt i denna bloggen ikväll men några rader fick man ju ihop iallafall.. Nu ska jag förflytta mig bort mot soffan igen.. Ha en trevlig kväll där ute!!
Tjingeling!!

En kram.....



                      EN LITEN KRAM..         KAN LYSA UPP TILLVARON                        


 

EN GRÅ OCH REGNIG DAG

Hämtat bilen..

Ja då har man hämtat bilen på Peugot idag.. Lämnade in pärlan på service igår och idag var den färdig. Skönt att få tillbaka den igen =) Fast jag har ju haft lånebil så jag har ju inte suttit i sjön precis. Men det är alltid skönast att köra med sin egen bil.. Den bilen man är van vid och trivs bra med. Men nu är den iallafall hemma igen.. Har gjort service på bilen som var dags att göra och med den dök där ju upp en del andra saker som dem såg behövdes fixas så nu är den nästan som ny igen. Men det kostade ju oxå därefter :) Värt pengarna, man får se det så.. Var något litet till som behövs fixas plus att parkeringsbromsen fortfarande inte gick igenom besiktningen idag *PUST* Fast dem skulle ha fixat den på verkstaden.. Trötta mig säger jag..  Men visst allting annat är fixat som dem hittade men det var ju bara parkeringsbromsen som inte gick igenom besiktningen sist och som jag behövde ombesiktiga idag och den gick inte igenom.. Så det får dem ta och göra igen och fixa ordentligt på peugot när jag lämnar in den för det sista som ska göras på den. Sen är det bara vinterhjul oxå som ska på..  Därefter är man redo för vintern! :) Bilen är fit for fight igen..

Har varit ute hos caroline hela dagen.. Har varit lika trevligt som vanligt.. Ätit lite frallor och druckit kaffe. Snackat en massa som vanligt. Förutom att man har haft en grinig Max med sig som verkligen var på tvärhumör idag så har dagen där ute varit lugnt. Det går inte att väcka honom och dra upp honom direkt på morgonen för då är han inte glad.. Han är som mig, behöver morna sig ordentligt på morgonen annars tryter humöret, man känner igen sig i honom :) Men annars har det varit lugnt. Gick bra att hämta bilen på Peugot-verkstaden.. Lite mindre bra på besiktningen och skönt att komma hem till soffan därefter.. Blev lite mat på hemvägen oxå idag eftersom vi egentligen skulle kört till Varberg för att hämta en ny bil till älsklingen. Nu är den han har tråkig så han har fått för sig att köpa en ny.. Eller rättare sagt han HAR köpt en ny bil. Men bestämde oss efter maten att det skulle bli så sent så det blir till helgen istället. Får se vilken dag det blir.. Är ju en bit att köra så det är inget man gör på en handvändning..

Kvällen kommer ägnas åt mys i soffan med pojkarna innan Max ska lägga sig.. Sen blir det vuxenmys för mig och sambon.. Skönt med lite tid för sig själva. Man får ta till vara på den tiden innan man skaffar sig en liten knodd till för då är det slut på lugnet :) Max har sagt flera gånger dem senaste dagarna att han vill bli storebror.. Han har frågat om inte jag ska ha en bebis i magen snart. Om inte han får bli storebror snart så han kan växa och bli ännu större som han sa *gullungen* Och har sagt flera gånger att han vill ju faktiskt bli storebror snart för han vill kunna mysa med mig, pappa och bebisen tillsammans.. Ja vad säger man när han säger så och frågar =) Svaret blir att han snart ska få bli storebror men vi vet inte riktigt när. Jag vill ju jobba ett tag till innan det kommer på tal. Trivs så himla bra på jobbet. Men det känns ju roligt att Max är redo för det och frågar så mycket efter att få bli just storebror.. Blir att P-staven åker ut till sommaren om allting går som det ska och sen får vi se därefter :) Jag har inte tänkt så mycket på det förren nu när Max har börjat dra upp det. Och då har älsklingen instämt med honom och tyckt att det är klart att Max ska få bli storebror snart m.m.. Vi får se när den tiden kommer.. Den kommer så småning om :) Pojkarna är mer uppspelta och längtar mer än mig för tillfället *ler* Jag tänker mer på jobbet just nu :))

Imorgon får vi se vad dagen har att bjuda på. Inget speciellt inplanerat än.. Ganska skönt. Ska städa lite här hemma.. Fixa och dona. Sen kör jag en runda och tvättar bilen och städar den oxå. Ska leta fram lite julsaker så man är redo när julen närmar sig med stormsteg. Känns lite tidigt men lika bra att börja i tid annars står man där några dagar innan jul och är förtvivlad över att man inte hittar alla julsakerna. Men det blir långt ifrån alla julsakerna som åker upp i år. Inte lönt när vi ändå ska flytta mellan den 1-30 januari.. Beror på när målarna är klara. Ska iväg och skriva kontrakten imorgon och välja ut alla färger/tapeter m.m.. Känns riktigt skönt! Kommer nog bli jättebra det här!

Nu ska jag lägga mig hos knoddarna igen.
Ha en trevlig kväll där ute!
Tjingeling!!!

Lite bilder

MAX

                     bästa tjejkompisen =)            MAX OCH CASPER   MAX + EMILIA     




ÄLSKLINGEN

       SUSSAR GOTT  





JAG



                     25.10.08



VI


            PÅ BUSFABRIKEN OKT.08  



LITE BLANDAT

            CASPER    GUITAR HERO MÄSTAREN                  TOSSE + MARIE   JAG + MICAEL   CAROLINE   TOSSE  

Alla helgona helgen över..

Ja så var denna helgen oxå över. Oj vad tiden den går fort! Bara springer iväg! Tyckte det vad fredag bara för en liten stund sen.. Har inte hänt så mycket mer än att man har jobbat tycker jag.. Jobbade natten mellan tor-fre.. Sen började jag kl 15.00 och jobbade till kl 04.00 nu natten mellan lör-sön.. Så idag känner man sig ganska mör.. Två dubbelturer på 4 dagar.. Har egentligen jobbat sex arbetspass på fyra dagar. Inte dåligt det! :) Men nu får jag nog ta det lite lugnt.. Är helt färdig idag! Tur man ska vara ledig nu mån-ons.. Kan behöva hämta lite krafter så man orkar jobba igen sen..

Körde till kyrkogården i fredags kväll i Tyringe.. Lurade Tosse med mig för att inte köra själv.. Lite trist att köra själv till tyringe kl 22 på kvällen.. Var meningen att jag skulle köra i lördags men kände att jag ville dit och pyssla vid graven och tända ljus på fredagen. Det är meningen att ljusen ska lysa hela helgen.. Och tankarna ska ägnas åt Patrik denna helgen.. Mina tankar finns hos honom varje dag.. Han finns i mitt hjärta varje sekund.. Han följer mig vart jag än går och vad som än händer.. Han är min solostråle trots att han inte finns stående vid mig idag... Mina tankar har även gått till farmor och mormor som oxå har lämnat denna tiden på jorden.. Har tänt ett stort gravljus som har lyst här hemma i fönstret för mina nära och kära hela helgen.. Det brinner fortfarande...

I lördags var det lugnt på förmiddagen.. Var på väla med mina grabbar innan det var dags för mig att bege mig till jobbet vid 14-tiden.. Mysigt att strosa runt lite under förmiddagen och bra vara. Behövde få vara med min älsklingar innan man skulle borta tills på morgonen.. Var hemma ca 05.00 i morse och då somnade jag som en stock! Pojkarna sussade oxå gott i sina sängar :)

Sov lääääääääääänge idag (söndag) Eftersom man inte var hemma förren 05 imorse hade man lite sömn attta igen.. Gick inte upp förren halv tolv och då var man fortfarande trött kan jag tala om. Men bäst att vända tillbaka på dygnet direkt eftersom man inte ska jobba natt nästa tur man jobbar. Har varit på väla idag med Max och myst. Har träffat Sofia och lille Liam.. Fast han börjar ju bli stora killen nu, snart ett år.. Ännu en gång märker man hur fort tiden den går.. Syrran och caroline var oxå en runda på väla idag med barnen så vi träffade på dem oxå. Satte oss ner och åt tillsammans allihopa.. Mysigt mysigt =)  Åkte till Tosse en runda på vägen hem och tjötade lite grann.. Max och casper åt lite salta pinnar och kikade på tv.. Nu har jag kollat in OTH och kände när det var slut att det var dags för en uppdatering här..

Blir soffan en stund till för min del strax  sen blir det sängen.. Känner mig ganska matt ikväll.. Denna helgen har tagit på krafterna ordentligt..

Sov gott där ute när ni lägger er!
Tjingeling!