En mysig fredagskväll med familjen

Ja ikväll blir det en riktig myskväll med mina älsklingspojkar :) Nu har man städat och tvättat undan den sista tvätten. Skönt att kunna sätta sig ner sen ikväll och slippa göra någonting eller behöva veta att där är tvätt som ska tvättas m.m.

Blir en bra film ikväll.. Vet inte vilken än det märker vi så småning om. Blir 2 filmer t.o.m. Får ha en barnfilm att kika på med lillkillen och sen när han har gått och lagt sig blir det en film för oss vuxna här hemma. Har laddat alla mina värmeljus nu så det är bara att täna dem sen. Har nästan 100 värmeljus tända i lägenheten när alla är tända plus några blockljus. Blir så otroligt skönt varmt här hemma när alla ljusen är tända och höststämningen blir maximal! Sen är det ju som sagt alla helgona helgen oxå så det blir några extra ljus tända för dem som står mig nära men inte finns bland oss längre.. Saknaden känns lite extra tung den här helgen. Att tända ljus och ge sina tankar åt någon som inte finns i livet längre som skulle stått vid ens sida idag om ödet hade velat annorlunda.. Hjärtat slår några extra slag....

Ska strax åka iväg med mina älsklingar och handla lite inför kvällen.. LOite gottis får man ha ikväll tillsammans framför tv:n och så behöver jag handla lite till maten oxå. Saknar lite av ingredienserna.. Blir hemmalagad potatisgratäng och baconinlindad fläskfile som är fylld med vitlökssmör och andra godsaker och gratinerad med ost.. Och en god sallad med lite fetaost bland annat. Oj oj vad hungrig jag blev nu =) Har börjat förbereda lite här hemma med maten redan..

Nu ska jag gå och dra på mig lite varmare kläder, sitter här i min mysdress och lyssnar på regnet utanför :) Men nu får man pälsa på sig lite och på med vinterjackan eftersom man ska ut. Blir en runda till tastyhous och en runda till maxi så klarar man kvällen sen...

Önskar er läsare och era familjer en trevlig kväll i höstrusket!
Det ska jag och min lilla familj ha iallfall :)

Tjingeling!!

En lugn natt

Har haft en relativ lugn natt på jobbet inatt6. Haft saker att pyssla med hela tiden och barnen har vaknat av feber nästan allihopa med jämna mellanrum så det har blivit mycket smärtlindring och ompyssling.. Har en liten tjej som är född för tidigt som jag har haft hand om hela veckan och har haft hand om innan som man är mycket inne hos.. Sondmatar, pysslar om, kollar till syrgas m.m så pappan får sova ut och vila lite.. Otroligt söt tjej! Som har varit med om mycket redan i sitt liv. En otroligt stark liten tjej! Och helt fantastiska föräldrar som  verkligen gör allt för denna lilla tjejen.. Kämpar på och försöker klara vardagen trots att lillan är så sjuk som hon är plus ytterligare barn hemma. Ibland blir man imponerad! Vilka styrka vissa människor har! Hur dem sätter sina barn först och verkligen släpper allting annat för att pyssla om sina små liv... För dem är barnen deras värld. Man blir otroligt glad av att träffa såna människor. Det finns allt för många här i världen som försummar sina barn.. Sätter allting annat framför barnen.. Och tänker först och främst på sig själva och barnen får komma i andra hand.. Sen har vi dessa underbara föräldrar som man träffar på och verkligen kämpar trots otroligt mycket motgångar. Man imponeras och inspireras! Har verkligen fastnat för den här lilla tjejen och hennes familj. Man har träffat dem så himla mycket nu och skapar sig en kontakt med allihopa.. Alla barn man tar han om berör en in i själen med vissa berörs man lite mer av än andra..

Har haft lagom med pyssel under natten som sagt så tiden har gått fort och ändå har man inte behövt stressa allt för mycket.. Helt okej faktiskt. Trivs så underbart bra på jobbet!! Alltid nya saker varje dag. Man lär sig otroligt mycket! Älskar alla dessa underbara barn man jobber med på barnakuten! Trots att dem är sjuka så sprider dem många gånger en sån glädje! Dem är starka trots motgångar och sjukdomar..

 Nu blir det alldeles strax sängen så man får sova några timmar. Måste vända på dygnet eftersom man ska jobba imorgon igen men då är det inget nattpass. Blir massa myspys med mina pojkar ikväll på soffan med alla ljusen i lägenheten tända och en bra film tror jag. Det är ju även alla helgona helgen så tankarna kommer finnas hos lilla hjärtat och farmor som tittar ner på mig från ovan.. Tänder extra ljus för dem ikväll..

Nu ska jag hoppa i säng annars somnar jag snart sittandes.. Kom inte ifrån jobbet förren halv åtta i morse så man var inte hemma förren efter åtta... Fick bli en liten uppdatering här innan man lägger sig. Var tvungen att göra lite ärenden lite på datorn innan man skulle lägga sig så då kunde man ju lika gärna skriva en rad eller två och lite till :)


Godnatt allihopa!
Tjingeling!!

Oj oj oj vad trött jag är

Usch ja det är bara förnamnet just nu.. Sitter här helt yrvaken och seg vid datorn =)

I måndags var det jobb  igen efter en ledig helg. Blev en trevlig kiväll med fia o tosse i lördags..  På söndagen tog man det lugnt.. Städade lite här hemma och pysslade lite i lägenheten.. Så man skulle vara lite utvilad tills måndagen kom när man skulle bege sig till jobbet. Hade en helt okej kväll faktiskt.. Körde hem efter jobbet och la mig nästan direkt så man skulle orka upp på morgonen.

Kl 04.00 på tisdags morgonen satte jag mig i bilen och körde till hässleholm där jag mötte upp mamma, mina systrar och caroline. Sen bar det av till ullared direkt! Tack för en underbar dag allihopa! Hade jättemysigt hela dagen och lite mer shoppande än vad det var tänkt att det skulle bli blev det så klart *oops* En hel del kläder till mig själv, en hel massa kläder till max, en vinterjacka, lite julsaker och en del till lägenheten. Köpte supersköna inneskor och dunsockar oxå.. Var helt färdig när jag kom hem och hade packat upp allting på kvällen. Tände alla mina ljus och la mig på soffan med killarna och mös...

Igår (onsdag) åkte man till jobbet vid tolv eftersom man börjar kl 14. Skönt attvara ute i god tid om det skulle hända nånting på vägen. När klockan var 15 kom chefen och hade problem att få in folk till natten. Snäll som man är så tog man ett dubbelpass så jag jobbade natten oxå. Därför jag sitter här så seg idag och bara svamlar :) Men vad gör man inte för sina arbetskamrater. Så igår blev det ett långt arbetspass. Börjad 13.15 och slutade 05.00.. Vi hyade lugnt så jag gick lite tidigare än 07 som jag skulle slutat annars. Kom hem vid halv sex och somnade som en stock. Men klockan 09 idag (torsdag) var det bara att gå upp igen. Skulle kolla på en lägenhet kl 10.. Kan säga att vi flyttar mellan den 1-31 januari. När jag kom hem igen somnade jag gott efter lite snack med caroline i telefonen och sen vaknade jag när killarna kom hem vid hav fem idag. Nu sitter jag här en runda sen blir det duschen. Micke är iväg och handlar lite mat som förhoppningsvis är färdig lagom tills jag har duschat :) Sen bär det av till jobbet igen. Ska jobba inatt oxå..

Nä nu ska jag gå och ställa mig i duschen.. Ska kika in lillkillens fina pärlplattor han har lagt först bara :) Kommer kanske en uppdatering till helgen. Vi får se.. Jobbar lördag och söndag oxå så vi får se..


Ha det gott allihopa!!
Tjingeling!!!

Lördag

Ja så var helgen här igen.. Och nu är man äntligen ledig =) Har blivit mycket jobbadne i veckan så mn har varit lite dålig på att uppdatera.. Och sen har man varit i farten här hemma med handlande och inredning av lägenheten efter jobbet om dagarna.. Hade tänkt sätta mig ner och skriva några rader efter jobbet i torsdags men det blev att man fick ta ett extrapass så i torsdags jobbade man från 06.45-20.30 Oj oj oj vad trött jag var när jag körde hem kan jag ju tala om.. Tog inte lång tid efter detatt man hade kommit hem innan man slocknade på sängen och skönt var det =) Var ledig i fredags så man kunde sova ut under förmiddagen där..

I går sov jag som sagt ganska länge på förmiddagen sen kom caroline och barnen.. Satt och snackade, drack kaffe och åt lite.. Som vanligt =) Och så blev det ju så klart lite spelande med guitar hero-spelet..  Trevligt trevligt! Där efter åkte jag iväg och hämtade Tosse för en tur till Ikea.. Inhandlade lite fler saker till lägenheten och sen blev det en liten runda på jysk för att köpa dynor till köksstolarna.. Det hade dem inga bra på Ikea... Körde hem till Tosse och färgade hennes hår innan jag begav mig hemåt.. Kom när vi var nästan hemma hos tosse att jag hade glömt min gardinstång som jag köpte på ikea vid kassan. Så fick köra tillbaka till Ikea när jag körde hem från tosse för att hämta den.. Hade ju betalt den så den ville jag ha :)  Kom hem och fixade iordning med allt innan älsklingen kom hem.. Sen blev det mat och mys på kvällen...

Nu sitter jag här en liten runda.. Har mellanlandat här vid datorn innan jag ska fortsätta med allt man ska hinna med idag.. Har kommit så långt att man har varit på väla och träffat Jeanette och sen blev det systemet så man kunde ladda upp inför kvällens bravader =)) Börjat packa ihop lite saker som ska med till Tosse.. Blir att man sover hos henne inatt efter festen, nära och bra så slipper man ta bussen hem själv =) Nu ringde gubben och är på väg hem från garaget så nu får jag nog avsluta.. Väntar utanför på mig så vi kan köra iväg och äta nåt gott, mysa lite eftersom kvällen spenderas på varsitt håll.. Ska bli gott med lite mat i magen nu =) Hinner kanske skriva några rader innan jag åker till tosse för att sen dra vidare till adrian o companys fest *ler* Annars får ni en liten bakisuppdatering imorgon!

Tjingeling!!!!!!

Onsdag

Ja hela dagen har det varit onsdagen den 22 oktober. Herregud vad tiden går snabbt! Snart jul och allting.. Hinner inte riktigt med alla gånger.

Dagen har varit helt okej men nu är jag helt slut! Blev inte många timmars sömn inatt.. Kom inte till ro och sen skulle man upp och jobba kl 06.45 i morse så klockan ringde 04.50 *pust* Men det går bättre än jag trodde att gå upp på morgonn och pendla till jobbet. Nästan lättare att gå upp den tiden än vad det är att gå upp en timme senare.. Har varit en bra dag på jobbet idag.. Inte jättestressigt men man har haft att göra hela tiden.. Lite småpyssel hela tiden och lite större pyssel mellan varen =)

Kom hem och kikade på tv:n en liten stund.. Mös med Max och hade det lugnt och skönt. Micke fixade till lite mat så vi satt oss och åt ganska så snabbt när den var klar så man fick lite nya krafter. Sen var det dags att skruva ihop vår fina malm byrå som skulle upp i hallen så det fixade gubben. Sen har jag satt den på plats, hängt upp foton och tavlor, bytat alla dukar, satt upp nya lampor och nya ljusstakar, inrett, och städat.. Nu är jag HELT SLUT!! Men det blev bra så jag är helnöjd. Blir till att ta tvätten på fredag när man är ledig och tvätta golven sen är här skinande rent, om-möblerat och mycket mysigare. Känns mer som hemma nu när det har kommit upp lite saker på väggarna och även lite nya ljus och grejor.. Kalasbra :)

Hinner inte lägga upp bilder för nu har mitt program på tv:n börjat så jag ska hoppa över till soffan =) Skriver mer en annan dag och bilder kommer upp i bilddagboken senare och kanske även är :)

Sov gott allihopa!!
Tjingeling!!

Nu blir det sängen nästa..

Ja då blir det sängen för min del nu =) Skönt ska det bli! Fast jag är ganska rastlös i benen känner jag så man får hålla tummarna för att man somnar.. Imorgon ska jag ut och gå en runda i skogen innan det är dags att köra till jobbet.. Får hoppas regnet håller sig borta och solen skiner som idag. Man behöver lite frisk luft i lungorna innan man ska vara inne på jobbet resten av kvällen.. Måste dessutom börja ta mig i kragen och göra det till en vana att motionera minst en gång om dagen nu.. INNAN bilringarna blir ännu större *usch*

Nu gott folk kallar sängen riktigt högt på mig hör jag.. Skriver några rader innan jobbbet imorgon så finns här lite att läsa för er andra under kvällen :)

Natti Natti!!!


Trött... Mätt... Och belåten :)



                             


Nu är jag mätt och belåten efter middagsmaten.. Åt thaikyckling och ris här hemma idag.. Blev inte alls dumt, smaklökarna blev nöjda och det blev jag oxå.. Gubben och lilleman klagade inte heller.. Åtminstone inte rakt ut till mig :) Men dem såg nöjda ut båda två så det blev nog bra.. Vi var hungriga som vargar allihopa här hemma idag.. Hra varit en lugn förmiddag sen har det varit full rulle...

Sov länge idag oxå.. Gick upp vid 10.. Skönt att Max är lika trött om morgnarna som vi är på helgerna. Micke sov lite längre idag, vi tyckte han kunde få göra det. Jaag och Max åt frukost sen mös vi i soffan.. När micke kom upp mös han lite med Max och jag gav mig på Guitar herot igen =) Tusan vad envis jag är! Jag bara SKA klara alla låtarna och helst på en gång! Jag ger mig inte i första taget.. Men usch nivån hard är inte allt för lätt. Men det ska gå det oxå! Har snart klarat alla låtarna där. Sen är det bara till att spela dem igen och försöka slå poängrekorden på alla.. Man har något att göra iallafall..

Efter lite spelande här hemma körde vi upp till Pålsjö skog och vandrade runt ett bra tag.. Var ute nästan 2 timmar. Härligt nu när löven skiftar färg! Och där fortfarande är grönt på trädkronorna och på marken.. Sprang rundor i löven och andades in den härliga och riska luften i skogen! Lugnet bland träden är helt underbart.. Men ändå livfullt på något sätt.. Körde inom willys på vägen hem sen och handlade lite till maten.. Har lagat mat och hunnit äta och nu sitter man här igen.. Pojkarna är iväg och grejar ute i garaget så jag har en stund för mig själv.. Då kan man passa på att skriva en rad eller två i den här bloggen.. Sen blir det mys i soffan framför någon bra film ikväll.. Ska strax sätta mig där en liten stund och kolla in One Three Hill som vanligt så här dags på söndagskvällen..

Nu kom killarna hem igen och klockan börjar gå mot min series start :) Får se om här kommer några rader innan det är dags för sängen ikväll.. Annars får ni nog hålla tillgodo tills på tisdag.. Imorgon jobbar man en kvällstur och på tisdag en morgontur så när man kommer hem från jobbet imorgon blir det sängen bums =)


Hoppas ni andra får en trevlig söndagskväll!
Tjingeling!!

Klockan närmar sig 24 och en ny dag är på väg mot sin början...

Ja då går denna lördagen mot sitt slut nu.. Och ännu en söndag är på väg mot sin början..  Timmarna har rusat iväg och inget vettigt har man fått gjort idag egentligen. Men vad gör det.. Det är helg! :)


Kvällen har varit lugn och den har spenderats hemma hos Tosse.. Spelade wii med micael och pasta.. Det var sååååååååå nära att vi tjejer vann! Det var inte riktigt rättvist för vi hade aldrig spelat spelet innan som dem andra två  har spelat ett antal gånger.. Så med tanke på att vi nästan vann var det inte helt illa :P
Efter lite spelande blev det lite sittande framför datorn innan vi tog bilen bort till Mc Donalds en runda.. Behövde lite ny energi till kroppen.. Körde en runda genom stan och kikade läget innan det bar av hemåt till Tosse igen.. Stannde där en liten stund till sen drog vi oss hemåt, jag o grabbarna.. Släppte dem hos micael sen körde jag hem.. Sitter här och försöker skriva av mig lite samtidigt som jag pratar med Tosse via msn o camar lite med henne.. Teknikens under är allt bra ibland! Kan vara väldigt bra sällskap om inget annat..

Nu ska jag lyssna vidare på musiken som strömmar ut ur högtalarna här hemma.. Prata vidare med Tosse och bara ta det lugnt innan det är dags att krypa ner för natten.. Sov gott alla ni där ute!

Tjingeling!!

Helg-aktiviteter i regnet

Det här är vad familjen Svensson/Sandberg ägnar sig åt en regnig lördagseftermiddag


 

        




Vad kan vara bättre än att hålla sig inomhus när regnet rinner utanför fönstret och vindarna viner? Lite god fika, något gott att dricka och lite sällskapsspel.. Inte helt fel. Vi fick sovmorgon i morse och drog oss länge.. Skönt för min del som inte somnade förren efter 04 imorse.. Lätt att fastna på msn när Tosse är rastlös ;)  Körde iväg och handlade lite frukost, lördagsgodis och lite fika när vi hade gått upp.. Får ha lite extra god frukost på helgerna. Särskilt för min del dem helgerna man väl är ledig. Då kan det vara roligt att festa till det lite med familjen.. Ni ser ju på bilderna här ovanför vad vi har sysslat med denna lördagen. Oj oj vad man fastnar lätt i spelet. Nu har vi bestämt oss för att köpa ännu ett nytt spel till guitar hero plus ännu en gitarr.. Kan ju vara kul att kunna mötas och spela mot varandra ibland. Så man slipper bråka om gitarren här hemma :) Sen blir det även Singstar så man kan stå här hemma och skråla lite då och då.. Kanske man skrämmer iväg någon av grannarna i radhusen runt omkring så där blir något ledigt till oss *skratt*

Ikväll åker gubben iväg och spelar lite tvspel med sina kompisar och jag själv åker till Tosse för en kväll med tvspelande för min del oxå. För våran del blir det wii.. *fishi fishi fishi* Eller vad säger du Tosse!? ;)  Inget väder man går ut i precis idag så det kan inte bli mycket bättre än att sitta inne och umgås.. Lite lördagsgodis till det hela så är kvällen komplett.

Kommer kanske in lite bilder ikväll efter kvällen annars ska jag försöka lägga upp lite imorgon. Blir en lugn hemmasöndag som vanligt ser det ut som med tanke på att vädret inte sur ut att vända. Kanske det blir en runda till busfabriken oxå imorgon.. Då har man ännu fler bilder att lägga upp.. Nu ska jag ta mig i kragen och börja pula med middagsmaten. Se om man kan dra bort gubben från spelet oxå *haha*

Ha en trevlig lördagskväll gott folk!!
Tudeluuuu!!!!!!


Lördag...

Jaha så var vi inne på ännu en helg igen.. Klockan har rullat förbi tolvsnåret och nu har lördagen börjat gå mot dagen.. Återstår att se vilka äventyr som väntar denna lördagen...  Än är det ett bra tag till gryningen och soluppgången..

Fredagen har flutit förbi i en väldans fart som vanligt.. Det är konstigt hur helgens dagar kan försvinna så snabbt.. Att det kan vara sådan skillnad ibland på en vanlig dag och en vanlig helgdag.. Men allting kan inte vara detsamma. Började morgonen med att städa undan och göra iordning i lägenheten.. Det behövs ju det oxå ibland. Eller ganska ofta får man ju erkänna kanske :) Tog bilen och körde ut till caroline.. Har spenderat dagen där ute med lite fika, mycket snack och en hel del guitar hero spelande.. Oj oj oj vilken drog det spelet är!!! Det är farligt att börja spela.. Man kommer aldrig där ifrån.. Timmarna bara susar förbi och helt plötsligt har hela dagen runnit förbi.. Och inte har man gjort ett dugg av det man egentligen skulle göra.. Men vad gör det?? Vi lever bara en gång och ibland måste man helt enkelt bara få ha roligt.. Glömma bort alla måsten och låta tiden gå..

Efter lite middagsmat hemma och lite mys i soffan bar det av till Tosse.. Var ett bra tag sen man var där så ikväll tog man sig i kragen och körde dit.. Var inte så svårt =) Busade med casper som vanligt och kikade lite på tv:n medans vi pratade.. Kände att vi behövde lite frisk luft så vi tog på oss och vandrade bort mot macken för att röra lite på oss.. Och köpa coca cola givetvis.. Jag är ingen stor entusiast av kylan och vintern men jag får nog erkänna för mig själv att det egentligen är väldigt skönt att vara ute och traska i den friska luften som fläktar när kylan börjar tränga sig på.. Väl hemma igen bänkade vi oss framför tv:n igen och började kika på high school musical.. Tosse tyckte det var dags att jag kikade på filmen och det gjorde jag visst helt rätt i.. En film med sprudlande människor och bra musik som man rycks med i! Man svävar bort i filmen och glömmer alla bekymmer för en stund.. Härligt härligt!

Nu är jag hemma igen och sitter här vid dumburken och filosoferar.. Det måste man oxå göra ibland.. Rensa tankarna och hålla er läsare uppdaterade.. Det har kanske inte skrivits om så många vettiga saker i min blogg idag men vad kan man tänkas skriva klockan 02 en lördagsmorgon? Är nog mest tidsfördriv för att man inte har bättre saker för sig.. Som att sova till exempel som alla andra gör.. Men hur kul är det att göra som alla andra?? Nej sticka ut är bäst.. Göra som man själv vill och vara sig själv.. Det finns ingen som är som mig.. Och jag kan aldrig bli som någon annan...

Usch nu tappade jag bort mig.. Tankarna flög iväg mot allt möjligt och helt plötsligt är allting en ända röra känns det som.. På gott och ont... Man får lite skrivkramp och vet inte vilka trådar man ska nysta i.. Ska man fortsätta där man var eller börja på något helt nytt? För min del ikväll blev det visst något helt nytt.. Eller ingenting alls kanske vissa tycker.. Men bloggen är ju till för att skrivas i och vem har bestämt att allting ska vara sammanhängande i ett inlägg? Det är isåfall en oskriven regel.. Och vissa regler är ju helt enkelt bara till för att brytas lite då och då :) Så jag fortsätter mitt svamlande trots att det inte alls hänger ihop..

Klockan har vandrat förbi 2-snåret och jag sitter fortfarande här.. Trött? Ja på sätt och vis.. Dags att sova? Nej än så kryper myrorna i benen.. Finns alltid något man kan kika på här på nätet. Så småning om kommer grusen i ögonen och man känner sig redo för sängen. Men så länge kroppen är pigg och energin finns så kan jag lika gärna sitta upp.. Det gör mig ingen nytta att lägga mig i sängen då man ändå inte kommer somna.. Det blir att man vänder och vrider på sig.. Till slut går man upp igen iallafall.. Finns ingen mening med det.. Visserligen finns det mycket man gör trots att det inte finns någon mening med det hela men ibland får man välja.. Man ska passa på att ta chansen när alternativ finns.. Ibland har man bara ett alternativ och inte så mycket att välja på.. Dem lätta valmöjligheterna ska man ta till vara på. För många gånger står man där utan alternativ eller i ett vägskäl där man helt plötsligt inte vet vilken väg man ska gå.. Helt plötsligt är allting svårt och det finns ingen handbok att gå efter.. Var glad åt dem valen som är lätta att välja.. Förr eller senare blir det svårt och man möter hinder både här och där..

Nu har det visst blivit mer än ett par rader i det här inlägget.. Kanske dags att försöka avrunda.. "Dags att lägga ner pennan" blir ju lite fel ordval när det är tangentbordet man skriver med.. Ska utforska internet ett litet tag till sen blir det ett försök att sova.. Får bli någon timmes sömn idag iallafall..

Jag gör ett nytt försök med bloggskrivandet lite senare.. Ni får hålla tillgodo tills dess! :)
Tjingeling!!!


Läääääängesen

Jag nu var det längesen man var här och skrev så det är dags att skriva några rader.. Blir inte mycket ikväll heller för det blir soffan när som helst för min del..

Har jobbat mycket och med tanbke på pendlingen så är man ganska trött om dagarna när man kommer hem så bloggandet har fått komma lite i skym undan den sista tiden.. Vänner och familj har gått före. Sen har man dessutom åkt på ett eländigt och envist virus som inte vill ge med sig.. Så man går här hemma och hostar.. Febern går upp och ner och luftvägarna är igentäppta.. Men men det hör till när man börjar jobba med barn säger dem. Det ger med sig med tiden men så länge man har det så är man ju ganska så irriterad.. Jag är inte den lättaste att leva med när jag väl sätter min envisa sida till :) Tur man har hittat någon som står ut med mig och mitt humör för det är nog inte allt för många som gör det..

Försöker träffa vännerna mellan varven när man är ledig eller orkar efter jobbet. Samtidigt försöker man pussla ihop livet för att träffa familjen oxå. Ibland känns det som att man aldrig räcker till. Det är alltid någon som hamnar i kläm. Någon som känner sig bortglömd.. Någon som tycker man hör av sig för lite.. Hälsar på för sällan.. Men hur gör man egentligen? Hur gör man för att tiden ska räcka till?? Är det någon som kan ge mig ett bra svar på det? Hur gör man när man har familj och vänner på flera olika ställen? Hur ska man får fritiden till att räcka till för allt som behövs göras och allt man vill göra när man jobbar heltid? Hur gör man för att ingen ska känna sig åtsidosatt?? För att vänner och familj ska känna att dem får den uppmärksamheten dem behöver o vill ha... Jag vet inte... Vet inte vad jag ska göra... Men men så är det.. Tiden bara springer iväg och man hinner aldrig det man ska.. Det får man lära sig att leva med antar jag..

På jobbet trivs jag som fisken i vattnet!  Älskar att jobba med barnen.. Mina arbetskamrater är underbara och hela arbetsmiljön är något för mig. Härligt att man har kommit fram till vad man vill göra i livet.. Härligt att man trivs på jobbet.. Man vaknar upp på morgonen när klockan ringer och tänker: Ännu en ny och spännande dag med nya utmaningar.. Har inget att klaga på vad gäller jobbet just nu..

För övrigt går livet sin egen lilla gång.. Allting går upp och ner.. Så är det för oss alla.. Vissa dagar är bättre än andra. Men jag ska inte klaga. Har det nog bättre än vad många andra har det.. Men med hösten och alt ruskväder, mörker och kyla så kommer en del tankar.. Man kryper ner i soffan och släpper tankarna fria.. Man funderar och filosoferar i mörkret.. Tänder ljus för sig själv och ljus för dem man älskar.. Tänder ljus för att lysa upp för dem man en gång har förlorat.. Trots alla dessa ljus kan man inte komma ifrån att mörkret och kylan är ganska så deprimerande ibland.. Visst är det mysigt att krypa ner under en filt på soffan, sätta igång en bra film och tända alla hundra värmeljusen i lägenheten... Men någonstans så kryper sig tröttheten på när mörkret faller.. Energin försvinner snabbt och orken tar slut innan man har gjort hälften av allt som egentligen skulle göras.. Men ännu en gång, så är livet och det får man lära sig att leva med... Mörket kommer.. Det kan man inte göra någonting åt.. Istället får man göra det bästa man kan.. Efter regn kommer solsken!

Nu  ska jag krypa ner under den där filten på soffan och njuta av en bra film på tv:n.. Kurera mig i höstrusket och lyssna på regnet.. Vara tacksam för att jag har tak över huvudet och en filt som värmer mig..

Tjingeling!!





Hemma igen

Ja då var man hemma igen efter två väldigt mysiga dagar nere på Österlen med mina arbetskamrater.. Har varit på internat och haft det trevligt.. Började tisdagen med at träffas på jobbet där vi delades in i olika grupper.. Ägnade hela förmiddagen åt att bygga lego faktiskt =) Låter väldigt konstigt för andra men det var väldigt lärorikt och vi kom ganska så långt faktiskt.. Vi spelade något som kallas för Lean-spel.. Vi ska börja jobba efter Lean-metoden på barnakuten nu så det var en liten introduktion eller vad man ska säga.. Hade otroligt trevligt! Ni som vill veta mer får fråga.. Efter legobyggandet blev det en förläsning om leanspeol m.m innan vi körde ner till Möllegården på Österlen. Hade lite brainstorming och lite annat roligt innan vi åt underbart god mat. Resten av kvällen tillbringade vi i soffan och på golvet runt brasan, drack lite vin och lärde känna varandra.. Idag har vi haft lite grupparbete, en liten föreläsning och redovisning innan vi åkte hem.. Förutom min envisa förkylning och fruktansvärda hosta har dessa dagarna varit väldigt roliga och trevliga! Man har lärt känna sina arbetskamrater bättre och det har varit intensiva men lärorika dagar..

Har hostat nu i flera dagar så man får väl gå och kolla upp det snart.. Lite hostmedicin hade nog inte skadat så man kan få sova på nätterna igen..Stackars mina arbetskamrater har fått lyssna på mitt hostande nu i 2 dagar.. Febern har börjat komma krypande tillbaka nu men det kan man iallafall styra med lite panodil som tur är.. Aja nu ska jag inte gnälla mer.. Finns dem som har det värre än mig =)

Ska bädda ner mig i sängen nu och försöka sova lite.. Får halvsitta upp så ger hostan med sig lite grann.. Om än inte mycket så lite iallafall.. Sov gott alla läsare!

Blir kanske en uppdatering imorgon om man orkar..

Tjingeling!!