Ett omtalat ämne..

Jämnställdhet.. lika för både män och kvinnor.. Tjejer och killar.. Helt jämnställt kommer vi aldrig få det.. Finns vissa saker som är kvinnligt och vissa saker som är manligt.. Det är helt enkelt så samhället ser ut.. Det börjar egentligen redan innan födslen.. Vi föds med ett visst kön.. Fördelar och nackdelar med vilket som.. Men något som man hör mycket om bland ungdomar är dessa könsord som kastas på varandra för att man anser att det ena könet har mer rätt att göra vissa saker än det andra.. I kroglivet, skolan, bland kompisar så pratas det mycket om sexfrågan.. När det kommer till killarna så är det status att ligga med så många tjejer man kan.. Ju fler desstu bättre för ju högre blir man rankad.. För tjejer däremot är det tvärtom.. Ju färre killar desstu bättre.. Ses en tjej dansa med 2 killar på en kväll så hör du genast att hon är både det ena och det andra.. Hör du en kille sätta på 4 tjejer på en kväll så är det succe.. Varför är det så här egentligen? Har samhället verkligen utvecklats så lite på just den fronten.. Är det något som kommer leva kvar i ytterligare årtionde.. Man anser att killarna gör det för att ha kul och leva livet.. Medans man anser att tjejerna gör det för att söka bekräftelse.. Vad säger att en kille inte gör det för att bli bekäftad?? Det handlar lika mycket om att synas och höras för killarnas del.. Det handlar om att bekräftas och bli godkänd av kompisarna och samhället..

Åter till det här med könsord.. För mig är det något som nästan  är tabubelagt.. Jag anser att det är fruktansvärt kränkande.. Varför slänger man ur sig dessa ord? Varför mår man bättre av att kränka andra? Är det ännu en av människans försvarsmekanismer tro?.. Känner man för att ha 10 sexpartners på en vecka så är det upp till honom/henne så länge man inte sätter någon annans känslor på spel.. Det ska väl kvitta om man är tjej eller kille. Vad säger att en kille har mer rätt att kränka en tjej än tvärtom? Vad säger att en tjej har mer rätt att slå en kille än vad killarna har att slå en tjej? Det är oxå någonting som fortfarande lever kvar i samhället.. En kille som slår en tjej klassa genast som skit medans en tjej som ger sig på en kille hamnar på topplistan.. Då är man stor och stark och tuff.. Var kommer könet in i det hela egentligen? Det är inte rätt att slå någon annan oavsett vilket kön man tillhör eller vilket kön man slår på.. Som skrivet innan.. Vad säger att man har rätt att kränka någon för en handling dem har gjort beroende på vilket kön personen har och vad han/hon har gjort?

En helt jämnställd värld det kommer vi aldrig få..  Vissa saker kan männen som inte kvinnor kan och tvärtom men vi kan sträva efter det så mycket det går.. Vi kan tänka efter och försöka lära våra barn att vissa saker är inte rätt bara för man har det ena könet eller det andra.. Vissa saker är inte tufft bara för man är kille eller häfitigt för att man är tjej.. Vi har ett ansvar för våra barn och deras barn... Vi har att ansvar för generationerna vi kommer lämna efter oss.. Ett ansvar gentemot våra efterlevande...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback